2018-05-10

2018-05-10

Gisteren een geweldige dag gehad tijdens de strandopening in Hoek van Holland. Het was wel erg koud! Een aantal dappere strijders waren er voor de eerste keer bij. In ieder geval een van hen zag voor het eerst iemand genezen van rugpijn, nadat ze voor iemand bad.

We spraken een vrouw in een scootmobiel die veel had meegemaakt. Twee mannen verloren, last van ziekte, pas door een auto aangereden en ga zo maar door. We konden heel veel met haar delen en mochten uiteindelijk zelfs voor haar bidden. We spraken genezing uit in de naam van Jezus en baden voor troost, een aanraking etc. Toen we voor de derde keer voor haar baden voelde ze iets tikken in de zijkant van haar lichaam. Ze nam een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde haar weg.

Een stel kwam bij ons kraampje kijken en vroeg wat we aan het doen waren. De man moest er eigenlijk niets van weten, maar zijn vrouw drong er op aan waardoor de man toch maar plaatsnam op een van de stoelen. Hij vertelde vaak last van nek- en rugpijn te hebben. We controleerden of hij beenlengteverschil had en dit bleek inderdaad zo te zijn. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus maakte Hij zijn benen weer netjes gelijk. De man kon nog niets testen want hij had meestal aan het einde van de dag last. Terwijl de man bediend werd vroeg zijn vrouw om een kaartje. We gaven haar een getuigenisboekje en kwamen verder met haar in gesprek. Ze vertelde een vriendin te hebben die kanker had. Ze konden niets meer voor haar doen. Ze was bij een genezingsdienst in Warmond geweest en daar was ze volledig genezen in de naam van Jezus! De vrouw vertelde dat er meer is tussen hemel en aarde. Wij konden hierop het goede nieuws met haar delen.

Er liep een vrouw naast haar rolstoel. We vroegen wat ze mankeerde. Ze vertelde fibromyalgie te hebben. We mochten verschillende keren voor haar bidden. Ze ervoer geen directe verbetering, maar zou ons laten weten als dit binnen een aantal dagen wel het geval zou zijn. Ze vertelde, net als vele anderen, op haar eigen manier te geloven. We wilden het goede nieuws met haar delen, maar helaas voelde ze zich erg moe. Gelukkig nam ze wel een getuigenisboekje in ontvangst waar ook het evangelie in beschreven staat.

Een stel nam beide plaats op de stoelen. De man had veel last van spanning. Hij vulde zich ook dagelijks met het voornamelijk slechte nieuws wat er op de televisie en in de kranten te zien is. We adviseerden hem de Bijbel te gaan lezen en baden voor hem. Zijn vrouw had soms last van pijn in haar heupen. Dit was ook niet zo gek want haar benen bleken ongelijk te zijn. Na gesproken te hebben in Jezus naam kwamen haar benen gelijk. Ze zou een stuk gaan lopen en later nog terugkomen om te vertellen hoe het ging, maar we hebben haar helaas niet meer gezien. Ze vertelden niet in een hemel of een hel te geloven. We konden hen de waarheid delen uit Gods Woord en gaven hen een getuigenisboekje mee.

Toen een vrouw zag dat bijna alle stoelen bezet waren werd ze nieuwsgierig. Ze liep met een rollator en had last van haar rug. Na drie keer gesproken te hebben was de pijn zo goed als weg. Ze vertelde te geloven, maar had geen zekerheid. We wilden het goede nieuws met haar delen, maar ze wilde weer verder. Wel nam ze nog een getuigenisboekje in ontvangst.

Ook een stel was nieuwsgierig in wat we aan het doen waren. De man had nek- en rugpijn. Nadat zijn beenlengteverschil door Jezus werd opgeheven was de pijn nog niet helemaal weg. We legden hem de handen op waarna alle pijn verdween. We deelden het goede nieuws met hen waarna ze hun weg vervolgden. Enige tijd later kwamen ze weer terug. Ze vonden het erg bijzonder want de man had helemaal geen last meer van zijn rug. Nu bleek zijn vrouw last te hebben van haar schouders. Ook voor haar mochten we nu bidden. Na verschillende keren gesproken te hebben in de naam van Jezus ervoer de vrouw directe grote verbetering!

We spraken een jongeman aan in een scootmobiel en vroegen wat hij mankeerde. Hij bleek niets te mankeren, maar gebruikte deze scootmobiel gewoon als vervoersmiddel. Best grappig. We konden hem veel aan hem delen evenals aan een paar mensen die bij hem waren.

Er kwam een gezin langs lopen met wie we in gesprek kwamen. De man had ooit een hersenbloeding gehad en had hierdoor nog wat last van lichamelijke ongemakken. Vorig jaar had hij voor zich laten bidden, maar had nog geen verbetering ervaren. We vertelden hen dat we soms moeten volharden. De vrouw vertelde last van haar rug te hebben. De vrouw wilde hier graag van af. We legden haar de handen op en geboden iedere pijn te wijken in de naam van Jezus. Alle pijn verdween! Haar man pakte zijn portemonnee en vroeg of we ook daar onze handen op konden leggen. Dit deden we en we baden voor financiële voorspoed voor dit gezin. Ook baden we dat ze met deze financiële voorspoed vele anderen zouden kunnen gaan helpen. De vrouw vertelde vroeger wel in Jezus geloofd te hebben, maar deed er tegenwoordig niets meer mee. We konden het een en ander met dit gezin delen waarna ze blij hun weg vervolgden.

Een broeder die bij ons was had last van zijn rug. Na verschillende keren gesproken te hebben in de naam van Jezus was de rugpijn zo goed als weg.

Een van ons (Peter) werd nog herkend door een paar mensen. Hij had een tijd geleden voor hen gebeden in de bouwmarkt.

Ik herkende een man die op mijn werk weleens gas komt brengen. Hij herkende mij niet en vond het bijzonder dat ik hem wel herkende. We hadden een kort gesprek en ik mocht hem een getuigenisboekje meegeven.

Ook herkende ik nog een andere man, een naamgenoot van me: Ferry de Haan. Oud-voetballer van Feyenoord. (zie foto) Ook hij nam een getuigenisboekje van zijn naamgenoot in ontvangst.

We hadden nog diverse gesprekken, mochten nog voor diverse mensen bidden en deelden nog materiaal uit.

Alle eer aan Koning Jezus!!!