Skip to content

2020-01-11

2020-01-11

Het was koud in Steenwijk gisteren, maar ook zeer gezegend! We waren met 6 dappere strijders.

Bij aankomst zagen we een marktkoopman met een tulband om zijn hoofd. We kregen het op ons hart om naar deze man toe te gaan. Deze bijzonder vriendelijke man vertelde te geloven in het sikhisme. We vertelden hem over Jezus en baden dat hij de waarheid zou leren kennen.

We zagen een man in een scootmobiel zitten aan de zijkant van een marktkraam. We besloten naar de man toe te gaan. De man bleek van buitenlandse komaf te zijn waardoor de communicatie erg moeizaam verliep. We legden hem de handen op en spraken volledige genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Tegelijkertijd kwamen we in gesprek met de man van de marktkraam. Hij vertelde ons dat zijn familie uit een plaats komt die zo'n 40 km naast de plaats lag waar Jezus water in wijn veranderde. Hij bleek een broeder van ons te zijn. We hadden een goed gesprek met hem.

Er kwam een man op ons af in een rolstoel. We vroegen aan de man waarom hij hierin zat. De man vertelde een auto ongeluk te hebben en gehad miste hieronder een onderbeen. We vertelden hem dat God alles nieuw kan maken en vroegen of we voor hem mochten bidden. De man vond het prima. Na verder met hem gesproken te hebben bleek ook dit een broeder van ons te zijn.

Twee vrouwen kwamen bij de banners kijken en vroegen zich af wat we aan het doen waren. Toen we hen dit bekend maakten vertelden ze ons hele negatieve ervaringen te hebben gehad met kerkmensen. We legden hen uit dat niet iedereen die je in een kerkgebouw ontmoet opnieuw geboren is en dat mensen vaak een verkeerd beeld van God gegeven hebben. We vroegen of ze pijn hadden waarop een van hen antwoordde: wie heeft er geen pijn? Ze wilde niet vertellen wat ze precies mankeerde en wilde ook geen gebed. Wel namen ze beiden een getuigenisboekje in ontvangst. Hierna stelden we ons voor en gaven beide vrouwen een hand. We vertelden hen ook dat er in de Bijbel staat dat als een gelovige de handen oplegt bij een zieke deze persoon zal genezen. We legden hen uit dat we dit net gedaan hadden toen we hen een hand gaven en vertelden hierbij dat als ze nu verandering in hun lichaam zouden merken ze moesten weten dat Jezus dit gedaan had.

Ook een vrouw met een rollator was erg teleurgesteld in kerkmensen. Ze was erg verbitterd en wilde geen gebed. Toch konden we veel met haar delen en mochten we haar uiteindelijk zelfs zegenen.

Een man liep langs met een rollator. Hij vertelde ons een hersenbloeding te hebben gehad. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in Jezus naam. De man vertelde dit erg fijn te vinden. Hierna konden we het goede nieuws met hem delen.

We spraken een oude man aan in een scootmobiel. De man vertelde rugpijn te hebben. We legden hem de handen op en geboden iedere pijn te wijken in de naam van Jezus. Hierna vroegen we hoe het voelde waarop de man ons vertelde dat zijn rug nu goed en zacht voelde. We vertelden hem over Jezus waarop de man antwoordde dat hij binnenkort naar Jezus toe zou gaan.

Een zus had last van verschillende dingen waaronder een depressie. We legden haar de handen op en spraken volledige genezing en bevrijding uit in de naam van Jezus. Ze ervoer de kracht van God op haar komen. Later op de dag kregen we te horen dat de depressie is geweken! Prijs God!

Twee oudere vrouwen vaan 88 en 91 jaar liepen voorbij met hun rollator. We hielden ze staande en vertelden hen wat we aan het doen waren. We mochten hen de handen opleggen en hen zegenen waarna de vrouwen geraakt werden. De tranen stonden in hun ogen!

Toen een vrouw ons vertelde dat ze soms last heeft van rugklachten kregen we een woord van kennis dat dit door stress zou komen. De vrouw beaamde dit. We mochten voor bidden en vertelden haar het evangelie. De vrouw wilde het toch houden bij haar Rooms Katholieke geloof en wilde zich niet bekeren tot God.

We kwamen in gesprek met een stel waarvan de man hevige rugklachten bleek te hebben. Hij vertelde ons zo'n 38 jaar geleden een auto ongeluk te hebben gehad. We controleerden eerst of de man beenlengteverschil had. Dit bleek idd zo te zijn. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen weer netjes gelijk. De pijn in zijn rug was hierna nog niet weg dus besloten we hem de handen op te leggen. Na vele keren genezing uitgesproken te hebben en de geest van zwakte weggestuurd te hebben werd de rugpijn minder. Hierna vertelden we hen het goede nieuws. De vrouw van het stel nam nog een Bijbel in ontvangst.

Een jongeman was in de ijskou in zijn blote bast aan het skaten. Zijn vrienden waren hem aan het filmen voor een promotiefilmpje. We spraken de jongeman aan en vertelden hem het goede nieuws. Hij vertelde ons dat hij pasgeleden aan het skaten was en dat er op diezelfde plek nog een skater was. Toen deze persoon weg wilde gaan gaf hij 50 Euro aan hem en vertelde hem dat hij dit van God moest geven en dat God van hem houdt. De jongeman stond erg open en we mochten verschillende keren voor hem bidden. Hij vertelde zelf een tijd geleden ook gebeden te hebben voor een situatie met zijn vader en dit gebed was ook verhoord. Er was een bijzondere verandering gekomen in deze situatie. De jongeman nam ook nog een nieuw testament en wat ander materiaal in ontvangst.

We vroegen een vrouw een foto van ons te nemen. Na deze foto kwamen we met haar in gesprek. Haar dochter en aanstaande schoonzoon zouden binnenkort een alphacursus gaan doen. We hadden een goed gesprek met deze vrouw en mochten voor haar bidden.

Twee buitenlandse jongens van een jaar of 16, fietsten voorbij. Zij verklaarden moslim te zijn. Ze vertelden wel van Jezus gehoord te hebben, maar verder hadden ze geen gebed nodig. Ze wilden wel graag wat evangelisatiemateriaal hebben, onder andere het Johannes-evangelie, en ze wilden ook wel gezegend worden dus dat deden we dus in Jezus naam.

Er zat een man met een hond op een bankje. Al snel ontstond er een gesprek. De man had de hond nodig en had best wat last van mentale dingen. Hij ervoer in het gesprek grote vrede en na de vraag waar God hem mee zou kunnen zegenen, is er voor hem gebeden en voelde hij zich erg gezegend en door God gezien (eigen woorden); het was wel heel bijzonder dat hij vandaag deze ontmoeting had.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor verschillende mensen bidden.

God is goed!!!

Scroll To Top