2019-11-02

2019-11-02

Het was een bijzondere dag gisteren in Amsterdam. We waren met zo'n 10 dappere strijders.

Toen we met onze banners en stoelen onderweg waren naar de plek waar we zouden gaan staan kwamen we een man tegen met een mondkapje. We vroegen aan hem waarom hij deze had. De man vertelde aan z'n kaak te zijn geopereerd. Het mondkapje diende ter bescherming. Komende week zou ook zijn andere kaak moeten worden geopereerd. We vroegen of we voor hem mochten bidden en dat vond hij prima. Na één keer gesproken te hebben in de naam van Jezus voelde de man alle pijn wegstromen! De man bleek een broeder van ons te zijn en was erg dankbaar met dit wonder.

We hadden een goed gesprek met een jongeman die erg oprecht was. Hij geloofde gedeeltelijk in de Bijbel. Hij vertelde in de tien geboden te geloven en deed zijn best zich hier zo goed mogelijk aan te houden. We vertelden hem over het offer van Jezus en de redding die je hierdoor kunt ontvangen. Het gaat niet om onze rechtvaardigheid door de wet na te leven, maar door de rechtvaardigheid die we ontvangen door het geloof in het volbrachte werk van Jezus. Hij nam een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde zijn weg.

Er kwam een man aanrijden in een scootmobiel. Een hele bijzondere ontmoeting volgde. De man vertelde ook Christen te zijn en had hele nare, maar ook hele bijzondere dingen meegemaakt. Hij had kanker gehad en ontzettend veel behandelingen gehad. 60 Chemo's en 30 bestralingen! De man lag in het ziekenhuis en was aan het bidden toen hij ineens een hand voelde die zijn arm beetpakte. Er volgde een stem die zei: Ik zal je genezen. Een paar minuten later kwam er een predikant binnenlopen. De man vertelde alles aan de predikant waarna er samen gebeden werd. De man was korte tijd daarna genezen van kanker! Hij had gisteren nog wel wat last van andere lichamelijke ongemakken waaronder rugpijn. We mochten voor hem bidden waarna hij directe verbetering ervoer.

Een jongeman kwam aangelopen. We vroegen of hij het goede nieuws al gehoord had. Hij vroeg: Ga je me geld geven? We vertelden dat we iets veel beters voor hem hadden. In het gesprek bleek de jongeman een broeder van ons te zijn. Toen we hem een hand gaven zagen we een stuk verband om zijn onderarm zitten. We vroegen wat er aan scheelde. Hij vertelde dat er iets in zijn arm geplaatst was voor zijn nierdialyse. We mochten voor hem bidden waarna hij zijn weg vervolgde.

We hadden een goed gesprek met een moslim uit Pakistan. We mochten voor hem bidden en de man nam een Bijbel in ontvangst.

In een gesprek met een vrouw kwam deze open voor het goede nieuws. Ze bad samen met ons een gebed om Jezus uit te nodigen in haar leven.

We mochten bidden voor iemand met rugpijn. Na het gebed was alle pijn weg!

Van een Hindoestaans stel geloofde de vrouw half in het Hindoestaanse geloof en half in Jezus. Haar man geloofde in karma. We vertelden hen het goede nieuws en vertelde aan de man dat Jezus het karma weg wil nemen. Beiden kwamen open voor het goede nieuws en baden een gebed met ons. De datum van deze voor hen bijzondere dag werd meteen opgeschreven!

Een jongeman vertelde moslim te zijn. We hadden een heel goed gesprek met hem waarin we het evangelie met hem konden delen. De jongeman was erg open en nam zelfs een Bijbel in de Arabische taal in ontvangst.

Ook een stel vertelde moslim te zijn. Ze waren erg overtuigd. We konden veel getuigenissen aan hen delen waardoor ze toch tot nadenken werden gezet.

We kwamen in gesprek met een man die last van zijn knieën vertelde te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing over hem uit in de machtige naam van Jezus. Alles pijn week!

Na een gesprek draaiden we ons om en zagen we ineens twee jongens op de stoelen zitten. We vertelden hen dat veel mensen beenlengteverschil hebben en vroegen of we dit bij hen mochten controleren. Dit vonden ze prima. Een van de twee jongens bleek inderdaad een verschil te hebben. Een van ons had dit nog nooit door zijn eigen handen gelijk zien komen. Hij bad voor deze ongelijke benen in de naam van Jezus waarna het verschil werd opgeheven. De jongen voelde dit gebeuren en was stomverbaasd. Hierna konden we het goede nieuws aan hen delen.

Terwijl dit gebeurde stonden er een aantal mensen te kijken en vroegen wat we aan het doen waren. Een van die mensen was een vrouw die ook haar beenlengte wilde laten controleren. Ze wist trouwens zelf al dat ze verschil had. Dit bleek inderdaad te kloppen. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen ook haar benen weer netjes gelijk. De vrouw vertelde al vaak naar een chiropractor te zijn geweest vanwege pijn in haar rug en been, maar dit had niet veel geholpen. Nu was alle pijn ineens weg en vroeg ze stomverbaasd: Zijn jullie magisch ofzo? We konden haar de Waarheid verkondigen en stelde haar voor de keuze. De vrouw geloofde het wel, maar wilde zich nog niet bekeren. We adviseerden haar niet langer te wachten, omdat we nooit weten wanneer we zullen sterven. Ook voor haar zoontje mochten we bidden. De vrouw vroeg nog wel of ze onze gegevens mocht hebben om in contact te blijven.

Ook een andere vrouw wilde nu gebed. Ze had zoveel last van haar rug (artrose) dat ze grote moeite had om naar het station te lopen. Na een keer gesproken te hebben in de naam van Jezus genas de rug van de vrouw! Ze was stomverbaasd! Hierna konden we het een en ander met haar delen waarna ze vrolijk haar weg vervolgde.

Een andere vrouw voor wie we gebeden hadden bleef na dit gebed stralen!

We mochten nog voor verschillende mensen bidden en hadden nog diverse goede gesprekken.Wat een gave dag was het weer! Alle eer aan Koning Jezus! Hallelujah!!!