2019-10-19

2019-10-19

Het was gaaf gisteren in Vlaardingen! We waren met ongeveer 15 dappere strijders waarvan een aantal met weinig of geen ervaring. Na ontmoeting, onderwijs en een heerlijke lunch begon de outreach.

We hadden nog maar amper de banners en stoelen neergezet waarna er meteen een man naar ons toe kwam. Het bleek een bekende van een van ons te zijn. In eerste instantie wilde hij geen gebed. Hij vertelde niet zoveel met het geloof te hebben. Na een lang gesprek kwam de man toch meer en meer open en mochten we zelfs voor hem bidden.

We kwamen in gesprek met een man die met zijn vriendin en dochtertje langs liep. De man vertelde vroeger een auto ongeluk te hebben gehad. Hierdoor had hij al jaren lang constant last van zijn nek. We mochten hem de handen opleggen en spraken een aantal keren genezing uit in de naam van Jezus. De man ervoer directe verbetering. Zijn nek kon hij een stuk makkelijker bewegen. Hierna konden we hem het goede nieuws brengen en getuigen van wat God in ons leven heeft gedaan. Hij nam ook nog een getuigenisboekje in ontvangst waarin hij zichzelf herkende, omdat hij ook in de housescene had gezeten.

Het was gisteren echt de dag van de auto ongelukken want even later spraken we een man die ook een auto ongeluk had gehad. Na het ongeluk is er een plaat in zijn rug gezet. We gaven hem een hand en spraken volledige genezing over hem uit en dat de plaat uit zijn rug zou wijken. Hierna konden we nog kort wat delen. De man vertelde al heel zijn leven naar het leger des heils te gaan. Hij moest werken dus moest hij weer verder.

Een man vertelde rugpijn te hebben. We vertelden hem dat dit zou kunnen komen door beenlengteverschil. Helaas wilde hij dit niet laten controleren. Hij vertelde dat het even tijd nodig had om te herstellen. We gaven hem een hand, wensten hem een fijne dag en spraken genezing uit over zijn rug in de naam van Jezus.

We hadden een heel mooi gesprek met een katholieke broeder. Hij bleek ook wederomgeboren te zijn. Hij sprak echter nog niet in tongen. We mochten bidden voor de doop in de Heilige Geest waarna de man in tongen begon te spreken!

Twee van een groepje van drie jongens namen plaats op de stoelen om hun beenlengte te laten controleren. Helaas waren ze allemaal gelijk. Ze vertelden af en toe rugpijn te hebben, maar niet op het moment. We geboden de rugpijn weg te blijven in de naam van Jezus. Hierna konden we het hele evangelie aan hen uitleggen. Helaas wilden ze nog geen keuze maken. Een van de jongens nam een getuigenisboekje in ontvangst.

Een wat oudere man liep met een rollator. Hij vertelde last te hebben van hart en vaatziekten. Hier mochten we voor bidden. Hij had veel meegemaakt in zijn leven. Vele familieleden hadden zelfmoord gepleegd. Hij had vaak tot God geroepen, maar nooit antwoord gekregen. We konden veel met hem delen. Toen we ervoeren dat hij God wel graag wilde leren kennen bad hij een gebed met ons om vergeving te vragen voor zijn zonden en om een nieuw leven met Hem te beginnen. Ook wisselden we contactgegevens uit en nodigden we hem uit voor een samenkomst, zodat er nazorg verleend kan worden.

We mochten bidden voor een vrouw in een scootmobiel. Ze had suikerziekte en was hierdoor een been verloren. Na het gebed nam ze een getuigenisboekje in ontvangst.

In een gesprek met een man vertelde deze last te hebben van een trombosebeen. We mochten voor hem bidden. Hij zei: ik voel kracht door mijn lichaam stromen en het stroomt door naar mijn been. We legden hem uit dat dit door de kracht van God kwam. Zijn vrouw was er ook bij en vertelde al drie jaar last te hebben van een angststoornis. Haar man adviseerde haar ook voor zich te laten bidden, waarna de vrouw dit ook wilde. Na deze gebeden konden we het goede nieuws met hen delen. De vrouw was erg geinteresseerd en opende haar hart voor Jezus. Wij gingen haar voor in gebed, waarna ze ons na bad. Ook wisselden we contactgegevens uit om in contact te blijven.

Er zat een vrouw op een bankje. Toen we vroegen hoe het met haar ging vertelde ze wat lichamelijke ongemakken te hebben. Ook deze vrouw had een auto ongeluk gehad. Ze had platen en schroeven in haar enkel. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit. Ook baden we dat het metaal uit haar lichaam zou verdwijnen. Ze vertelde ons dat haar enkel helemaal warm werd en dat de pijn direct stukken minder werd. We konden het een en ander met haar delen en gingen weer verder. Even later kwamen we haar weer tegen en mochten haar nogmaals de handen opleggen. Weer verbeterde haar situatie.

Een vrouw vertelde kanker te hebben. We mochten voor haar bidden. Ook gaf de Heilige Geest ons woorden voor haar. Ze werd hierdoor geraakt, waardoor er tranen in haar ogen kwamen. Door haar lichamelijke situatie kon ze normaal gesproken niet lang op haar benen staan. Na het gebed stond ze een hele tijd zonder problemen op haar benen.

We mochten een man de handen opleggen en herstel uitspreken over zijn lichaam. De man zat in een rolstoel en had problemen met zijn hart. Ook konden we goed nieuws met hem delen.

We hadden nog een aantal gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden.

God is groot!