2018-07-14

2018-07-14

Gisteren een prachtige dag gehad in Groningen.
We waren met zo'n 17 dappere strijders! Twee van hen waren voor het eerst mee en vonden het een bijzondere ervaring.

We spraken met een buitenlandse jongeman. Hij had vreselijke dingen meegemaakt. Zijn vader had zijn moeder van het balkon afgegooid, waardoor ze een dwarslaesie had. De jongeman was het huis uitgegooid en leefde nu voorlopig op straat. Hij vroeg of we hem konden helpen aan geld voor onderdak. We kregen het op ons hart om hem te helpen. Hij vertelde gelovig te zijn, maar was niet actief hierin. We konden veel met hem delen en adviseerden hem om te gaan investeren in zijn relatie met God. Ook konden we voor verschillende dingen bidden.

Een man uit Engeland had last van zijn rug. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn! We deelden het goede nieuws met hem en spraken woorden van God in zijn leven.

Twee Duitse jongens hadden vandaag gevoetbald. Een van de jongens vroeg zich af wat het voor verschil maakt...of je nou gelooft of niet. Hierop konden we getuigen van de persoonlijke relatie die we met God hebben en dat deze God levend is en levens totaal kan veranderen.

Een jongeman uit Syrië vertelde last te hebben van spanning. We mochten voor hem bidden. Hij vond het prachtig mooi dat we voor hem baden. Ook wezen we hem op De Bron van rust.

We mochten bidden voor een man in een rolstoel. Hij vertelde ms te hebben en was jarenlang predikant geweest.

Een jongedame had nog nooit over Jezus gehoord. Ze dacht dat vele andere dingen haar gelukkig konden maken. We vertelden haar dat Jezus Degene is die mensen echt gelukkig kan maken. Ze vertelde last te hebben van de ziekte van Crohn. We mochten voor haar bidden, wat ze heel fijn vond. Ook werd ze erg geraakt tijdens het gebed.

Er liep een Duitse jongeman langs. Hij vertelde te geloven en naar de kerk te gaan, maar wist niet dat de opdrachten die Jezus heeft gegeven ook nog voor vandaag waren. We mochten hem bemoedigen en gaven hem twee getuigenisboekjes mee. Even later liep hij samen met zijn moeder langs beiden lezend in de boekjes.

We kwamen in gesprek met een man die vroeger naar hardcorefeesten ging. Aangezien ik in mijn verleden ook naar feesten ging had ik direct een klik met deze man. Hij vertelde niets met God te hebben. We konden veel met hem delen. Hij vertelde een film gezien te hebben over de kruisiging van Jezus. Hij vond dit verschrikkelijk. We vertelden hem dat dit ook een verschrikkelijk offer was, maar dat dit wel nodig was, zodat de mens gered kon worden. In het verdere gesprek bleek de man al meer te geloven dan dat hij zelf doorhad. We mochten voor hem bidden en aan het einde van het gesprek nam hij zelfs blij een nieuw testament in ontvangst.

Een aantal van ons kregen trek in iets te eten. Ze liepen bij een Italiaans restaurant naar binnen waar ze het goede nieuws konden delen. Ook konden ze voor een vrouw bidden die last had van haar knie. De mensen van het restaurant waren zo dankbaar dat onze broeders gratis drinken kregen.

Een oudere vrouw zat in een rolstoel. Ze werd vooruitgeduwd door haar kleindochtertje. De vrouw vertelde van allerlei dingen last te hebben. We legden haar de handen op en spraken genezing over haar uit in de machtige naam van Jezus. De vrouw liep een stuk (wat ze al wel kon) en voelde tintelingen door haar lichaam. Ze vertelde erg optimistisch te zijn over haar herstel.

Er liep een buitenlandse vrouw langs met een rollator. Haar kinderen en man kwamen er ook bij. De vrouw bleek last te hebben van haar knie. We vroegen of we voor haar mochten bidden. De vrouw stemde toe evenals haar man. Haar man vertelde voorganger te zijn in een Christengemeente en bad ook regelmatig voor de knie van zijn vrouw, maar vertelde wel wat assistentie te kunnen gebruiken.

Twee Poolse mannen waren aan het schilderen. Een van hen vertelde rugpijn te hebben. We spraken diverse keren genezing uit in de naam van Jezus. De pijn werd minder en minder en moest uiteindelijk volledig wijken! De man was stomverbaasd! Ze vertelden ook in Jezus te geloven. We gaven een kaartje om in contact blijven.

