2020-10-03

2020-10-03

Gisteren een natte, maar gezegende dag gehad in Bergen op Zoom. We waren met zo'n 13 dappere strijders. Na een heel fijn samenzijn en een Heerlijke maaltijd gingen we de straat op. Hieronder een kort verslag van de vele dingen die er gebeurd zijn.

We hadden een heel lang gesprek met een man. Deze man had last van meerdere dingen waaronder beenlengteverschil. Nadat dit opgeheven werd in de naam van Jezus mochten we nog voor wat andere zaken bidden. De man had hele nare dingen meegemaakt en we kregen door dat de man onvergevingsgezindheid had. We vertelden hem over de het offer van Jezus en de vergeving van alle zonden die hiermee betaald is. Aan het eind van het lange gesprek opende de man zijn hart voor Jezus! Hij gaf ook zijn gegevens om in contact te blijven. We waren vergeten om een Bijbel aan hem te geven, maar gelukkig wist iemand van ons waar hij woonde, zodat er alsnog een Bijbel naar hem toegebracht kon worden.

 

In een gesprek met een stel opende de jongen zijn hart voor Jezus en ook hij gaf zijn gegevens om in contact te blijven.

Terwijl er een stel voorbij liep dachten we een bekend accent te horen. We vroegen aan hen of ze van Goeree-Overflakkee Flakkee kwamen. Dit bleek niet helemaal te kloppen, maar ze woonden wel in de buurt daarvan. De vrouw had geen zin in een gesprek en liep door, maar de man bleef wel staan. We vroegen of hij misschien pijn, ziekte of een andere nood had. Toevallig was hij in de ochtend door zijn rug gegaan. We boden hem gebed aan, maar voor de man hoefde dit niet. Een beetje stiekem vertelden we hem hoe en wat we doen. We zeiden: het enige wat we doen is een hand opleggen (dit deden we meteen) en dan zeggen we: wees genezen in de naam van Jezus. Hierna kregen we een gesprek over het geloof en konden we het een en ander delen. Toen de man weg wilde vroegen we hoe het nu met zijn rug was. De man vertelde ons dat het toch al een heel stuk minder was! Hij nam een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde zijn weg.

Een jongeman stond wel open voor de gratis beenlengtetest. Hij wist dat hij een verschil had en dit bleek inderdaad ook zo te zijn. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen weer netjes gelijk. Hierna konden we het een en ander met hem delen en gaven we hem wat materiaal mee.

Met regelmaat maken we best komische dingen mee. We zagen bijvoorbeeld een wat oudere man in een scootmobiel met twee jonge kinderen op zijn schoot. We vroegen aan de man wat hij mankeerde. De man sprak nauwelijks Nederlands dus vroegen we aan de kinderen of ze hun opa konden vertalen. De kinderen zeiden: dit is onze vader. Oeps... We mochten hem nog wel de handen opleggen en spraken genezing over hem uit. We hadden ook wat Arabisch materiaal voor hem.

Het was ook wel komisch toen we voor elkaar gingen bidden. Een zus van ons had een gehoorapparaat in. Een broeder van ons bad voor haar en om uit het uit te testen ging hij steeds een stukje verder weg staan en vroeg of ze hem nog kon horen. Wat hij echter niet doorhad was dat ze haar gehoorapparaat nog in had.

Een andere zus van ons bleek een behoorlijk beenlengteverschil te hebben. Na verschillende keren gesproken te hebben kwamen haar bene weer netjes gelijk.

Twee meiden hadden allebei al een boekje van iemand van ons gehad toen een ander van ons hen weer aansprak. Er volgde een bijzonder gesprek waarin we verschillende woorden van kennis kregen. Een van deze woorden van kennis was dat een van de meiden graag met kinderen wil gaan werken. De meiden waren beiden verbaasd en vroegen zich af hoe wij dit konden weten. We vertelden hen het goede nieuws en gaven hen materiaal mee.

Met twee jongens hadden we ook een goed gesprek. Ze hadden beiden al een Bijbel gehad van iemand van ons. We vroegen hen of ze bang waren voor het virus etc. Van hieruit konden we vertellen dat er bescherming is voor een ieder. Ze werden nieuwsgierig en vroegen zich af wat dat dan was. Hierop lazen we Psalm 91 voor en konden we veel met hen delen. Een van hen was bezig met zijn rijbewijs. We baden voor hem en gaven ze beiden nog materiaal mee.

Een vrouw nam plaats op de stoel. Ze vertelde last van kalknagels te hebben en had ook pijn in haar tenen. We mochten voor haar bidden en konden veel met haar delen. De vrouw ervoer directe verbetering.

In een goed gesprek met een jongeman vertelde hij als moslim te zijn opgevoed. Hij was naar een Christelijke basisschool gegaan, maar had helemaal niets met geloof. We konden veel met hem delen en gaven hem nog wat gadgets mee met daarin een raadsel en een Johannes-evangelie.

We hadden nog vele mooie gesprekken, mochten nog voor verschillende mensen bidden en gaven veel materiaal weg.

God is goed!!!