2019-04-06

2019-04-06

Zaterdag een mooie dag gehad in Wormerveer. Na een heerlijke lunch, ontmoeting, gebed en een stukje onderwijs zijn we met 11 dappere strijders de straat op gegaan. Tijdens onze ontmoeting kwamen er al een aantal geweldige getuigenissen ter sprake. We waren al een aantal keren eerder in Wormerveer geweest en de laatste keer ontmoetten we daar een oude vrouw. Ze had de bus gepakt, omdat ze ervoer dat ze naar de plek moest komen waar wij stonden, terwijl ze helemaal niet afwist van ons en hetgeen wij aan het doen waren. Een door God geleide ontmoeting dus. De vrouw had last van haar ogen. We mochten haar bemoedigen en haar de handen opleggen. Na deze dag hebben de mensen die in de buurt van Wormerveer wonen nog contact met haar gehad en hoorden ze van haar dat haar ogen genezen waren!

Een zus die voor het eerst met ons mee was vertelde ook nog een geweldig getuigenis. Vanaf haar puberteit kreeg ze last van scoliose. De artsen zouden haar rug kunnen opereren, maar er was een grote kans dat ze dan verlamd zou raken en in een rolstoel terecht zou komen. Ze deed een tijdje fysiotherapie, maar daardoor werd het zeker niet beter. Ze kreeg verlammingsverschijnselen en kon soms een paar dagen niet lopen. De artsen vertelden haar dat ze nooit op hakken zou kunnen lopen. Ze kwam in een samenkomst waar de zieken genezen werden. Er werd eerst gekeken of ze beenlengteverschil had en dit bleek inderdaad zo te zijn. Na gesproken te hebben werd het verschil opgeheven in de naam van Jezus. Hier bleef het niet bij want ook genas ze van scoliose! Ze kan dus ook gewoon weer op hakken lopen. Wat is God groot!

Op straat hebben we mooie gesprekken gehad, voor verschillende mensen mogen bidden en mensen mogen bemoedigen. Zo kwamen we in een gesprek met een vrouw. We hadden goed nieuws voor haar. Aan het einde van het gesprek vertelde ze ons: jullie hebben iets bij mij geraakt. Ik ga er zelf mee aan de slag.

Een jongeman had net gesolliciteerd bij de Lidl. We vertelden hem over onze liefhebbende God en Vader. Hij vond het erg bijzonder en zei: bedankt dat jullie mij dit verteld hebben. Ook nam hij dankbaar een getuigenisboekje in ontvangst.

We kwamen in gesprek met een vrouw en kregen een woord van kennis dat deze vrouw rugpijn zou hebben. Dit bleek inderdaad te kloppen. Ze wilde eerst boodschappen doen en kwam later terug. We mochten genezing over haar uitspreken over haar lichaam in de naam van Jezus. Ook geboden we de spanning te wijken waar ze last van had.

Er liep een jongedame langs die zelf niet erg geinteresseerd was. Haar moeder, die al in de auto zat, was dit echter wel. Dochterlief nam ons mee naar haar moeder. We mochten haar de blijde boodschap verkondigen en mooie woorden uitspreken over haar en haar gezin. Ook baden we dat ze een Goddelijke ontmoeting zouden krijgen.

Een Egyptische man vertelde ons moslim te zijn van huis uit. Hij leefde vroeger in een gebied waar er meerdere religies waren en waar gelukkig iedereen respect voor elkaar had. We vroegen hem of hij een nood had in zijn leven. Hij vertelde zelf geen nood te hebben, maar zijn vrouw die thuis was, bleek last te hebben van vele lichamelijke klachten. De artsen hadden zelfs geen naam voor deze ziekte. Het ging hier dus duidelijk om een geest van zwakheid. Ze was helaas niet in staat om naar ons toe te komen en er was bezoek dus wij konden daar ook niet heen gaan. We spraken vrijheid, leven en genezing uit over de afstand in de naam van Jezus. Hierna vroegen we de man of hij Jezus kende. Hij vertelde sinds hij in Nederland woont veel over Hem gehoord te hebben. We konden hem kort het goede nieuws uitleggen en nodigden hem samen met zijn vrouw uit om naar de zondagse samenkomst te komen in de gemeente in Wormerveer. Dit zou hij zeker doen.

Ook een andere man vertelde moslim te zijn en ook hij was geintereseerd. Ook hij vertelde binnenkort naar de samenkomst te komen.

