2020-06-06

2020-06-06

Gisteren een gezegende dag gehad in Breda. We waren met meer dan 20 dappere strijders!

We hebben vele mooie ontmoetingen gehad. Ik zal er een aantal vertellen.

Een jongeman vertelde in een psychose te zitten. We mochten voor hem bidden en gaven hem een Bijbel.

Iemand van ons kwam nog een vrouw tegen die ze van vroeger kende. Dit was een hele bijzondere ontmoeting.

In een gesprek met een meisje vroegen we of we voor haar mochten bidden. Ze wilde dit wel een keer ervaren. Na het gebed deelden we het goede nieuws met haar.

Een man vertelde ons wel met het geloof te zijn opgevoed, maar deed er niet veel meer mee. Hij had ook het idee dat hij het moest verdienen. We vertelden hem het goede nieuws en hadden een goed gesprek met hem.

Twee Irakese mannen zaten op een bankje te genieten van een biertje. Ze vertelden katholiek te zijn. We vroegen verder om te onderzoeken of ze religieus waren of ook echt een relatie met God hadden. De communicatie verliep erg moeizaam waardoor we er niet echt achterkwamen. Wel namen ze beiden een Engelstalig getuigenisboekje in ontvangst.

Een Surinaamse man zat op een bankje een joint te roken. Hij vertelde Christen te zijn en had het idee dat het niet verkeerd was om te blowen. Hij erkende wel dat hij er niet mee kon stoppen en dus eigenlijk een slaaf was van het middel. We vertelden hem over de weg naar vrijheid en mochten voor hem bidden.

We spraken met twee meiden die aan het skeeleren waren. Een van hen had een oorbel in de vorm van een kruisje. Ze vond deze oorbel mooi, maar het had verder geen betekenis voor haar. We mochten beiden vertellen over het kruis en we konden veel met hen delen. Ook mochten we voor hen bidden. Een van de hen vertelde last te hebben van hypermobiliteit. We spraken genezing uit over haar lichaam. Ze ervoer geen directe verandering. Ze namen een getuigenisboekje en een roos in ontvangst en vervolgden hun weg.

Twee jongens kwamen ons tegemoet lopen. Toen we hen vroegen of ze het goede nieuws al hadden gehoord vroegen ze of we deze vraag in het Engels konden stellen. De ene jongen bleek namelijk uit Bulgarije te komen en de ander uit Italie. We kregen een woord van kennis dat een van hen last van zijn knie had. De jongen was stomverbaasd! We spraken genezing uit over zijn knie en deelde het goede nieuws met hen. Ook ontvingen ze een Engelstalig getuigenisboekje.

Een jong stel zat op een bankje. De jongeman was pas ontslagen en wilde graag een baan. De jongedame had veel meegemaakt. Ze vertelde ook veel last te hebben van nachtmerries. Haar tante had zelfmoord gepleegd en ze ervoer dat de geest van haar tante altijd bij haar was. We legden haar het een en ander uit over de geestelijke wereld en dat deze nachtmerries van de duivel komen. Voor beiden mochten we bidden. We deelden ook het goede nieuws en getuigden over hoe God ons leven veranderd heeft.

Tijdens het gesprek met het jonge stel zat er een jongeman op het bankje ernaast. Deze Filipijnse jongeman had mee zitten luisteren. Hij vertelde zelf Katholiek te zijn. Hij had alle religieuze handelingen gedaan, maar had geen relatie met God. We deelden het evangelie met hem en vertelden hem dat God door Jezus Christus alles gedaan heeft en dat het nu aan de mens is om een keuze voor hem te maken en zich te bekeren. Hij wilde nog geen keuze maken, omdat hij er nog niet klaar voor was. Wel was hij erg geinteresseerd en stelde ons nog wat vragen.

We spraken een jongeman die van heavy metal houd. Hij vertelde ieder geloof bestudeerd te hebben. Hij wilde Jezus niet accepteren. Na het gesprek kwam iemand anders van ons hem nogmaals tegen en hij werd weer aangesproken. Deze persoon had ook een heavy metal verleden en kon veel met hem delen over hoe God zijn leven heeft veranderd.

Twee jongens vertelden op het gymnasium te zitten. Ze hadden religies bestudeerd op school, maar hadden het goede nieuws nog nooit gehoord. We hadden een goed gesprek met hen en gaven hen een Johannes evangelie mee.

We spraken met een stel waarvan de vrouw wel gebed wilde. Ze had last van evenwichtsstoornissen. Nadat we genezing over haar uitgesproken hadden in de machtige naam van Jezus Christus ervoer de vrouw directe verbetering. Om het uit te testen probeerde ze op een been te staan. Normaal gesproken lukte dit niet, maar nu wel! De vrouw was stomverbaasd! Hierna konden we het goede nieuws met hen delen.

In een hele mooie ontmoeting met twee meiden opende een van hen haar hart voor Jezus! Beiden namen een Bijbel in ontvangst! Het bijzondere was dat ze net voor onze ontmoeting een gesprek met elkaar hadden over spiritualiteit. Een van hen vertelde contact te hebben met haar overleden opa. We legden haar uit dat de tegenstander van God zich vaak voordoet als een overledene van iemand, maar dat dit dus in werkelijkheid een demon is.

Ook een man in een scootmobiel opende zijn hart voor Jezus! Door een hersenbloeding was hij verlamd aan de linkerkant. We spraken genezing over hem uit in de naam van Jezus!

Twee ouderen kwamen aangelopen met hun rollator. We mochten voor hen bidden. Na het gebed liepen ze een rondje en vertelden directe verbetering te ervaren.

Een groep jongeren was aan het blowen. Ze waren wel Christelijk opgevoed, maar deden er niets meer mee. We vroegen hun namen en zochten de betekenis van deze namen op. Hierna kregen we profetische woorden en woorden van kennis. Erg bijzonder!

Tijdens een goed gesprek met een man baden we voor hem. Tijdens het gebed kwam zijn vrouw aangelopen en wilde haar man weghalen. We vertelden haar dat we voor haar man aan het bidden waren. De vrouw zei: we hebben niets met geloof. Haar man antwoordde: we? De vrouw liep weg en we konden verder met ons gebed voor haar man. Hij was erg open, maar was er nog niet klaar voor om een keuze te maken.

Een broeder van ons had een hele leuke manier van God gekregen om het goede nieuws met anderen te delen. Hij deed dit door het weggeven van allerlei soorten gadgets. Deze gaf hij aan de mensen. Bij de gadgets hoorde wel een raadsel. De mensen vonden dit erg leuk en aan het einde van de gesprekken kon er met vele mensen het evangelie gedeeld worden.

We hadden nog vele gesprekken en mochten nog voor vele mensen bidden. Alle eer en glorie aan Koning Jezus <3