2018-06-23

2018-06-23

Gisteren een gezegende dag gehad in Goes. We waren met negen dappere strijders verdeeld in twee groepen.

Een zus die bij ons was had nauwelijks ervaring en zag er erg tegen op om mensen aan te spreken. Toen we eenmaal op de plek waren aangekomen was zij de eerste die met mensen in gesprek kwam en met mensen mocht bidden!

We spraken met een jongeman die vertelde wel een relatie met God te hebben, maar omdat op het moment alles goed ging was hij niet zoveel meer met Hem bezig. We mochten bidden voor nieuw vuur en de vervulling met de Heilige Geest. De jongeman werd vervult en geraakt en zei: Het is niet voor niets dat ik jullie vandaag tref. Dit is echt zo bijzonder!

Van een stel vertelde de man last te hebben van hielspoor. We mochten hem de handen opleggen en spraken verschillende keren genezing uit. De pijn werd minder en minder en minder. Ze vonden dit beiden erg bijzonder en kwamen hierdoor ook open voor het goede nieuws. Ook mochten we voor andere zaken bidden. We zegenden hen en hun dochter in de naam van onze Koning.

Er kwam een oudere man voorbij in een scootmobiel. De man bleek last te hebben van zijn heup. De man sprak gebrekkig Nederlands dus de communicatie verliep erg stroef. Wel zagen we een Johannes evangelie in het Arabisch in zijn mandje liggen. Hij was dus ook al door onze andere groep aangesproken.

Een jongen zat in een scootmobiel. We vroegen aan zij ouders wat er aan mankeerde. De jongen bleek een spierziekte te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in de naam van Jezus. Hierna vroegen we aan hen of ze iets met deze naam hadden. De vader was wel met het geloof opgevoed, maar deed er niet veel meer mee, omdat hij nare dingen meegemaakt had, waaronder de ziekte van zijn zoontje. We vertelden hem dat de duivel gekomen is om te stelen, te slachten en te vernietigen en dat Jezus gekomen is om te geven leven in overvloed. Dit erkende de man. We gaven hem een getuigenisboekje en vroegen om ons op de hoogte te houden.

Er liep een stel langs die het logo op onze banners herkende. Ze waren bekend met JGLM en we hadden een goed gesprek met hen. De man had last van zijn rug. Na verschillende keren gesproken te hebben vertelde hij ons dat het goed voelde. Hij kon het pas echt goed uittesten als hij naar bed ging. De vrouw had last van een depressie. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus voelde ze dat er iets veranderde!

Een zus die bij ons was had al een tijd een ontsteking in haar arm. De ontsteking moest wijken in de machtige naam van Jezus!

We hadden een lang gesprek met een wetenschapper. Hij had overal een weerwoord op, maar had ook last van onrust. We vertelden hem dat hij vergeving van zonden nodig heeft en dat dan deze onrust ook zal verdwijnen. Hij bleef zijn standpunten verdedigen, maar hij raakte meer en meer in conflict met zichzelf.

De vrouw van een stel liep met een brace om haar pols. We mochten verschillende keren voor haar bidden. De pijn werd minder en minder. Ze waren beiden niet bekend met het evangelie. We mochten het goede nieuws aan hun verkondigen.

Een vrouw vertelde al 20 jaar rugpijn te hebben. Ze bleek een groot beenlengteverschil te hebben. Na veel gesproken te hebben kwamen haar benen uiteindelijk gelijk. Ook spraken we genezing uit over haar rug. Er kwam geen directe verbetering, maar wat niet was zal nog komen.

We spraken een man aan die pijn in zijn arm had. We mochten verschillende keren voor hem bidden waarna de pijn steeds minder werd. We vroegen of hij iets met geloof had. De man vertelde Schepper te heten van achteren dus dat moest wel zo zijn vertelde hij. Toch vertelde hij niet actief bezig te zijn met het zoeken naar God. We vertelden hem dat God wel actief bezig is met het zoeken naar hem. We deelden het goede nieuws met hem en gaven hem materiaal mee.

Er kwam een jongen langs op een fiets. We hielden hem aan en vroegen hem of hij een nood had. De jongen vertelde regelmatig last te hebben van rugpijn. We vertelden hem dat dit vaak wordt veroorzaakt door beenlengteverschil. De jonen vertelde dat hij inderdaad 1 cm verschil had. Hij vroeg wat we hier aan gingen doen. We vertelden hem over de Bijbelse opdrachten. Hij was stomverbaasd want hij geloofde in de Bijbel, maar was hier totaal niet bekend mee. Hij besloot de gok te wagen en nam plaats op de stoel. Zijn benen kwamen gelijk in de naam van Jezus. Op dat moment had hij geen last van zijn rug dus dit kon hij niet uittesten. Wel vertelde hij dat hij aan een van zijn voeten geopereerd was en dat de pijn in deze voet nu minder was. We spraken nog een paar keer tegen de pijn in zijn voet waarna deze pijn ook week! De jongen was stomverbaasd! We vertelden hem het evangelie. Hij wist ons te vertellen waarom de Here Jezus naar de aarde gekomen was, maar hij was nog niet zeker van zijn redding. We vertelden hem hoe hij gered kon worden. Hij zou er over na gaan denken en nam een boekje in ontvangst. Ook vertelden we hem dat ook hij geroepen is voor de grote opdracht om de wereld in te gaan om het goede nieuws te verkondigen, de zieken genezen etc. Hij zat ook nog vast aan bepaalde dingen. We wilden graag voor hem bidden, maar dit vond hij niets zo op straat. Hij vertelde dat er in de Bijbel staat dat je thuis in je binnenkamer moet bidden. We legden hem uit dat er verschillende soorten gebed zijn en dat Jezus de mensen voornamelijk genas op straat. We vertelden hem dat we hem niet perse de handen op hoefden te leggen en dat we gewoon konden spreken zoals we dat al deden. Hiermee ging de jongen akkoord.

Twee andere jongens namen plaats op de stoelen voor de benentest. Beiden hadden geen verschil. We konden wel het goede nieuws met hen delen. Beiden stonden open en namen een getuigenisboekje in ontvangst.

Er waren ook nog discussies met een aantal spirituele mensen en humanisten. We konden veel delen en mochten zelfs voor een van hen bidden dat de Heilige Geest hen de waarheid zou laten zien.

Toen we terug liepen naar onze auto's vroegen twee meiden of wij bij deze met Jezus-stickers beplakte auto's hoorden. We beaamden dit en hieruit volgde een lang gesprek waarin we veel konden delen. Een van de meiden vroeg zelfs of we voor haar konden bidden.

Bij een vrouw werd haar hoofdpijn minder toen we voor haar baden.

Een jong stel vertelde gelovig te zijn, maar hadden bepaalde vragen over de geloofsdoop. We konden hen vertellen wat de Bijbel hierover leert.

Twee Syrische moslims namen beiden een Bijbel in hun eigen taal in ontvangst.

Een man vertelde in zichzelf te geloven. Toen we het goede nieuws met hem deelden kwam hij hier toch voor open.

We hadden nog meer goede gesprekken en mochten nog voor velen mensen bidden.

God is goed!!!