2018-10-20

2018-10-20

Gisteren weer een mooie dag gehad tijdens de DHT. Wat een goed onderwijs zeg!

In de middag werd er informatie gegeven over het leiden en opzetten van LifeTeams. Vele mensen waren geinteresseerd.

Aan het einde van de middag zijn we, na eerst op elkaar geoefend te hebben met een rollenspel, twee aan twee de straat op gegaan om het evangelie te verkondigen, de zieken te genezen etc. Hieronder een deel van de getuigenissen:

We zagen een man op een bankje zitten. Hij keek niet vrolijk. In het gesprek vertelde hij last te hebben van doodsgedachten. We vertelden hem over Jezus, maar de man kon daar niets mee. We mochten voor hem bidden, maar zagen niet direct iets veranderen. Nu leven we door geloof en niet door aanschouwen, maar in deze situatie wil je snel verandering zien. We gingen teleurgesteld verder. Aan het einde van de outreach zagen we de man weer en vroegen we of we zijn telefoonnummer mochten hebben. We vroegen ook of hij ergens naar toe moest. De man vertelde graag naar huis te willen. We brachten hem thuis met de auto en zagen dat de man hierdoor geraakt was. Nadat we hem thuis hadden gebracht vertelde de man dat hij het goed zou vinden als er mensen bij hem thuis op bezoek zouden komen.

Een vrouw vertelde pijn in haar lichaam te hebben. We controleerden eerst of ze beenlengteverschil had. Dit bleek zo te zijn. Nadat het verschil door Jezus werd opgeheven verdween de pijn. De vrouw was erg open en we konden veel met haar delen. Na tien minuten vertelde ze ons dat haar voeten helemaal warm werden. We konden nog meer delen en de vrouw gaf haar telefoonnummer om in contact te blijven.

In een rij bij de kassa van een supermarkt spraken we een vrouw die vertelde pijn in haar lichaam te hebben. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit. Alle pijn moest wijken voor de naam van Jezus! Toen we verder liepen kwam de vrouw achter ons aangerend! Ze vertelde dat haar dochter enorme rugpijn heeft. We nodigden hen uit voor de genezingsdienst van vandaag.

We kwamen in gesprek met twee jongens en vertelden hen wat we aan het doen waren. De ene jongen vertelde kramp te hebben in zijn kuit. De zus, die nog niet zoveel ervaring had, gaf de jongen een hand en gebood de kramp te wijken in de naam van Jezus. Na de eerste keer werd het minder en na de tweede keer was de kramp volledig verdwenen. De jongen was stomverbaasd en ze tegen zijn vriend: het is echt weg! Ik zweer het je! Hierna konden we hen het goede nieuws brengen en gaven hen materiaal mee.

Er liep een stel langs waarvan de man met krukken liep. We mochten iets van drie keer voor hem bidden, maar er kwam geen directe verbetering. We vertelden hem dat de kracht van God sowieso doorwerkt en dat er altijd iets gebeurd. Even later kwamen we hem tegen en vroegen we hoe het nu ging. De man vertelde dat het een stuk beter ging. We kwamen ook in gesprek met zijn vrouw die psychotisch was. Als ze haar medicatie niet innam hoorde ze stemmen. We spraken bevrijding over haar uit in de naam van Jezus en deelden het goede nieuws met hen.

De communicatie was erg lastig met een buitenlands stel. We kregen woorden door over de situatie van dit stel en die woorden waren raak. Ze werden aangeraakt waardoor we zagen dat ze het begrepen.

Ook hoorden we nog een getuigenis van de eerste dag toen we op elkaar gingen oefenen. Iemand had een dood gevoel in zijn hand. Een broeder sprak leven uit over deze hand in de naam van Jezus waarna het dode gevoel verdween!

En een broeder die last had van stotteren was daar al grotendeels vanaf gekomen na gebed. Pasgeleden was er tijdens een outreach nogmaals voor hem gebeden. Vrijdag vertelde hij nog meer verbetering te hebben ervaren.

Er zijn nog veel meer geweldige dingen gebeurd, maar dat is teveel om op te noemen! We staan aan de vooravond van een geweldige tijd!!!

God is zo goed!!!