2018-09-15

2018-09-15

Gisteren een mooie middag gehad in Den Haag. We waren met vier dappere strijders waarvan er één voor het eerst mee was. Ook was er een hondje bij die af en toe mee bad. (zie foto  😉 )

Toen we de banners aan het opzetten waren kwam er meteen een man naar ons toe die vroeg wat we aan het doen waren. We vertelden hem wat we aan het doen waren en vroegen aan hem of hij ergens last van had. De man vertelde last van zijn been te hebben en ook had hij af en toe rugpijn. Dit was niet zo gek want de man bleek een groot beenlengteverschil te hebben. Na enige tijd tegen zijn benen gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen ze weer netjes gelijk. De man vertelde te geloven en ook in de Bijbel te lezen. Toch ervoeren we dat hij geen relatie met God had. We deelden veel met hem over De Weg. De man moest het allemaal even laten bezinken.

We spraken een man aan die last van zijn rug had. Na verschillenden keren gebeden te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn. De man vertelde af en toe naar een kerk te gaan. De man stond open voor wat we hem te vertellen hadden en aan het einde van het gesprek beleed hij zijn zonden en vroeg hij vergeving hiervoor. Ook baden we voor het ontvangen van de Heilige Geest.

Verschillende Arabische mensen werden getrokken door de banner in de Arabische taal. Een van hen was een man die vertelde last te hebben van een stijve rug. We mochten hem de handen opleggen en geboden iedere stijfheid te wijken in de machtige naam van Jezus. De man vertelde ons dat het direct stukken beter ging. De communicatie was wat lastig dus konden we hem alleen maar op Jezus wijzen.

De dappere strijder die voor het eerst mee was keek een tijdje mee en besloot toen zelf op mensen af te stappen. Een van hen was een man in een scootmobiel. Deze man vertelde onder andere last te hebben van stijve benen. Hij legde hem de handen op en bad voor hem. Hierna vroegen we of hij een stuk kon lopen om te kijken hoe het ging. We hielpen de man uit zijn scootmobiel en liepen een stuk met hem. Hij vertelde grote verbetering te ervaren! We baden nog diverse keren voor hem waarna hij zelf zei: God heeft me genezen! We vroegen aan de man of hij gered was, maar dat kon hij niet zeggen. We deelden het goede nieuws met hem waarna hij zijn zonden beleed en vergeving vroeg. Ook mochten we bidden dat hij de Heilige Geest zou ontvangen.

Een jonge moslima kwam naar ons toe en vertelde wat problemen te hebben. Ze had last van stress en ook had ze af en toe rugpijn. Ze wilde graag een opleiding gaan doen en zocht een baan. Haar relatie was net uitgegaan en eigenlijk wilde ze haar ex terugpakken. We mochten voor al deze zaken bidden. Ook vertelden we haar over het offer van Jezus en over Zijn vergeving en genade.

We zagen een groepje mannen bij elkaar zitten en besloten naar hen toe te lopen. Twee van hen zaten in een scootmobiel. We vroegen aan hen of we voor hen mochten bidden. De mannen wilden dat niet. Ze vertelden in hun eigen god te geloven en ook daarop te vertrouwen. Tot nu toe had dat nog niet zoveel geholpen. Een van hen vertelde Hindoe te zijn en volgens hem was shiva de hoogste god. We vertelden hem dat we een keer een persoon zijn tegengekomen die een geest van shiva in hem had. Dit was een boze geest die uitgeworpen werd in de naam van Jezus. We gaven de mannen een hand en spraken genezing over hen uit.

Twee keer kregen we een woord van kennis. Bij een man kregen we het woord dat hij last had van slapeloosheid. En bij een andere man kregen we door dat hij last van zijn ogen had. Voor beiden mochten we bidden. De man die last van zijn ogen had keek naar de letters van onze banners en kon nu de kleine letters wel lezen! Voor het gebed was dit nog niet het geval! We konden veel delen aan deze man en mochten bidden voor het ontvangen van de Heilige Geest.

We zagen twee moslims op een bankje zitten. De ene man had zijn arm in een mitella en had zijn hand in het gips. Zijn hand was gebroken en hij had pijn. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in de naam van Jezus. Hij zei: Het wordt rustiger...dat is apart! Na nog een keer gesproken te hebben verdween de pijn! We vertelden hem dat we in de naam van Jezus gesproken hadden en dat Jezus hem dus genezen had. De man vertelde te geloven dat Jezus niet aan het kruis gestorven was. We vertelden hem dat dit wel zo was. Dat Jezus stierf aan het kruis en voor de kruisiging kapotgeslagen werd op de geselplaats. In de Bijbel staat dat de vreselijke striemen gehad heeft voor onze genezing waren. Dus zijn was genezen op grond van Jezus Zijn volbrachte werk. De man had iets om over na te denken. Hij wilde graag een kaartje en een boekje hebben. Zijn vriend had verband om zijn pols. Ook hem mochten we de handen opleggen. Deze man ervoer ook directe verbetering.

We spraken een man die demonisch belast bleek te zijn. Toen we over Jezus begonnen werd hij steeds bozer. We spraken vrijheid over hem uit in de naam van Jezus. De man liep weg en gooide een komkommer naar ons toe! Best apart om mee te maken.

Al met al was het weer een mooie middag!

God is goed!!!