2021-05-29

2021-05-029

Gisteren een stralende dag gehad in Roosendaal. We waren met maar liefst 18 dappere helden! Na een tijd van fellowship, aanbidding en een lekkere lunch gingen we de straat op om het Heerlijke nieuws bekend te maken.

Petra en ik waren een paar jaar geleden een weekendje weg naar Aqua Delta in Bruinisse. Nadat we een stukje gelopen hadden zagen we dat er een kaart onder de ruitenwisser van mijn auto zat. Op deze kaart stond geschreven dat ze de stickers op mijn auto hadden gezien en dat ze zelf ook Christen waren. Ze wilden graag afspreken om elkaar te ontmoeten. We hadden een zeer gezegende tijd met elkaar. Na het weekend hielden we nog even contact, maar dat verwaterde al snel. Nu had ik een paar weken voor de outreach contact met Berry (de broeder die mij had uitgenodigd). Hij vertelde dat er iemand bij hem thuis was geweest om iets te kopen via marktplaats. Hij geeft dan altijd zijn getuigenisboekje. Hierdoor kwam hij erachter dat de koper ook Christen was. Er volgde blijvend contact en wat bleek nou…dit was hetzelfde stel die wij in Bruinisse hadden ontmoet. Gisteren ontmoette ik dus opnieuw de man van het stel bij Berry thuis. Wat is de wereld toch klein!

Onderweg van onze parkeerplaats naar het centrum kwamen we drie mensen tegen. Een van hen had een grote joint in zijn hand. We vroegen hen de weg naar het centrum. Nadat ze deze verteld hadden kregen we woorden van kennis over de persoon met de joint. Hij was helemaal vastgelopen in zijn leven en kwam er niet uit. Hij vertelde zijn leven “een klein beetje” aan Jezus gegeven te hebben. We spraken nog meer woorden van kennis uit welke de Heilige Geest ons ingaf en vertelden hem dat hij wel zelf een keuze moest maken. De man nam de woorden aan en vervolgde zijn weg.

Terwijl we verder liepen werden we ingehaald door een man in een scootmobiel. Een stuk verderop bleef hij stilstaan. We besloten te vragen waarom de man in een scootmbiel zat. De man vertelde pijn in zijn benen te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Hierna vertelde de man geen pijn meer te hebben. Ook vertelde hij vaker te zijn aangesproken en was van plan om een keer naar de huisgemeente te komen vanwaar we vertrokken waren. We kregen nog een paar woorden van kennis over het vroege verlies van zijn toen nog jonge vrouw en konden hem bemoedigen.

Op onze standplaats aangekomen hadden we nog maar amper de banners opgezet of we kwamen al in gesprek met verschillende mensen. Een van hen was een Arabische man. Hij vertelde ons soms last van zijn rug te hebben. Dit had hij voornamelijk op zijn werk. We mochten voor hem bidden en geboden zijn rug te genezen in Jezus naam. De man boog een paar keer voor en achterover en vertelde dat het goed voelde. Hierna nam hij dankbaar een Arabisch Nieuw Testament in ontvangst.

Een man kwam naar ons toe en bleek een broeder van ons te zijn. Hij wilde graag nog wat materiaal hebben. Hij bemoedigde ons door te vertellen dat hij ooit tot bekering gekomen was toen hij aangesproken werd tijdens een evangelisatie actie.

We spraken een stel aan waarvan de man last van zijn nek had. Dit was al vanaf zijn geboorte. Hij dacht dat dit niet te genezen was. Zijn vrouw vertelde echter dat er nog zeker wonderen gebeuren. Zo kende ze iemand die kanker had. Deze persoon was helemaal opgegeven door de artsen, maar werd uiteindelijk toch genezen verklaard. Toch wilde de man geen gebed. Hierna vertelden we hen het goede nieuws. Hij had hier zo zijn eigen gedachten over. De vrouw vertelde uit een Amish familie te komen. Ze had ook buitenlandse wortels en wilde graag een Grieks Nieuw Testament hebben.

Twee jonge stellen waren in eerste instantie niet geinteresseerd en waren erg baldadig. Iets verder in de gesprekken kwamen er toch twee van hen wat meer open te staan en mochten we zelfs voor hen bidden. Een van hen vertelde astma te hebben. Dit kon hij direct merken als hij intensief zou gaan sporten. Hij wilde op dat moment geen stuk gaan rennen, maar zou er snel genoeg achter komen aangezien hij vandaag naar de sportschool zou gaan. Ze namen nog wat getuigenisboekjes in ontvangst en vervolgden hun weg.

