2021-04-03

2021-04-03

Het was een gezegende dag gisteren in Alphen aan den Rijn. We waren met maar liefst 16 dappere strijders!

Er liep een stel langs. Ze bleven stilstaan om te lezen wat er op de banner stond. We vroegen aan de man of hij misschien rugklachten had. Hij vertelde dat dit klopte. We vertelden hem dat dit vaak komt omdat mensen beenlengteverschil hebben. De man vertelde ons dat hij inderdaad beenlengteverschil had. De man ging op de stoel zitten en bleek inderdaad een verschil te hebben. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen weer netjes gelijk. De man ging staan en vertelde wel wat verbetering te voelen. Hierna legden we hem de handen op en spraken we nog twee keer volledige genezing uit. Alle pijn verdween! De man vertelde niets met het geloof te hebben. We konden toch het een en ander met hem delen. De vrouw die bij hem was geloofde wel. Ze namen een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgden hun weg.

Een vrouw was nieuwsgierig naar wat we aan het doen waren. We kwamen in gesprek en de vrouw vertelde in bepaalde principes van de Bijbel te geloven. Ze had alleen nare dingen meegemaakt vroeger in de katholieke kerk. We hadden een goed gesprek en de vrouw nam een getuigenisboekje in ontvangst.

We hadden weer een aantal kisten met Bijbels bij ons in allerlei talen. Velen werden er uitgedeeld.

Een man nam een Armeense Bijbel in ontvangst. Even later kwam hij terug om nog een Bijbel te vragen voor zijn broer.

We hadden ook wat mooie gesprekken met moslims. Een broeder van ons heeft veel kennis van de koran waardoor hij veel kon delen.

Twee meiden namen een Bijbel in ontvangst. Ze waren ook open voor een gesprek en we mochten zelfs voor hen bidden dat ze een openbaring zouden krijgen van Gods Liefde.

Een man was een beetje aan het mokken, maar bleef toch staan zodat we het goede nieuws met hem konden delen. Een andere man die vlakbij stond luisterde aandachtig mee.

We spraken een man die vroeger wel geloofde, maar hier later van af was gestapt. We konden veel met hem delen in een gesprek van wel 20 minuten.

Een vrouw liep met een rollator. Ze vertelde ons zware jaren te hebben gehad. Haar man was 2 jaar geleden overleden nadat hij 20 jaar dementie had gehad. De vrouw vertelde wat last te hebben van haar heup. We mochten voor haar bidden en gaven haar een getuigenisboekje mee.

Twee zussen van ons hadden tasjes bij zich met daarin een raadsel, een Johannesevangelie en een zakje paaseitjes. Alle 50 zakjes werden vaak dankbaar in ontvangst genomen.

We vroegen aan een moeder en dochter of ze ergens gebed voor wilden hebben. Ze vroegen gebed voor de (groot)moeder. Deze had pasgeleden een hersenbloeding gehad. Na het gebed konden we nog het een ander delen.

In een gesprek met een man vertelde hij met het geloof te zijn opgevoed en zei ook veel Bijbelkennis te hebben. Toch dacht hij dat zijn redding afhankelijk was van zijn goede werken. We mochten het evangelie aan hem uitleggen.

Dan werden er nog diverse mensen besmet met het eeuwige leven.

Een Poolse jongen opende zijn hart voor Jezus en bad een gebed met ons.

Ook een Nederlandse jongeman opende zijn hart voor het goede nieuws.

In een heel lang gesprek met een jongedame konden we heel veel delen en mochten we ook voor haar bidden. Ze werd diep geraakt en ook zij opende haar hart voor Gods Liefde. We mochten meelopen naar de instelling waar ze woonde. Onderweg kwamen we nog een jongedame tegen en ook zij opende haar hart voor Jezus

Drie jongeren waren ook erg geinteresseerd en baden een gebed met ons.

Twee meiden openden hun hart voor Jezus en gaven hun gegevens om verder geholpen te worden.

Een jongedame was katholiek opgevoed en geloofde ook wel, maar ze vertelde ons geen zekerheid te hebben. We deelden het goede nieuws met haar en vertelden haar veel getuigenissen.

Bij een andere jongedame kregen we nog een woord van wijsheid over welke weg ze het beste kon gaan.

De politie kwam nog vragen wat we aan het doen waren. Ze hadden namelijk een melding gehad over onze banner in de Arabische taal. Iemand vertrouwde het niet wat we aan het doen waren en had de politie gebeld. We konden veel getuigen aan de politie en ze vonden het prima wat we aan het doen waren. Een van hen bleek zelfs een broeder te zijn.

Toch nog best een gezegende dag ondanks dat vele mensen gesloten en niet geintereseerd waren.

God is goed!!!