2018-08-25

2018-08-25

Gisteren een mooie middag gehad in Houten. We waren met 8 dappere strijders.

Eenmaal aangekomen op onze plek werd de beenlengte bij een aantal van ons gecontroleerd. Een broeder had een klein verschil die natuurlijk door Jezus werd opgeheven. Hij vertelde meteen van de pijn in zijn knie af te zijn.

We spraken een moeder met haar twee kinderen aan. We vertelden haar wat we aan het doen waren en vroegen of ze nog gebed nodig hadden. De moeder vertelde ook gelovig te zijn en haar kinderen ook zo op te voeden. Ze hadden nergens last van, maar vonden het toch wel leuk om hun beenlengte te laten controleren. Alleen haar zoontje had een klein verschil. We vroegen of haar dochtertje mee wilde bidden. Ze legde haar hand op de schoen van haar broer waarna zijn beenlengte werd opgeheven. Een kind kan de was doen in Jezus naam  😉

Een moslima stapte op haar driewieler met motortje. We vroegen haar waar ze last van had. Ze vertelde geopereerd te zijn aan haar knie en daar had ze nog steeds last van. Ook had ze pijn in haar enkel. We spraken drie keer genezing over haar uit in de naam van Yeshua. Ze vertelde ons dat ze verbetering ervoer en dat het nu goed voelde. De communicatie was wat lastig, maar ze wilde wel graag een Engelstalig getuigenisboekje hebben.

Twee jongens waren erg open voor wat we hen te vertellen hadden. Aan het einde van het gesprek mochten we voor hen bidden.

We hadden een gesprek met een jongeman die een omgekeerd kruisje op zijn hand had getatoeëerd. Hij vertelde dat hij veel had meegemaakt en dat God en hij nooit vrienden zouden worden. We mochten hem rustig uitleggen dat hij een heel verkeerd beeld heeft van God en dat God niet komt om te stelen, te slachten en te vernietigen, maar dat dat het werk van de duivel is. Helaas had hij het tegenovergestelde gehoord van andere gelovigen. Naarmate het gesprek vorderde veranderde zijn gezichtsuitdrukking en werd hij een stuk rustiger. Hij vertelde respect voor ons te hebben en zelfs jaloers te zijn op wat wij hadden.

Een andere jongeman vertelde dat hij met het geloof bezig was. Zijn opa en oma waren beiden gelovig, zijn ouders echter niet. We hadden een goed gesprek met hem en ook nam hij een nieuw testament in ontvangst.

Er kwam een vrouw naar ons toe om te vragen wat we aan het doen waren. Het bleek een zus van ons te zijn en was ook met de dingen van God bezig. We gaven onze gegevens voor eventueel verder contact.

Iemand van ons was de avond en ochtend voor de outreach aan het bidden en kreeg een beeld van het Nike-teken. Aan het einde van de middag hadden we een heel goed gesprek met een jongeman die erg openstond voor het goede nieuws. Hij bad een gebed met ons om een eerste stap naar de Vader te zetten! We keken naar zijn pet en dat bleek een Nike-pet te zijn!

Een gelovige vrouw was door iemand getipt dat we op deze plek stonden om het evangelie te delen, de zieken te genezen etc. Ze wilde graag gebed voor een cyste in haar knieholte. We spraken verschillende keren genezing uit en geboden de cyste te wijken in de naam van Jezus.

We hadden een heel lang gesprek met een vrouw die vroeger in de new age had gezeten en ook aan reiki had gedaan. Jaren geleden had ze Jezus leren kennen en was haar leven veranderd. Ze bleek van nogal wat dingen last te hebben. We konden haar bemoedigen en spraken genezing en bevrijding over haar uit in de machtige naam van Jezus. Ze ervoer hierna grote blijdschap en vrede! Dit had ik echt nodig vandaag! Zei ze tegen ons. Ze vertelde ook last te hebben van haar gehoor. Tijdens het gebed plopte haar oor en ervoer ze directe verbetering. We kregen ook nog een beeld voor haar: vuur. Dit deed haar denken aan de dag dat ze zich bekeerde en al haar new age en reiki boeken had verbrand.

Er kwam een vrouw aan met haar fiets. Ze stapte hijgend af. We vroegen waarom dat zo was. De vrouw vertelde dat er een stuk long bij haar weggehaald was. Ook vertelde ze dat haar man last had van zijn hart en in een verzorgingstehuis woonde. We baden voor beiden dingen waarna de ademhaling van de vrouw een stuk rustiger en dieper werd. Ook de uitdrukking op haar gezicht veranderde.

Een man van 84 jaar vond het fijn om met ons te praten. Hij vertelde 4X de wereld te zijn rondgevaren. Hij had een Christelijke opvoeding gehad, maar kende Jezus niet. We deelden het goede nieuws met hem en mochten voor hem bidden waarna hij een stuk rustiger werd. Hij vertelde Thomas te heetten. We baden onder andere dat hij een gelovige Thomas mocht worden.

We spraken een 80-jarige vrouw die vertelde ook gelovig te zijn. Ze had iedere ochtend pijn in haar buik. We hadden een goed gesprek met haar en mochten voor haar bidden. De vrouw werd zichtbaar geraakt.

Vanwege een harde regenbui stonden er een hoop mensen onder een overdekt stuk te wachten. Een van hen was een man met een winkelwagen vol met blikjes bier. We vroegen of hij dorst had. De man zei voor de grap dat al het bier voor het weekend was. We vertelden hem dat hij beter van Jezus kon drinken, opdat hij nooit meer dorst zou hebben. Er kwam hier een gesprek uit voort. Een hoop mensen luisterden mee met dit gesprek. De man vertelde een oogziekte te hebben waardoor hij blind zou worden. We spraken in autoriteit tot zijn ogen en bevalen deze te genezen in de naam van Jezus.

Een man vertelde dat zijn vrouw van een hoop dingen last had. Hij vroeg of we niet een keer langs konden komen. We wisselden onze gegevens uit om contact te houden.

We hadden nog diverse gesprekken, mochten nog voor mensen bidden en deelden materiaal uit.

God is groot!!!