Een jongeman zag er buitenlands uit. We vroegen hem uit welk land hij kwam. Hij vertelde ons uit Letland te komen. Hij was dakloos, had geen werk en wist niet hoe hij uit zijn nare situatie moest komen. We belden verschillende instanties en bekenden. Na een hoop gebel kregen we het uiteindelijk voor elkaar dat hij vanaf maandag een slaapplaats heeft. We mochten hem ook nog zegenen met een Lets Nieuw Testament een gebed.

Er kwam een jongedame op krukken aangelopen. We vroegen waarom ze op krukken liep. Ze vertelde ons dat er gisteren iets gebeurd was waardoor haar knie scheef stond. Als ze er maar een klein beetje druk op uitoefende, had ze veel pijn. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit over haar knie. De pijn verdween waardoor de jongedame helemaal overweldigd werd! We konden het goede nieuws met haar delen. Enige tijd later kwamen we haar weer tegen. We vroegen haar hoe het ging waarop ze ons vertelde toch weer wat pijn te voelen. Nogmaals mochten we haar de handen opleggen. Alle pijn verdween nogmaals en haar knie voelde nu stukken beter.

We hadden een goed gesprek met een moslim echtpaar. Ze hadden veel vragen. We legden hen uit dat Jezus Zelf het antwoord is en vertelden hen dat ze zelf contact konden krijgen met Hem.

In een gesprek met drie tieners die op een woongroep wonen in verband met de thuissituatie konden we hen het evangelie uitleggen. Een van hen vond het lastig omdat ze vertelde moslim te zijn. Een ander vond het heel moeilijk omdat haar gevoelens uitgeschakeld waren door alle dingen die ze meegemaakt had. We konden hen toch bemoedigen en mochten zelfs voor hun bidden.

Twee zussen die bij ons waren hebben de gave ontvangen om tasjes uit te delen. In deze tasjes zit onder andere een raadsel en wat evangelisatiemateriaal. Als ik me niet vergis zijn er zo’n 125 tasjes uitgedeeld! De meeste mensen namen het dankbaar in ontvangst!

Ook hadden we vele bakken vol met onder andere Nieuwe Testamenten in allerlei talen. Vele mensen waren nieuwsgierig en wilden graag materiaal in hun eigen taal.

Aan het einde van de middag brak het helemaal open! Er had zich een hele groep buitenlanders verzameld vlakbij de banners. We kwamen in gesprek met hen en er waren er een aantal van hen die lichamelijke kwalen hadden. Een man had last van zijn knie. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit over zijn knie in Jezus naam. Na verschillende keren gesproken te hebben verdween alle pijn! Hierna wilden meer mensen uit de groep gebed. Twee van de vrouwen kwamen van hun rugpijn af! Het bleken Bulgaren te zijn. We hadden Bulgaarse Nieuwe Testamenten bij ons en ook het Johannes Evangelie in het Bulgaars was aanwezig. De groep was enorm hongerig en ze wilden heel graag het materiaal in hun taal hebben! We kwamen er nog een tekort. We kwamen er echter achter dat een van de vrouwen ook Turks kon lezen. Deze vrouw ontving een Nieuw Testament in het Turks. Even later kwam er nog een Bulgaarse man met een scootmobiel aangereden. Hij hoorde ook bij de groep, maar was later aangekomen. Deze man wilde nu ook gebed. Hij vertelde een hersentumor te hebben en had ook pijn in zijn benen. Na tegen de tumor en de pijn gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween, in ieder geval direct merkbaar, alle pijn uit zijn benen. De man liep rond en was erg dankbaar! Ze vroegen wanneer we hier weer staan. We vertelden dat we bijna allemaal ergens anders vandaan komen en brachten de man in contact met de mensen van de huisgemeente. Ze stelden de vraag omdat er nog iemand uit hun groep was die een zoontje thuis had die niet goed kon lopen en pijn in zijn voeten en benen had. We vertelden hen dat ze deze konden gaan halen. Ook voor dit ventje mochten we bidden. Het was niet helemaal duidelijk of er directe verbetering in zijn situatie kwam, maar onze God zal het verder uitwerken!
Op de terugweg naar de auto spraken we nog een aantal mensen aan waaronder een stel. Ze vertelden moslim te zijn. We mochten het evangelie uitleggen waarna de vrouw werd geraakt en haar hart opende voor Jezus! Ze bad samen met ons een gebed.

Ik heb van de meeste broers en zussen nog niet eens uitgebreid gehoord wat ze gisteren meegemaakt hebben dus er zijn nog veel meer mooie gesprekken en situaties geweest waarin God gewerkt heeft. Alle eer komt ook aan Hem toe! Dank U Jezus!!!