2019-06-22

2019-06-22

Gisteren een mooie dag gehad in het zonnige Hoofddorp. We waren over de hele dag met zo'n 12 dappere strijders waarvan er één voor het eerst bij was. Deze man waren we tijdens één van onze outreaches tegengekomen. We zijn met deze man in contact gebleven en tijdens dit contact is hij tot wedergeboorte gekomen Hallelujah!

We hebben vele gesprekken gehad, maar we ervoeren niet zoveel openheid als voorgaande keren tijdens outreaches in Hoofddorp.

Tijdens het uitladen van de stoelen en banners uit de auto kwam er een man voorbij gelopen. Hij had steunkousen aan en liep met een rollator. We vroegen wat de man mankeerde. Hij vertelde eczeem te hebben. We vertelden hem dat wij mensen een hand geven en wat goeds over hen uitspreken en dat we regelmatig mensen zien genezen. Vervolgens deden we dit bij deze man. Natuurlijk spraken we in de naam van Jezus. Hierna vroegen we of hij hier iets mee had. Hij vertelde het geloof vaarwel gezegd te hebben. Zijn familie ging jaren geleden niet meer naar de kerk dus toen was hij er ook maar mee gestopt en wilde er niets meer mee te maken hebben. We vertelden hem dat het niet om kerkgang gaat, maar dat God in ieder mens persoonlijk geinteresseerd is en een relatie met ieder mens wilt. Ook vertelden we hem dat niemand dit verdiend vanwege onze zonden, maar dat God als oplossing Zijn Zoon naar de aarde heeft gestuurd om de prijs voor de zonde te betalen. Het drong niet echt door tot de man. We deelden nog meer met hem en gaven hem een getuigenisboekje mee.

Onderweg naar onze standplaats kwamen we een andere man met een rollator tegen. Ook aan hem vroegen we wat er aan scheelde. Er kwam een heel verhaal: gebroken, ribben, epilepsie, een tumor in zijn hoofd en een evenwichtsstoornis. We konden veel met hem delen en mochten voor hem bidden. Tijdens het gebed gebeurde er zichtbaar iets met de man. We vroegen hierna of hij een stukje kon lopen om te kijken of er direct al waarneembare verandering had plaatsgevonden. Helaas wilde hij dit niet. De man vertelde van huis uit katholiek te zijn. We legden hem uit dat alle denominaties door mensen zijn gemaakt en vertelde hem waar het echt om gaat. Hij nam een boekje in ontvangst waarna we onze weg vervolgden.

We hadden gesprekken met diverse jonge moslims die erg overtuigd waren van de islam. Toch konden we het één en ander delen en namen ze een getuigenisboekje in ontvangst. Bijzonder genoeg namen ze ook een kaartje in ontvangst van een website waar getuigenissen van ex-moslims op staan die tot geloof in Jezus (als Zoon van God en Redder, Verlosser en Heer) zijn gekomen. Voor een aantal van hen mochten we ook bidden dat God de Waarheid zou openbaren.

Een Surinaamse man vertelde als Christen te zijn geboren. We legden hem uit dat niemand als Christen geboren wordt en dat ieder mens opnieuw geboren moet worden om een Christen/kind van God te worden. Hij vertelde dat het goed zat tussen God en hem en had weinig tijd om hier dieper op in te gaan.

Er liep een Afrikaanse man langs met zijn twee kinderen. We spraken hem aan. De man vertelde uit Oeganda te komen. We vertelden hem dat een aantal van ons verschillende keren in Oeganda geweest zijn om daar werk voor God te doen. Dit vond hij erg bemoedigend om te horen. We vroegen of hij ook in Jezus geloofde en of hij ook gered was. De man vertelde inderdaad gered te zijn. Toen we dieper doorvroegen vertelde hij gered te zijn door zijn rechtvaardige daden. We konden hem de Waarheid uit Gods Woord vertellen dat het we niet door onze rechtvaardige daden gered worden, maar door geloof, bekering en doop. Hij leek dit te pakken.

Twee van ons legden aan verschillende mensen het evangelie uit door middel van de goede mensen test. Hierdoor werden diverse mensen tot nadenken gezet waaronder een aantal moslima's.

We hadden een goed gesprek met een jongeman die erg open was. We vroegen hem onder andere wie in zijn leven zijn tomtom (navigatiesysteem) en zijn gids was. We mochten hem vertellen over de Levende God Die zijn tomtom en gids wil zijn. Hij werd hier behoorlijk door aan het nadenken gezet.

Eén van de mooiste ontmoetingen was een ontmoeting met twee jonge meiden. Ze liepen voorbij en lazen wat er op de banner stond. We vroegen hen of ze misschien ergens last van hadden. Beide meiden vertelden last te hebben van stress. Eén van hen kreeg hier zelfs ernstige eczeem van. We konden het evangelie delen evenals vele getuigenissen. Ze hadden beiden ouders die "Christelijk" waren en ook hadden ze op een Christelijke basisschool gezeten. Ze wisten er echter nog weinig van en wisten ook niet te benoemen waarom Jezus naar de aarde gekomen was. Hierop konden we deze reden uitgebreid uitleggen. De meiden luisterden aandachtig. Eén van hen vroeg zelf of we voor haar konden bidden. Ook voor haar vriendin mochten we bidden. We hadden bemoedigende woorden voor hen beiden en gaven hen wat materiaal mee. Ook vertelden we hen dat de keuze nu bij hun ligt: geloof het evangelie, bekeer je en laat je dopen!

Al met al was het weer een gezegende dag!

God is goed!!!