We vertelden aan een jongeman dat uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 80% van de mensen beenlengteverschil heeft en dat hier vaak klachten van kunnen komen. We vroegen of we bij hem mochten controleren of hij een verschil had. Hij bleek geen verschil te hebben. Hierna konden we alsnog het evangelie aan hem delen. Hij vertelde al met God te leven, maar was nog niet bewust gedoopt. We vroegen hem of hij God echt wilde gehoorzamen aangezien Gods Woord zegt dat iemand het goede nieuws moet geloven, zich moet bekeren en zich moet laten dopen om zo zijn oude mens te laten begraven. Hij vertelde dat hij dit wel zou willen. Hij gaf ons zijn telefoonnummer dus nazorg zal volgen. Het leuke was ook nog dat hij een neef van een oud voetballer bleek te zijn. Een vriendin van hem kwam er later ook bij. Haar mochten we ook zegenen.

Er kwam een zus aangelopen die we herkenden van de vorige keren dat we hier ook stonden. Ze vertelde dat het gebed van de vorige keer erg goed geholpen had. De pijn die ze had in haar spieren was voor een groot gedeelte afgenomen. Wel ervoer ze nog wat pijn in haar schouders. We bedienden haar opnieuw en alle pijn en stijfheid moest wijken in de machtige naam van Jezus Christus!

Een van twee jongemannen wilde wel even op de stoel komen zitten om zijn beenlengte te laten controleren. Ook zijn benen waren gelijk. Hierna vroegen we hen of ze weleens nadachten over het leven: waar kom ik vandaan, waarom ben ik hier en waar ga ik naartoe? De jongens vertelden hier nooit over na te denken want dan zouden ze geen leven meer hebben. Ze waren niet echt geinteresseerd totdat ze het getuigenisboekje zagen met daarin de voor hun bekende DJ’s uit de hardcorescene. Een van hen wilde het boekje graag lezen.

We zijn het nog niet heel vaak tegengekomen, maar gisteren spraken we weer iemand die vertelde nog nooit gezondigd te hebben. De dame vertelde netjes te zijn opgevoed en had zelfs nog nooit een leugentje om bestwil gedaan. We vertelden haar kort de waarheid uit Gods Woord en gaven haar een boekje mee.

Er liep een vrouw voorbij. We ervoeren dat er een hoop duisternis en verdriet in haar leven was. We kwamen in gesprek en dit bleek inderdaad zo te zijn. We mochten voor haar bidden en deelden contactgegevens uit.

Een aantal dappere strijdsters was achtergebleven in het kerkgebouw om mensen buiten koffie en thee aan te bieden. Normaal gesproken is het kerkgebouw dicht op zaterdag. Er kwam een postbezorger een pakketje bezorgen. Hij had geluk dat het gebouw open was en kon zo meteen wat materiaal in ontvangst nemen.

We hadden een mooi gesprek met een Syrische jongen. Hij nam dankbaar een Arabische Bijbel in ontvangst en ook nog een boekje in deze taal. Ook gaf hij zijn telefoonnummer om in contact te blijven.

Een broer die met ons was vertelde slecht geslapen te hebben en voelde zich beroerd. Gelukkig liet hij zich hierdoor niet tegenhouden. Toen hij eenmaal bezig was om het goede nieuws te brengen ging het steeds beter. Hij mocht aan twee mensen een Bijbel meegeven en had een bijzonder gesprek met iemand die vertelde schulden te hebben. Aangezien onze broer vroeger zelf ook behoorlijke schulden heeft gehad en deze grotendeels op een bovennatuurlijke manier door de Vader weg waren genomen, kon hij hiervan getuigen en mocht hij ook bidden voor deze persoon. Aan het einde van de dag vertelde onze broer soms last te hebben van rugpijn. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus moest deze rugpijn ook wijken!

Ook een zus die we op straat tegenkwamen vertelde last van haar rug te hebben. Ook deze rugpijn moest wijken voor de naam van Jezus!

We kwamen in gesprek met een man die mank liep. Hij vertelde een ongeluk gehad te hebben waardoor zijn enkel was verbrijzeld. We mochten hem de handen opleggen waarna zijn enkel helemaal warm werd. Hij keek stomverbaasd en ervoer directe grote verbetering. Hierna deelden we het goede nieuws met hem.

Tijdens het lopen van een rondje kwamen we in gesprek met een vrouw die vertelde overal voor open te staan. We kregen woorden door van de Heilige Geest dat deze vrouw een leegte had en ook last had van eenzaamheid. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Een van ons had hier vroeger ook last van en kon getuigen over hoe ze hiervan verlost was door Jezus. We vroegen aan haar of ze dit ook zou willen. Dit wilde ze erg graag. Ze bad een gebed met ons en we gaven haar onze telefoonnummers, zodat als ze echt geinteresseerd is, ze ons kan bellen.

Een vrouw vertelde allerlei problemen te hebben, maar had weinig tijd. We gaven haar een hand en spraken Zijn zegen over haar leven uit.

We mochten nog voor verschillende mensen bidden en hadden nog een aantal gesprekken. Al met al weer een gezegende dag gehad! Dank U Jezus!