2020-05-16

2020-05-16

Wat een glorieuze dag was het gisteren weer in Amsterdam zeg! We waren met 12 dappere strijders en gingen in groepjes van 2 a 3 man op pad. Wat ons opviel was dat er nog verschillende andere groepjes bezig waren met het verkondigen van het goede nieuws. Echt geweldig!

De eerste persoon die we spraken was een man uit Ghana die de Heer kende. Hij was dakloos en had afgelopen week klappen gehad. Zijn ene oog was vuurrood. We spraken genezing over hem uit en baden ook dat God zal gaan voorzien in een woonruimte. Hij had al iemand in zijn omgeving die hem met wat dingen hielp.

De tweede persoon bleek ook een broeder van ons te zijn. We vroegen of hij een nood had. De man vertelde rugpijn te hebben. We spraken diverse keren genezing uit en geboden iedere pijn te wijken in de machtige naam van Jezus. De man ervoer ineens een brandend gevoel in zijn rug waarna alle pijn verdween!

Ikzelf kwam een oude vriend van me tegen. Ik zal hierover later nog een uitgebreid stuk schrijven. Het was namelijk een hele bijzondere ontmoeting! Deze oude vriend is dakloos en liep met twee boodschappentassen over straat. Hij vertelde sinds kort ook in Jezus te geloven, gaat af en toe naar een kerk en bid dagelijks. Hij vertelde al een geweldig getuigenis over een beantwoord gebed. God had voorzien in een slaapplaats voor 7 nachten. We baden voor hem en we kregen het op ons hart om hem geld te geven. Ook gaf hij ons zijn postadres zodat we een bijbel op kunnen sturen naar hem. Binnenkort zal hij opgenomen worden in een kliniek mocht dat nog nodig zijn.

Een andere jongen die we spraken was ook dakloos. Hij vertelde Christelijk te zijn opgevoed. Hij had heel veel meegemaakt en vertelde dat zijn leven een aflopende zaak was. Hij vertelde ons ook dat hij homo was. Een van ons had "toevallig" een boekje in haar tas van een man die vroeger ook homo was geweest, maar later tot geloof gekomen was en hiervan bevrijd werd. Ook was deze persoon genezen van aids. We gaven het boekje en wat geld en baden voor deze man.

We kwamen in gesprek met twee jongens uit Belgie. Een van de jongens vertelde wedergeboren te zijn. We hadden een goed gesprek met hem. Tijdens het gesprek ervoeren we heel sterk dat we de andere jongen ook aan moesten spreken. Na het een en ander gedeeld te hebben opende deze jongen ook zijn hart voor Jezus en bad een gebed met ons. Hallelujah!

Een vrouw zat op een bankje uit te rusten. Ze vertelde hevige rugpijn te hebben. Na verschillende keren gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn! Ze vertelde zelf ook gelovig te zijn, maar ging niet naar een kerk en las zelden in haar Bijbel. We vertelden haar over het belang hiervan en moedigden haar aan om dit wel te gaan doen.

In een goed gesprek met een man konden we veel delen. Het ging niet goed met hem want hij had overal pijn. Na verschillende keren gebeden te hebben stond de man op en zagen we een verandering in zijn ogen. Hij zei: Ik voel me helemaal licht worden, ik voel me weer helemaal goed! Hij wilde ons zelfs geld aanbieden. We vertelde hem dat het gratis is, omdat Jezus de prijs betaald heeft.

Ook een andere man die we in een winkel tegenkwamen wilde ons geld aanbieden nadat we voor hem gebeden hadden. Ook bij deze man gaven we natuurlijk hetzelfde antwoord.

We kwamen in gesprek met een groep jongens en kregen woorden van kennis die allemaal raak waren. Voor de ene jongen kregen we door dat hij een verkoper was. De jongens waren hiervan onder de indruk er werden hierdoor aangeraakt. We konden hierdoor nog veel met hen delen.

Ook bij een andere groep die we tegenkwamen vloeiden de woorden van kennis rijkelijk. Twee van hen waren moslim en een was Christen. Na het uitgesproken hebben van de woorden van kennis deelden we het goede nieuws met hen. Ze vonden deze ontmoeting erg bijzonder en hadden nog nooit zoiets ervaren.

We hadden nog mooi evangelisatiemateriaal bij ons. Dit waren flyers van mondkapjes met daarin de gebruikelijke tips, maar ook het goede nieuws hierin verweven. Ook deelden een aantal van ons liefdesbrieven van de Vader uit en werden er rozen uitgedeeld.

Vijf kinderen stonden bij de Albert Heyn. Ze namen een liefdesbrief van de Vader in ontvangst en een van hen begon deze hardop voor te lezen.

In een gesprek met een man die een ijsje stond te eten mochten we voor hem bidden. We deelden het goede nieuws en de man zou er over na gaan denken.

We kwamen in gesprek met een groep jongens waarvan er twee een oorbel met een kruisje eraan in hadden. We vroegen aan de ene jongen wat het kruis voor hem betekende. Hij vertelde ons dat het voor hem geen betekenis had. We deelden het goede nieuws met hem waarna hij zijn hart opende voor Jezus! De andere vriend met de oorbel met een kruisje eraan was een half jaar geleden tot geloof gekomen toen hij met weer een andere vriend meeging. Deze vriend zijn vader was pastoor. Deze jongen (de zoon van de pastoor) stond er ook bij, maar wilde er helaas niets meer van weten.

Aan een Hindoestaanse vrouw vroegen we of ze bang was in deze tijd. Ze vertelde in het ziekenhuis te werken en geen angst te hebben. Als het haar tijd was dan was het haar tijd. Ze moest niesen en vertelde daarna last te hebben van hooikoorts. We vertelden haar dat we al een aantal mensen kennen die na gebed van hooikoorts genezen zijn, waarop we meteen bevolen deze hooikoorts te wijken in de naam van Jezus. Ook deelden we het goede nieuws met haar. Ze geloofde zelf in reincarnatie en dacht dat ze misschien terug zou komen als een vogel. We vertelden haar over De Weg, De Waarheid en Het Leven en gaven haar wat materiaal mee.

Een jongeman was echt zoekende en had zich een tijdje geleden in de Bijbel verdiept, maar wist nog niet of hij het geloofde. We konden het een en ander met hem delen waarna hij zijn hart opende en samen met ons een gebed bad.

In een gesprek met een man uit Egypte die in een pschychiatrische instelling zat werd de man steeds meer geinteresseerd. Ook hij opende zijn hart voor Jezus en bad een gebed met ons.

We spraken een man die pas ontslagen was. Hij werkte op Schiphol. We konden veel met hem delen en baden dat God zou gaan voorzien in een nieuwe baan.

We hadden nog vele gesprekken en deelden veel materiaal uit. Ook wisselden we met een aantal mensen contactgegevens uit, zodat er nazorg gegeven kan worden.

Wauw...wat was het weer bijzonder! Het Leven met onze Schepper en Vader is nooit saai! Wat een eer dat Hij door ons heen wilt werken om andere mensen te bereiken. Hij wil jou ook gebruiken!

God is goed! En Zijn Liefde en Trouw zijn voor eeuwig!!!