2020-07-11

2020-07-11

Gisteren een gezegende dag gehad in Amsterdam. We waren met zo'n twaalf dappere strijders waarvan er twee voor het eerst bij waren. Deze twee broeders zijn pasgeleden tot bekering gekomen.

We hadden de banners nog maar net opgezet toen er een man en vrouw aan kwamen lopen. De man vertelde dat de vrouw rugpijn had. De vrouw kwam naar ons toe en de man liep verder. De communicatie was erg lastig, omdat deze vrouw geen goed Nederlands sprak. Op dat moment liep er een vrouw langs en vertelde ons dat ze wel wilde vertalen. Toeval? Door de Geest geleid natuurlijk! We controleerden of de vrouw beenlengteverschil had wat niet zo bleek te zijn. Hierna legden de twee broeders, die net tot bekering gekomen zijn en er voor het eerst bij waren, haar de handen op en geboden haar rugpijn te wijken in de machtige naam van Jezus Christus. Na een keer of drie gesproken te hebben was de rugpijn volledig weg! We konden nog kort wat met haar delen want de vertaalster moest weer verder.

Even later kwamen we in gesprek met een andere Spaanstalige dame. Ze had pijn in haar voet. Onze twee verse dappere strijders staken de handen weer uit de mouwen en legden haar de handen op. Na tegen de pijn gesproken te hebben ervoer de dame directe verbetering. We konden nog kort wat met haar delen en gaven haar wat Spaanstalig materiaal mee waarna ze haar weg vervolgde.

De twee dappere strijders waren los! Ze spraken een vrouw aan die vertelde last te hebben van haar schouder. Ze legden haar de handen op en spraken herstel over haar uit in Jezus naam. De schouder van de vrouw kwam los! Hierna konden ze het goede nieuws delen. Ze vertelden over het belang van geloof, bekering en doop. De vrouw zou er over na gaan denken.

We hadden een goed gesprek met een man uit Ethiopie. We hadden ook nog een mooie Bijbel voor hem in zijn taal.

Een man stond naar de teksten van de banners te kijken. We vroegen hem of hij ergens last van had. Hij had nergens last van, maar was wel benieuwd wat we aan het doen waren. We vertelden hem over de opdracht die de Here Jezus zijn discipelen gegeven heeft en konden ook nog het evangelie met hem delen. De man vertelde zelf moslim te zijn, maar vond het wel interessant wat we hem vertelden. Hij nam een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde zijn weg.

In een gesprek met een man van 91 jaar! vertelde de man dat het voor hem allemaal niet meer hoeft. We vroegen hem of hij de zekerheid had ontvangen dat hij na dit aardse leven op de goede plek terecht zou komen. De man vertelde ons geen zekerheid te hebben. We vertelden de man over De Weg naar zekerheid en gaven hem wat materiaal mee.

Twee maanden geleden stonden we ook op deze plek en kwam ik een oude vriend van me tegen. Het ging niet zo goed met hem. Hij was dakloos. Wel vertelde hij tot geloof in Jezus te zijn gekomen. Hij bad dagelijks en vertelde ons over beantwoordde gebeden. Ik vroeg zijn postadres om hem een Bijbel op te sturen. Ook had ik hier een briefje met mijn telefoonnummer bijgedaan. Enige tijd later kreeg ik een berichtje waarin hij me bedankte voor de Bijbel. Hij had er veel aan. Vrijdag had ik hem een berichtje gestuurd dat we er zaterdag weer zouden staan. Gisteren kwam er dus weer een ontmoeting. Er liepen helaas een aantal zaken niet zo lekker. We mochten voor hem bidden en God gaf het op ons ons hart om hem ook nog financieel te zegenen.

Ook een andere dakloze werd gezegend door onze hemelse Vader.

Een broeder die bij ons was had een geniaal idee van God ontvangen. Hij deelde supergave gadgets uit aan jongeren die echt heel raar stonden te kijken dat ze van een wildvreemde zoiets gaafs kregen. Met het ontvangen van de gadgets moesten ze wel meedoen aan een raadsel. Deze jongeren werden stuk voor stuk uitgedaagd om heel goed na te denken. Aan het einde van het verhaal kregen ze een gouden enveloppe die ze thuis open mochten maken. Hierin zat dan oa een Johannesevangelie. Tijdens een gesprek met twee jongeren kwam de ene jonge helemaal open. We konden het evangelie met hem delen en mochten voor hem bidden. Ook gaven we hem onze gegevens voor als hij vragen zou hebben. De jongen vertelde ons dat hij ons zeker zal gaan contacten.

We spraken met een vrouw in een scootmobiel. Ze bleek een zus van ons te zijn. Ze had een hersenbloeding gehad en was deels verlamd. We hebben haar vele malen de handen opgelegd en spraken genezing uit over haar lichaam in de machtige naam van Jezus Christus. Er kwam steeds meer verbetering bij de vrouw. Ze kon zich steeds beter bewegen! We vertrouwen erop dat het door zal werken.

In een gesprek met een man kwamen we erachter dat hij een broeder van ons bleek te zijn. Dit was een bemoedigende ontmoeting. Een half uur later kwam hij ons chocola brengen. Superlief!

We hadden nog vele goede gesprekken en mochten nog voor vele mensen bidden.

God is goed!!!