2018-05-19

2018-05-19

Vandaag een mooie dag gehad in Hardenberg. We waren vandaag met in totaal zo'n 14 dappere helden, waarvan er een aantal voor het eerst mee waren.

Toen we langs een terrasje liepen dacht een man iemand van ons te herkennen. Hij riep ons waarna we op hem afstapten. Het bleek iemand te zijn die een drankprobleem had. We vertelden hem over de Liefde van God en dat God hem ook vrij kan maken van zijn gebondenheden. Ook gaven we hem en zijn vriend een getuigenisboekje mee. Enige tijd later kwamen we de man nogmaals tegen en konden we meer delen en voor hem bidden.

We hadden nog maar net de banners en stoelen neergezet toen er een man naar ons toe kwam. Hij vertelde dat zijn zus in de ochtend opgenomen was in het ziekenhuis en wilde graag gebed. We baden voor zijn zus en de man wilde zelf ook gebed tegen stress. Hij vertelde in Jezus te geloven. Hij was echter nog niet gedoopt en dit wilde hij wel. Hij gaf zijn telefoonnummer om in contact te blijven.

Op de plek waar we stonden wordt vaker het evangelie verkondigt. We spraken diverse mensen die al eerder aangesproken waren. Sommigen van hen hadden ook gebed ontvangen. Een van hen was een man in een scootmobiel. Hij was de vorige keer door Jezus van zijn rugpijn verlost. Hij had nog wel last van spierdistrofie. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in de naam van Jezus. Na het gebed besloot de man een stuk te gaan lopen. De man vertelde dat zijn benen warm werden en dat hij de pijn weg voelde zakken. Later kwamen we hem nog een keer tegen en hij vertelde grote verbetering te ervaren. De man was al een kind van de Allerhoogste!

Een Armeense vrouw reed voorbij met haar scootmobiel toen we haar aanspraken. Ze vertelde van Jezus te houden. Ze was pas aan haar benen geopereerd. Na verschillende keren genezing uitgesproken te hebben in de naam van Jezus stond de vrouw op en liep een stuk. Ze vertelde geen pijn meer te hebben.

We kwamen in gesprek met een vrouw in een scootmobiel. Ze was met haar zus een weekendje weg. We vroegen wat ze had en of we voor haar mochten bidden. Ze riep haar zus erbij en beiden bogen hun hoofden en sloten hun ogen. Na twee keer gesproken te hebben in de naam van Jezus vertelde de vrouw iets te ervaren in haar lichaam. Ze kon niet precies zeggen wat het was. Beiden waren gelovig en haar zus was al 3X van kanker genezen door Jezus. We baden dat de kanker niet meer terug zou komen en gaven hen een getuigenisboekje mee.

Er liep een stel langs die duidelijk van hardcoremuziek hielden. Ik vertelde hen dat ik vroeger ook in die scène heb gezeten en liet hem mijn getuigenisboekje zien. Hierin staan foto's van DJ's die hij herkende. Ik mocht hen mijn getuigenis vertellen en gaf het boekje aan hen mee.

We spraken met een man uit Syrië en gaven hem een Bijbel in zijn eigen taal. De man was er heel erg blij mee en begon er hardop uit voor te lezen.

Een man dacht dat hij door zijn goede werken in de hemel kon komen. We vroegen hem van wie de hemel is en wie de regels maakt voor het betreden daarvan. De man erkende dat dat God is. We vertelden hem de regels en het goede nieuws.

We kwamen in gesprek met een vrouw die veel had meegemaakt. Ze was erg bitter en wilde een persoon niet vergeven. We konden veel met haar delen en mochten ook voor haar bidden. Tijdens het gebed werd ze zichtbaar aangeraakt.

Een jongeman was vandaag met ons mee en had bevrijding en discipelschap nodig. Hij ervoer grote verbetering en ging er hierna ook op uit om zijn handen op zieken te leggen. Hij was, evenals zijn moeder die er ook bij was, nog niet gedoopt. Binnenkort zullen ze beiden het watergraf in gaan om hun oude leven te begraven.

Een broer die er vandaag bij was had last van zijn rug. Na verschillende keren gebeden te hebben kwam er grote verbetering. Hij vertelde dat het nu voelde alsof hij een corset aan had.

Er zat een groepje moslims op een bankje om hun geloof te verkondigen. We kwamen in gesprek met hen, maar er kwam alleen maar een discussie uit. We konden ze we een kaartje geven van een website waar getuigenissen van moslims op staan die tot geloof in de Zoon Jezus zijn gekomen. Ook stelden we voor om samen te bidden om zo aan God te vragen of Hij de Waarheid wil openbaren. Dit wilden ze niet, maar toch vroegen we dit aan onze hemelse Vader.

We kwamen in gesprek met een Arabische vrouw. Ze haalde haar dochter erbij want deze moest alles vertalen. De vrouw bleek pijn in haar rug en schouder te hebben. Na verschillende keren gesproken te hebben in de naam van Koning Jezus moest alle pijn wijken! We gaven haar een Arabische Bijbel en een kinderboekje mee en wensten haar een gezegde dag toe.

Een vrouw was reclamefolders aan het uitdelen voor een winkel. We kwamen met haar in gesprek en vroegen of ze iets met Jezus had. Ze vertelde er niet zoveel mee te hebben. Wel was haar man gelovig en las erg veel in de Bijbel. We konden het een en ander aan haar delen en mochten bidden dat ze een verlangen zou krijgen om God te gaan leren kennen. Na het gebed was ze helemaal blij!

Er kwam een vrouw naar ons toe die een zus van ons bleek te zijn. Ze herkende iemand van ons en wilde graag uitstappen in het verkondigen van het evangelie en het genezen van de zieken. Ze kwam bij ons staan en hielp meteen een handje mee.

We kwamen in gesprek met een man die vertelde wekelijks naar een kerk te gaan, maar had geen geloofszekerheid. Helaas had hij haast. We konden kort iets met hem delen en adviseerden hem een keuze te maken.

Drie Marokkaanse jongens zaten op een bankje. Een van hen was geinteresseerd in wat we hem te vertellen hadden. Aan het einde van het gesprek mochten we voor hem bidden.

Van twee buitenlandse vrouwen met wie we spraken, vertelde er een last te hebben van pijn in haar rug. We mochten voor haar bidden waarna haar rug helemaal warm werd. Hierdoor kwamen de vrouwen open voor het goede nieuws.

Een vrouw kwam naar iemand van ons toe en vertelde met verschillende mensen van ons gesproken te hebben. Ze vroeg nu of we een Bijbel voor haar hadden. Deze hadden we natuurlijk voor haar.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden.

God is goed!!!