2018-10-13

2018-10-13

Gisteren een Heerlijke dag gehad in het zonnige Wormerveer. We waren met elf dappere helden. Na een Heerlijke lunch gingen we de straat op in drie groepen. Één groep besloot voor de kerk te gaan zitten met tafels en stoelen om daar mensen uit te nodigen voor koffie, thee en een gesprek. Verschillende mensen waren geïnteresseerd en kwamen bij ons zitten. Een aantal van ons hadden het op hun hart gekregen om prachtige rozen uit te delen, die vaak met grote blijdschap ontvangen werden. Niet door iedereen. Een aantal mensen zeiden: Als die roos van Jezus komt dan hoef ik hem niet

We spraken een vrouw die vertelde soms last te hebben van haar darmen. We mochten voor bidden en deden dit in de naam van Jezus. Hierna deelden we het goede nieuws met haar. Ze vertelde moslim te zijn en anders te geloven. We mochten bidden dat God de Waarheid zou openbaren. De vrouw nam ook nog een roos en een boekje in ontvangst.

Ook voor een man die vertelde moslim te zijn mochten we bidden dat God de Waarheid zou openbaren.

Een man vertelde dat hij goed leefde. We vertelden hem dat ieder mens schuldig voor God staat en vergeving nodig heeft. De man bleef volhouden dit niet nodig te hebben. We kregen een openbaring dat het contact met één van zijn kinderen niet goed was. Hierop konden we vertellen dat onze hemelse Vader ook heel graag contact wil met Zijn schepselen en dat het Hem pijn doet als de mens dit niet wilt.

Er liep een Portugese vrouw met haar dochter langs. We herkenden hen van de vorige keer. De vrouw was ook gelovig. Haar dochter nog niet. Haar dochter had last van wat dingen waarvoor we mochten bidden. Ook deelden we het goede nieuws met haar. Haar moeder vertelde last te hebben van haar nek en rug. Ook had ze regelmatig hoofdpijn. Ze nam plaats op de stoel en bleek een behoorlijk beenlengteverschil te hebben. Dat verschil werd natuurlijk opgeheven door Jezus. Ze stond op waarna ze ons vertelde dat de pijn in haar rug weg was. De pijn in haar nek was een stuk minder geworden. We legden haar de handen op en spraken volledige genezing over haar uit in de naam van Jezus waarna alle pijn moest wijken! We hadden nog een bemoedigend gesprek met haar. We vroegen of ze ook weleens het goede nieuws met anderen deelde. Op dat moment kwam er een man langs gelopen die haar aansprak. We besloten deze man ook het goede nieuws te vertellen, maar de man begreep ons niet. Hij bleek Portugees te spreken. Wat een mooie kans! De Portugese vrouw kon alles voor ons vertalen, zodat we alsnog het goede nieuws met hem konden delen. De vrouw vertelde dat ze inderdaad weleens getuigd van onze Heiland. Haar buren, een voormalig moslimgezin, waren allen tot geloof gekomen in Jezus als de Zoon van God en bezoeken nu een kerkelijke gemeente!

We kwamen in gesprek met een oudere vrouw van 86 jaar. Ze nam plaats op een bankje waarna we besloten om haar aan te spreken. De vrouw vertelde een zus van ons te zijn. Hoewel we voor een supermarkt stonden kwam ze hier niet om boodschappen te doen. Ze vertelde dat ze ervoer dat ze de bus moest pakken en naar deze plek moest komen. Wat bijzonder! De vrouw was kortgeleden haar man verloren. We konden haar bemoedigen en mochten voor haar bidden. Na het gesprek besloot ze ook nog mee te gaan naar de groep die buiten bij de kerk zat om daar verder te praten onder het genot van een kopje koffie.

Tijdens het uitdelen van de rozen vroegen we soms of de mensen aan de rozen wilden ruiken. We vertelden hen dat dit de geur van Christus is waarop we meer met hen konden delen.

Twee jongens vertelden te geloven. Één van hen was zelfs gedoopt. Echt veel deden ze er echter niet meer mee. We konden veel met hen delen en mochten voor diverse dingen bidden waaronder de doop in de Heilige Geest. Ook mochten we genezing uitspreken over hun lichamen. De ene jongen had eczeem en de andere jongen had geen kraakbeen in zijn knieën. Deze jongeman ervoer dat er iets gebeurde in zijn knieën.

Een vrouw met zweepslag ervoer tintelingen in haar lichaam toen we voor haar baden.

Ook een man had last van lichamelijke kwalen waardoor hij ook mank liep. Ook voor hem mochten we bidden. Na het gebed direct een stuk beter!

We spraken een jongedame die op een scooter zat. Ze was erg open voor wat we haar te vertellen hadden. We mochten voor haar bidden en ze nam een Nieuw Testament in ontvangst. Haar vriend kwam even later aan, maar hij wilde er helaas nog niets van weten. We vertelden aan de dame dat het nu haar taak is om het goede nieuws aan haar vriend te vertellen.

Een man was verbitterd geraakt doordat hij teleurgesteld was in mensen uit de kerk. We vertelden hem dat mensen elkaar teleur zullen stellen en dat we ons op Jezus mogen richten. Degene die nooit teleursteld.

We gaven een roos aan een vrouw en vertelden haar dat Jezus van haar houd. De vrouw vond dit geweldig en vertelde ons dat Hij dat Zelf ook tegen haar gezegend had in de morgen. Het bleek een zus van ons te zijn. Zij en ook wij werden erg bemoedigd door deze ontmoeting.

Iemand van ons was in de ochtend aan het bidden en kreeg het ook op haar hart om te bidden voor een vrouw die vermist is. In een gesprek in de middag spraken we "toevallig" een familielid van deze vrouw. We konden haar bemoedigen en baden dat de vrouw weer spoedig in gezonde staat terecht zou komen. Het familielid was erg open en ze vertelde ons binnenkort samen met haar dochtertje naar de kerk te komen.

We hadden nog diverse mooie gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden.

God is goed!!!