Een man vertelde moslim te zijn. Hij had last van zijn knie en ogen. Ook had hij last van suikerziekte en een nicotineverslaving. We controleerden eerst of hij beenlengteverschil had, wat hij inderdaad bleek te hebben. Na gebeden te hebben kwamen zijn benen gelijk. Jezus genas zijn knie en ook zijn zicht werd een stuk beter! We vertelden hem dat Jezus hem genezen had. De man geloofde wel in Jezus, maar zag hem alleen als profeet. We vertelden hem de waarheid uit Gods Woord. De man was erg open en vroeg hoe hij met ons in contact kon blijven. We wisselden onze contactgegevens uit voor verder contact.

Ook bij een andere man werd zijn beenlengteverschil opgeheven in de naam van Jezus. We konden veel met hem delen.

Een man uit Bangladesh vertelde moslim te zijn. We ervoeren dat hij niet echt standvastig hierin was. We konden veel aan
hem delen en mochten zelfs voor hem bidden.

We spraken een echtpaar aan waarvan de vrouw met krukken liep. Ze stonden open voor gesprek maar wilde geen gebed. Bij verder gaan hebben we alledrie een hand gegeven en hen gezegend in Jezus’Naam. Even later kwam de man nog een grapje vertellen en is er alsnog gebeden voor haar.

De toiletjuffrouw van de Hema gaf aan dat er van alles mis was, o.a. m.s. en diabetes. Ze stond open voor gebed waarbij twee keer zeer krachtig de ziekte werd aangesproken. Daarna heeft ze gelopen, maar merkte nog geen verbetering.

Bij het verlaten Hema kwamen we een vrouw tegen met een ernstig gehandicapt meisje in een rolstoel. Ze hadden haast, maar we mochten genezing uitspreken. Het meisje zelf begreep het niet.

Buiten zagen we een moeder met een piepklein kindje van zes weken oud. We mochten haar zegenen, dat ze de Heere Jezus zou leren kennen en volgen en we hebben ook voor de ouders zegen en wijsheid gebeden.  🤗.

Hierna zagen we twee mannen met een keppeltje op, duidelijk Joods van afkomst. Ze gaven aan dat ze er niet veel mee deden en wisten ook niet dat Jesaja een profeet in oude testament was. Eén van beiden had uitslag rond zijn neus en bij de oren. Toen we hem er op wezen, gaf hij aan dat hij er wel last van had. Ondanks dat ze er niets mee deden en Jezus niet erkenden als Zoon van God, mochten we hem met twee handen bij het gezicht aanraken en er genezing over uitspreken in de Naam van Jezus! God is goed, God is groot! Dank u Vader voor genezing van deze man!

Een vrouw met een rollator wilde geen gebed, maar stond het uiteindelijk toch toe. Haar man kwam terug en trok haar weg.

We kwamen een jonge vrouw tegen met krukken. Ze zei dat er al gebeden was voor haar en dat het wel beter ging. De krukken had ze er voor de zekerheid bij. We mochten haar ook nog een bijbeltje (NT) aanbieden. Ze ging het zeker lezen!

We troffen een gezin met een jonge oma. De vrouw had artrose in de handen en zere knieën . We mochten voor haar bidden. Bij de handen merkte ze nog geen veranderingen. De pijn in de knieën was minder en even daarna niet meer. Ze zou het later bij het lopen merken, maar dat wou ze nu niet .

Een man met geheugenproblemen, wilde wel een gesprek, maar toch geen gebed. We bidden dat hij na gaat denken over onze goede God.

We kamen een man van 92 tegen in een scootmobiel. We hebben de verlamming weggestuurd, en genezing uitgesproken in Jezus naam. De man wilde niet proberen te lopen en niet over God horen.

Een andere oude man ontving gebed en gaf als antwoord dat hij ook wat wilde zeggen. Hij begon in tongen te spreken en te profeteren over onze broer uit Veendam. God is zo goed! Dit was echt een schot in de roos!

Als laatste werden er een jongeman en jonge vrouw in een rolstoel aangesproken. We vroegen of we voor haar mochten bidden; ze was duidelijk door deze vraag geraakt. We hebben genezing over haar uitgesproken. Terwijl de een met de man sprak die heel open was en nogal spiritueel ingesteld, kreeg de ander de gelegenheid met de vrouw te praten. We mochten het evangelie uitleggen. Ze hadden een Bijbel in huis en we hebben haar aangeraden om het verhaal van Jezus te gaan lezen.

God is goed!!!