2018-09-22

2018-09-22

Gisteren een mooie dag gehad in Tilburg. We waren met zeven dappere helden. Twee van hen deden dit voor de eerste of tweede keer. Eén van hen had lichamelijke klachten. Na diverse keren in autoriteit gesproken te hebben, in de naam van Jezus, verdween de pijn!

We hadden de banners nog maar koud staan toen er een jongeman op ons af kwam lopen met een dienblad met daarop bakjes met vier frietjes en een klodder mayo. Hij vroeg: Als ik jullie nou een frietje geef, kunnen jullie mij dan van mijn nekpijn afhelpen. We namen het overheerlijke frietje aan en één van ons bad voor zijn nek. Na het gebed knakte zijn nek en voelde het direct een heel stuk beter aan! Helaas had hij haast, omdat hij aan het werk was. We konden nog kort iets met hem delen en gaven hem een getuigenisboekje mee.

Een groep meiden liepen langs ons. We vroegen of we hen iets mochten vragen. Dat mocht, als zij ons eerst iets mochten vragen. De vraag was of dat één van de dames iemand van ons een kus op de wang mocht geven. Ze waren namelijk bezig met een opdracht. Dit vonden we prima. Onze vraag was hierna of er iemand lichamelijke klachten of een andere nood had. Ze vroegen of wij Christenen waren. We beaamden dit en vertelden dat we het goede nieuws aan het brengen waren. Daarop vertelden ze dat ze een Christelijke studentenvereniging waren. Eén van de meiden had last van haar schouders. We spraken heel kort en rustig tegen deze schouders in de naam van Jezus. De jongedame was stomverbaasd toen de pijn verdween. Dit had ze nog nooit meegemaakt! We vertelden deze groep dat alle gelovigen dit morgen doen en gaven hen ook tips hoe ze dit het beste kunnen doen.

Er kwam een vrouw langs in een scootmobiel. Ze vertelde last te hebben van reuma en jicht. We spraken genezing over haar uit in de machtige naam van Jezus. De vrouw ervoer een warmte en de pijn werd direct een stuk minder.

Hierna kwam de handhaving langs om te vertellen dat we hier niet met banners en stoelen mochten staan. We moesten helaas verkassen en verder gaan zonder banners en stoelen.

We vroegen aan een stel of ze misschien een nood hadden. De man grapte een financiële nood te hebben. We vertelden hem dat onze hemelse Vader hier ook in wil voorzien en gaven hem een aantal wonderbaarlijke getuigenissen over de voorziening van God. De vrouw bleek een wedergeboren Christen te zijn en vond het geweldig wat we aan het doen waren. Ze vertelde ons ook dat het haar taak is om haar vriend het goede nieuws te brengen en dat ze daar ook mee bezig is. Ze namen nog een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgden hun weg.

Aan twee jongens vroegen we of ze misschien nog een nood hadden. Eén van de jongens vroeg: Dit gaat zeker over Jezus? We beaamden dit, waarop de jongens er snel vandoor gingen. Hij zei: Ik vind dit echt eng! Ik ben twee dagen geleden ook al aangesproken hierover. We vertelden hem dat dat niet voor niets was en dat God hem op het oog heeft.

Een gezin liep langs waarvan één van de dochters met krukken liep. We vroegen wat ze mankeerde. Ze vertelde net aan haar knie geopereerd te zijn. Ze had een pijnstiller op, maar ervoer nog steeds pijn. We vertelden wat we aan het doen waren en vroegen of we voor haar mochten bidden. Dit mocht! We legden haar de handen op en geboden de pijn te wijken en de knie te genezen in de naam van Jezus. Het meisje was stomverbaasd toen ze voelde dat de pijn minder werd. Hierna spraken we nog twee keer genezing uit waarna de pijn minder en minder werd. De jongedame werd verbaasder en verbaasder! Hierna vertelde hen wat goed nieuws en vroegen of er iemand anders van het gezin nog een nood had. De vader wilde nu ook wel gebed. Hij vertelde last te hebben van hoge bloeddruk. Onze zus die dit voor de tweede keer deed, nam de vrijmoedigheid en bad voor deze vader. De moeder van het gezin zei: Als het helpt zullen we een kaarsje voor Hem branden. We vertelden haar dat dit een traditie is die mensen hebben bedacht en legden haar uit waar het echt om gaat. Ze namen een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgden vrolijk hun weg.

We mochten nog voor vele, vooral jonge mensen, bidden.

God is goed!!!