2019-05-11

2019-05-11

Gisteren een mooie dag gehad in Amsterdam. Na ontmoeting, onderwijs en gebed zijn we met zo'n 14 dappere strijders eropuit gegaan.

Een man vertelde rugpijn te hebben. We legden hem de handen op en spraken meerdere malen genezing over hem uit in de machtige naam van Jezus. De pijn werd minder en minder. We vroegen hem of hij iets met Jezus had. Hij vertelde een katholieke achtergrond te hebben en had Jezus ooit aangeroepen in zijn nood. Hierdoor was er verandering gekomen in zijn situatie. Gek genoeg deed hij er helemaal niet meer mee. We mochten het goede nieuws met hem delen en stelden hem voor de keuze. Tijdens het gesprek vertelde hij dat zijn rugpijn weer minder was geworden. Hij nam een boekje in ontvangst en ging er vandoor.

We vroegen een man of hij misschien pijn of ziekte had. De man vertelde rugpijn te hebben. We vertelden hem dat wij mensen de handen opleggen en dat we regelmatig mensen zien genezen. De man zei: Jij denkt zeker dat je Jezus bent. We konden hem uitleggen dat wij niet Jezus Zelf zijn, maar dat Hij in ons woont en dat we volgelingen van Hem zijn die onder andere de opdracht hebben gekregen om de zieken te genezen. De man wilde geen gebed. We vroegen of we hem wel een hand mochten geven. Dit mocht. We gaven de man een hand en spraken genezing over hem uit. Hij wilde niet testen of er verbetering in zijn rug was gekomen. We konden nog kort wat delen waarna de man zijn weg vervolgde.

Er liep een man langs met een blindenstok. We raakten in gesprek met de man. Hij bleek ook gelovig te zijn, maar twijfelde over zijn redding. We vertelden hem vanuit het Woord hoe gered te kunnen worden. Volgens de man had hij dit gedaan en was hij dus gered. De reden dat hij met een blindenstok liep was dat hij glaucoom had. Aan één oog was hij blind en met het andere oog zag hij nog maar voor 20%. We legden hem de handen op en spraken verschillende keren genezing over hem uit in de naam van Jezus. We vertrouwen erop dat deze ziekte op dezelfde manier weg zal gaan als deze gekomen is en dat hij zijn zicht volledig terug zal krijgen.

Een zus die bij ons was had pijn in haar knieën. Na verschillende keren in autoriteit te hebben gesproken verdween de pijn.

We spraken een man aan die vertelde in andere boeken en goden te geloven. We vertelden hem de Waarheid uit Gods Woord en baden voor hem dat God de Waarheid aan hem zou openbaren. Ditzelfde deden we voor een moslim.

Er kwam een gids naar ons toe die vertelde rugpijn te hebben. Hij geloofde niet in Jezus, maar wilde wel graag van zijn rugpijn af. We controleerden of hij beenlengteverschil had. Dit bleek inderdaad zo te zijn. We geboden zijn benen gelijk te worden in de naam van Jezus waarna dat uiteraard gebeurde. Zijn rugpijn was iets minder geworden. Helaas moest hij er snel vandoor want hij moest weer aan het werk. We gaven hem nog een knuffel en spraken genezing uit over zijn rug. Ook nam hij een getuigenisboekje in ontvangst.

Het mooi was dat er op verschillende manieren het evangelie werd verkondigd. Een broeder die bij ons was had een soort plateau met daarop een joystick. Verschillende mensen waren nieuwsgierig en vroegen wat hij daar stond te doen. Door middel van de joystick kon hij de mensen vertellen dat je verschillende wegen in kunt gaan in je leven. Uiteindelijk vertelde hij hen natuurlijk het goede nieuws over De Weg.

Ook was er een groep broeders in witte pakken die aan het drummen waren. Vele mensen kwamen er omheen staan. Na de drum-act stond er één van hen op en begon het evangelie luidkeels te prediken. Er was ook een groep buitenlandse vrouwen aan het dansen om geld in te zamelen voor Venezuela. De groep broeders mengden zich onder deze danseressen waardoor er nog meer bekijks kwam en waarna er na de act nog meer mensen bereikt konden worden door de prediking van het evangelie. Onze dappere heldin Karin ging ook nog even los met het luidkeels prediken van de blijde boodschap.

We kwamen in gesprek met een vrouw die migraine vertelde te hebben. Op dit moment had ze geen last. We vertelden haar het goede nieuws en vertelden haar ook over de autoriteit van de naam van Jezus. In deze naam kan ze zelf deze migraine ook wegsturen.

Er zat een jongeman somber op de stoep. We vertelden hem het goede nieuws. Hij vond het wel mooi, maar hij vertelde moslim te zijn. Na nog meer getuigd te hebben mochten we uiteindelijk voor hem bidden dat God de Waarheid aan hem zou gaan openbaren. Ook nam hij een boekje in ontvangst.

In een gesprek met twee jongens vertelde er één van hen dat zijn ouder Jehova's getuigen zijn. We konden veel met hen delen en vertelden hen de Waarheid uit Gods Woord. Ook getuigden we van genezingen en bevrijdingen die vandaag de dag gebeuren. (iets waar Jehova's getuigen niet in geloven). De jongens waren erg open en zouden erover na gaan denken.

Een man ervoer verbetering nadat we voor zijn zere knie en schouder gebeden hadden. Een andere man ervoer verbetering nadat we voor zijn rug gebeden hadden.

We hadden een mooi gesprek met een stel. De jongeman van het stel vertelde dat zijn ouders moslim zijn, maar zelf deed hij er niets mee. We kregen woorden van kennis van de Heilige Geest. De Geest gaf namelijk door dat de jongeman iedere ochtend en avond last heeft van hoofdpijn. Ook gaf Hij door dat de jongedame last had van angst. Het stel zei: jullie weten echt alles he?! We vertelden hen hoe wij dit soort dingen konden weten. Hierdoor kwamen ze open voor het evangelie en baden met ons een gebed om Jezus uit te nodigen in hun leven. Ook gaven ze hun telefoonnummer om in contact te blijven.

Op de terugweg kwamen we nog een aantal mensen tegen voor wie we mochten bidden. Eén van hen was een vrouw die last vertelde te hebben van haar knie. Na voor haar gebeden te hebben was haar knie weer helemaal in orde.

We kwamen een broeder tegen die zelf ook aan het verkondigen was. Hij vertelde last van zijn nek te hebben. Na tegen de pijn gesproken te hebben ervoer hij directe verlichting.

Een jongeman liet een joint uit zijn hand vallen recht voor onze voeten. We vertelden hem dat hij dat niet nodig heeft en dat we iets beters voor hem hadden. De jongeman vertelde adhd te hebben en van blowen rustig te worden. De broeder van ons die hem aansprak had zelf ook een verleden met adhd en kon getuigen dat alleen Jezus echte vervulling, rust en vrede geeft.

Er stond een man te staren naar de banner. We vroegen of hij ergens last van had. Dit bleek inderdaad zo te zijn. We hadden een heel lang en goed gesprek met de man. Hij bleek ook een broeder van ons te zijn, maar wist niet dat hij zelf ook tegen ziekte en pijn mocht spreken in de naam van Jezus. De Heilige Geest openbaarde verschillende dingen tijdens het gesprek. We mochten voor de man bidden, hem bemoedigen en hem een stukje discipelen. Voordat hij zijn weg vervolgde gaf hij zijn telefoonnummer om in contact te blijven.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden. Al met al was het weer een gezegende dag! Dank U Jezus!