2020-04-18

2020-04-18

Gisteren een mooie dag gehad in Amersfoort. We waren met 6 dappere strijders.

We spraken een man aan die ons voorbij kwam lopen met zijn fiets. We vroegen aan hem of hij last had van ziekte of een andere nood had. De man vertelde ons nergens last van te hebben. We deelden het goede nieuws met hem en vroegen wat hij hiervan vond. De man vertelde een vriend te hebben die gelovig is. Deze vriend had hem al het een en ander verteld. De man wilde nog geen keuze maken. Wel nam hij een getuigenisboekje in ontvangst.

Een andere man stapte van zijn fiets af toen wij hem aanspraken. Het bleek een broeder van ons te zijn. Deze man vertelde uit Curacao te komen en stond druk gebarend en hard pratend ons dingen uit het Woord te vertellen. Een hoop mensen luisterden mee.

We kwamen oud voetballer Geert den Ouden tegen met zijn vrouw en hun kroost van 2 maanden oud. Ik vroeg of ik samen met hem op de foto mocht en dat vond hij goed. Hierna bood ik mijn getuigenisboekje aan waardoor er een gesprek ontstond. Hij vertelde een Christelijke opvoeding te hebben gehad, maar deed er nu niets meer mee. Ik vertelde dat het bij mij juist andersom gegaan was. Hij zou het boekje gaan lezen.

Een straatmuzikant was gitaar aan het spelen. We gingen bij hem staan en kwamen even later in gesprek. De man vertelde in het bos te wonen en had het prima naar zijn zin in het leven. We vertelden hem over onze liefhebbende hemelse Vader. Hij vertelde hier niet in te geloven. Hij geloofde in moeder natuur. We vertelden hem wat Jezus ook voor hem gedaan heeft en dat hij ook redding nodig heeft. De man dacht daar anders over. We deelden ons getuigenis en gingen weer verder.

We zagen een vrouw op een bankje zitten met handschoenen aan en een mondkapje voor. We vroegen aan de vrouw of ze bang was. Ze vertelde mantelzorger te zijn voor drie mensen en was zelf niet bang om ziek te worden, maar wel om eventueel het virus op anderen over te brengen. We hadden een heel lang gesprek met haar en ervoeren heel sterk Gods bewogenheid over deze vrouw. De vrouw had ooit een keuze voor Jezus gemaakt, maar door een aantal vreselijke gebeurtenissen in haar leven had ze het geloof vaarwel gezegd. We legden haar uit dat niet alles wat gebeurd de wil van God is en dat er ook nog een vijand is die alleen maar komt om te stelen, te slachten en te vernietigen. Ook vertelden we haar dat het leven hier op aarde maar heel kort is en dat we alles in het perspectief van de eeuwigheid mogen zien. We vertelden haar dat Jezus aan de deur van haar hart staat en op deze deur klopt. Ze moet wel zelf de deur opendoen. We besloten voor haar te bidden. De vrouw vond onze ontmoeting erg bijzonder en werd zichtbaar geraakt tijdens het gesprek en het gebed. Ze voelde zich ook meteen stuk beter. Ze nam een getuigenisboekje en een Johannes evangelie in ontvangst en ging er vandoor.

Een man zat op een bankje op zijn vrouw te wachten die aan het winkelen was. We vroegen hem of hij een nood had welke hij niet bleek te hebben. Hierna deelden we het goede nieuws met hem. Hij geloofde wel dat Jezus bestaan had en dat Hij goede dingen had gedaan en een goede weg liet zien, maar dat er niet specifiek in de Bijbel staat hoe we Zijn weg moeten bewandelen. We vertelden hem dat alles wat we nodig hebben om de Weg te volgen in het Woord staat en vertelden hem onder andere over het offer van Jezus. Op datzelfde moment brak de zon door. Dit was een bijzonder moment. We konden nog het een en ander delen en gaven hem een getuigenisboekje mee.

Ook twee mannen zaten op een bankje. We spraken hen aan, maar ze hadden geen interesse. Ze vertelden ons al 7X te zijn aangesproken die dag. We vertelden hen dat dit geen toeval was en dat God hen op het oog heeft en iets duidelijk wil maken. Helaas hadden ze nog steeds geen interesse.

We zagen een man aan komen fietsen op een driewieler. We vroegen wat de man mankeerde. Hij vertelde polio te hebben. We vertelden hem wat we aan het doen waren en dat we al vele mensen hebben zien genezen door God. De man geloofde hier niet in en wist niet hoe snel hij weer verder moest fietsen.

Een man zat in een scootmobiel en zat zwaar onder de medicatie. We legden hem uit dat de duivel komt om te stelen, te slachten en te vernietigen, maar dat Jezus is gekomen om leven in overvloed te geven. We spraken bevrijding en genezing over hem uit in de machtige naam van Jezus Christus. Hierna deelden we het goede nieuws met hem. De man opende zijn hart voor Jezus en bad een gebed met ons. Zijn vrienden waren ook de hele tijd aan het meeluisteren geweest. We vroegen aan hen of ze ook een keuze wilden maken, maar dit overviel hen. De man in de scootmobiel vertelde al een Bijbel te hebben, maar zijn vrienden hadden deze nog niet en wilden deze wel graag hebben. We deelden de Bijbels uit en vervolgden onze weg.

We kwamen in gesprek met een man uit Syrie. Deze man had grote problemen. Hij vertelde ons een trauma te hebben door oorlogsgeweld. Hierdoor sliep hij ook nog nauwelijks. We hadden een heel fijn gesprek met de man, mochten voor hem bidden en gaven hem wat materiaal mee.

Een man vroeg om geld voor een overnachting. We zegenden hem met deze overnachting. Hij wilde helaas verder niets horen.

In een gesprek met vader en zoon vroeg de zoon of we een Euro voor hem hadden om sigaretten te kopen. We vroegen ons af of het verstandig was om dit te doen, maar kregen toen sterk de gedachte dat we hem moesten helpen en dat we op deze manier het goede nieuws konden delen. Als hij met ons om zou gaan dan zou hij toch worden besmet met het goede. We liepen met hen mee de winkel in en konden veel met hen delen.

Een man uit Papoea Nieuw Guinea bleek dezelfde taal te spreken als een van ons waardoor er een mooi gesprek op gang kwam. De man opende zijn hart voor Jezus en gaf zijn telefoonnummer om contact te houden.

We mochten bidden voor twee jongens die wat zorgen hadden over hun opleiding door de coronacrisis. Ook deelden we het goede nieuws met hen.

Er kwam een vrouw in een scootmobiel ons tegemoet. We vroegen aan haar wat ze mankeerde. De vrouw vertelde ons ontstoken benen en COPD te hebben. Ook was ze depressief en erg teleurgesteld. We hadden een goed gesprek met haar, konden veel delen en mochten voor haar bidden.

Een vrouw vertelde al gelovig te zijn. Ze ging wekelijks naar de kerk en had belijdenis gedaan, maar ervoer niet dat ze een relatie had met God. De Heilige Geest openbaarde een aantal dingen die we met haar deelden en deze dingen bleken precies te kloppen. Dit was onder andere dat de vrouw geen rust had. We mochten voor haar bidden waarna ze een hemelse rust ervoer. Ook vertelden we haar dat ze al het oude achter zich moest laten. De vrouw werd zichtbaar geraakt en bad een gebed met ons.

Al met al was het weer een mooie dag!

Alle eer aan God!