2018-04-21

2018-04-21

Gisteren een zonnige dag gehad in Wormerveer. Na een Heerlijke lunch en wat onderwijs gingen we met 11 dappere strijders de straat op om het goede nieuws te verkondigen. 2 Strijders bleven achter op de locatie waar we samen kwamen om te strijden in gebed. Bij een van deze bidsters verdween de hooikoorts.

Een van onze groepen stond bij een standbeeld waarbij de man naar de hemel keek. Vele fietsers die meededen met een fietstocht kwamen bij dit beeld staan. Aan een aantal van hen konden we het goede nieuws delen.

We zagen gisteren niet zoveel instant genezingen, maar wel hadden we diverse hele mooie gesprekken.

Een van deze gesprekken was met een man met een katholieke achtergrond. We konden veel met hem delen. Hij vond het allemaal erg moeilijk. Telkens wanneer we over de genade begonnen, begon de man te huilen.

We kwamen met een buitenlandse man in gesprek die vertelde ook de zieken te genezen in Jezus naam. De communicatie was af en toe wat lastig en we kregen af en toe het idee dat het geen zuivere koffie was. We mochten voor hem bidden en wisselden contactgegevens uit.

Iemand van ons liep halverwege de outreach even terug naar de locatie om daar water te halen. Ze kwam naast een vrouw te lopen en kon heel de weg de blijde boodschap met haar delen.

Een jongedame had eigenlijk geen tijd. Een van ons kreeg het op zijn hart om zachtjes in tongen te gaan bidden en wat machten te bestraffen. Hierna bleef de jongedame een hele tijd staan en ze kwam open voor hetgeen wij haar te vertellen hadden. De Heilige Geest gaf ons ook door dat er bepaalde dingen speelden in haar leven. We mochten uiteindelijk zelfs voor haar bidden en wisselden contactgegevens uit.

Er liep een moeder met haar 2-jarige zoontje langs. We kwamen in gesprek en de moeder en het zoontje waren erg geinteresseerd. Ze hadden pas "The Passion" gekeken en zoonlief had hier veel vragen over gesteld. De moeder vroeg ook of we materiaal hadden waarin alles op een kinderlijke wijze wordt uitgelegd. Dit hadden we helaas niet bij ons, maar wel wisselden we onze contactgegevens uit, zodat dit alsnog geregeld kan worden.

Iemand van ons liep door een straat met daarin woningen voor gehandicapten. Een gehandicapte vrouw riep onze zus en vroeg of ze naar binnen wilde komen. De vrouw vertelde gelovig te zijn en wilde graag gebed.

Een buitenlandse man had last van zijn rug. De man had helaas niet zoveel tijd. We spraken drie keer herstel uit over zijn rug in de naam van Jezus. De pijn werd minder en minder... De man wilde graag een boekje hebben. Even later zagen we hem weer voorbij fietsen. Hij vertelde dat het een heel stuk beter ging. We vertrouwen erop dat dit verder door zal zetten.

Over diverse personen mochten we genezing uitspreken in de naam van Jezus. Een van hen was een gelovige man met een tumor in zijn hoofd en ook een man met glaucoom.

Een man had een kraag in zijn nek. We liepen een stuk met hem mee. Tijdens het lopen konden we voor hem bidden en deelden we het goede nieuws met hem. Na het gebed liep hij zichtbaar beter.

We spraken met een Portugese vrouw met een katholieke achtergrond. Ze vertelde hier helemaal klaar mee te zijn. We vertelden haar het evangelie. De vrouw stond open de we wisselden gegevens met haar uit.

Er was iets gaande in Wormerveer want we zagen een politiehelikopter vliegen. We baden voor de situatie die gaande was waarna we enige tijd later hoorden dat er twee boven opgepakt waren.

Een van ons kwam een bekende tegen die ze zo'n 10 jaar niet gezien had. Dit was een bijzondere ontmoeting. Gegevens werden uitgewisseld.

We kwamen in gesprek met een Nigeriaanse vrouw en haar zoon. Ze vertelden gelovig te zijn en waren geinteresseerd om samenkomsten bij te wonen. De vrouw had iedere ochtend problemen met haar gehoor. We legden haar de handen op en spraken genezing en bevrijding uit in de naam van Jezus.

Er werden aan verschillende mensen nieuwe testamenten meegegeven. Een van hen was een jongen van een jaar of 14. Hij was erg blij met dit cadeau en kwam even later terug om een nieuw testament voor zijn zusje te vragen.

Een vrouw had last van een poliep op haar stembanden. Ze zou volgende geopereerd worden. Toen we vroegen of we voor haar mochten bidden vroeg ze: Geloven jullie dan? Volgens haar was elk geloof door mensen gemaakt en ze vertelde zelf in de evolutietheorie te geloven. Na een korte discussie vroegen we of we voor haar mochten bidden. Na enige twijfel mocht het toch. Ze vertelde verlichting te ervaren en stond raar te kijken. We vroegen haar: Is dat niet apart? Ze antwoordde: Nou, misschien hebben jullie dan toch gelijk.

We spraken een jongeman aan die met een kruisje om zijn nek liep. Het betekende niet zoveel voor hem. We konden veel getuigen en hij bleef rustig luisteren. Enige tijd later kwam hij zelfs nog ijsjes brengen.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor diverse mensen bidden. Al met al weer een hele gezegende dag!

God is groot!!!