2018-04-27

2018-04-27

Vandaag een mooie dag gehad in Roosendaal. We waren met een mooie groep broers en zussen.

Toen ik mijn auto had neergezet kwam er een man naar me toe om te vragen of ik een pastoor was. (Hij had de stickers op mijn auto gezien) Ik vertelde hem dat dat niet zo was, maar dat ik een discipel van Jezus ben en vandaag het goede nieuws kom verkondigen. Hij vertelde zelf pasgeleden tot geloof te zijn gekomen. Hij was eerst moslim, omdat hij zo opgevoed was. Hij wilde heel graag de waarheid weten en is toen dingen gaan onderzoeken. Een aantal maanden geleden had hij de Waarheid leren kennen en had zijn leven aan Hem overgegeven. Ook had hij zich laten dopen om zo zijn oude leven achter zich te laten. Hij was helemaal vol van Jezus en kon niet meer ophouden om over Hem te praten. Wat een geweldig getuigenis! Hij begeeft zich in moslimkringen en ook zijn vrouw en kinderen zijn nog moslim. Hij vind het heel moeilijk om hier mee om te gaan. We hebben samen gebeden en Gods Geest gaf me de indruk dat hij een grote zegen zal worden voor een aantal van de moslims waar hij mee omgaat.

Er werd vandaag veel materiaal uitgedeeld en er waren vele gesprekken.

We mochten bidden voor een broeder met rugpijn. Na verschillende keren gesproken te hebben werd de pijn direct stukken minder.

Een Iritrese jongen nam vertwijfeld plaats om zijn beenlengte te laten controleren. Hij bleek inderdaad beenlengteverschil te hebben. We spraken tot zijn benen waarna de jongen om onbekende redenen direct de benen nam. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt.

Er kwam een vrouw langs in een scootmobiel. Ze vertelde last te hebben van een ontsteking in haar been. Na twee keer gesproken te hebben in de naam van Jezus was alle pijn verdwenen! Hoewel de vrouw gelovig was vond ze dit erg bijzonder om mee te maken. We konden haar nog bemoedigen door het een en ander met haar te delen.

We kwamen in gesprek met twee moslimmannen. Een van hen had last van een hernia. Hij twijfelde heel erg of hij op een van de stoelen plaats zou nemen. Na veel op hem ingepraat te hebben nam hij dan eindelijk plaats. Na een aantal keren gesproken te hebben in de naam van Yeshua verdween alle pijn. Hierna legden we hem uit wie deze Yeshua is.

Een jongedame vertelde met heel haar hart op Jezus te vertrouwen. Ze vertelde wel wat last te hebben van stress. We mochten voor haar bidden en haar bemoedigen.

Er kwam een bekend van een van ons langs en die begon behoorlijk te schelden. Even later kwam hij terug en kwam hij zijn zonden belijden. Hij zei: Ik wil niet meer drinken, ik wil niet meer zondigen, maar ik wil bij Jezus horen. We baden een gebed met hem en houden ook contact met hem om hem verder te discipelen.

Twee buitenlandse vrouwen wilden graag bediend worden, maar niet op straat. Gelukkig stonden we voor het gebouw waar we samengekomen waren dus de vrouwen gingen met ons naar binnen. De ene vrouw had een hernia, de andere vrouw had last van slaapproblemen. We mochten voor beiden bidden en deelden het goede nieuws met hen. Een van hen vertelde Jezus al te kennen. Bij de ander werd dit niet duidelijk. Ze vroegen beiden naar de gegevens van de gemeente waar we waren en wilden binnenkort langskomen.

Een broer van ons was een paar maanden geleden in een andere plaats waar hij een aantal jongeren tegenkwam. Hij deelde het goede nieuws met hen. Ze waren erg open. Na deze ontmoeting is er nog verschillende keren contact geweest en vandaag waren ze naar Roosendaal gekomen om onze broer e filmen. (Dit is een van hun hobby's) We konden veel aan hun delen en controleerden ook of ze beenlengteverschil hadden. Een van hen had inderdaad een verschil. Na gebed in Jezus naam kwamen zijn benen weer netjes gelijk. De jongeman voelde dit gebeuren en vond dit erg apart.

Er zijn zeer waarschijnlijk nog meer mooie dingen gebeurd en nog meer mooie en waardevolle gesprekken geweest, maar we hebben niet de mogelijkheid gehad om met iedereen te evalueren.

God is goed!!!