2018-03-31

2018-03-31

Gisteren een zonnige dag gehad in Sliedrecht. We waren met 5 dappere strijders.

Toen we op de plek kwamen waar we wilden gaan staan zat er een vrouw op het bankje met krukken. We vroegen wat ze had, waarop ze vertelde dat ze een ingegroeide teennagel had en hieraan was geopereerd. We vroegen of we voor haar mochten bidden. Ze vond dit prima. Ze kon niet direct zeggen of ze verschil ervoer want ze had ook pijnstillers ingenomen. Ze was erg open en had een heel ander beeld van het christelijke geloof dan hetgeen wij haar vertelden. Ze voelde zich in het verleden snel veroordeeld door christenen. We vertelden haar het goede nieuws en gaven haar onze gegevens.

Een Colombiaanse broeder vertelde last te hebben van zijn knie. Deze blessure had hij opgelopen tijdens het dansen. Na drie keer gesproken te hebben in de naam van Jezus moest alle pijn wijken! We moedigden hem aan om ook het werk van een discipel van Jezus te gaan doen.

Ook aan een aantal meiden die vertelden gelovig te zijn en een persoonlijke relatie met God te hebben, mochten we vertellen wat we aan het doen waren en dat elke gelovige in deze dingen mag uitstappen.

We kwamen een man tegen met krukken. Hij vertelde gescheurde enkelbanden te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing over hem uit in de naam van Jezus. Hij vertelde dat zijn enkel helemaal warm werd en voelde geen pijn meer. Hierna konden we de blijde boodschap met hem delen.

Een oudere gelovige man vertelde demonen te zien in zijn slaapkamer. Dit had hij nog nooit met iemand anders gedeeld. Alleen zijn kinderen wisten hiervan. We mochten hiervoor bidden. We spraken rust over hem uit en geboden iedere duisternis uit zijn huis te wijken in de naam van Jezus. Ook mochten we bidden voor zijn heup, die de man gebroken had. Na het gebed liep hij meteen een stuk beter.

Een andere oudere man zat in een scootmobiel. Hij vertelde ook last te hebben van zijn heup. Zijn rug was ook nog eens versleten. We mochten verschillende keren genezing over hem uitspreken in de naam van Jezus. De man vertelde diverse keren iets te ervaren. Hij vertelde dat zijn vrouw twintig jaar geleden overleden was en had hier nog steeds verdriet van. Ook hier mochten we voor bidden. Helaas stond hij niet open voor het evangelie.

Er liep een vrouw langs met haar hand in een mitella. We vroegen wat ze had, waarop een zeer bemoedigend gesprek volgde. Deze vrouw was gelovig en was in het verleden wonderbaar genezen. In die tijd zwol haar hoofd op evenals sommige andere lichaamsdelen. Ze ging direct naar het ziekenhuis. Er werd daar direct een scan gemaakt waarop een tumor was te zien achter haar borstbeen. Dit zag er niet goed uit en ze moest meteen bestraald worden. Na de bestraling kwam er een nare angst over haar heen. Zo erg dat ze onder een tafel was gaan liggen. Even later kwam er een moment dat ze bij zinnen kwam en ze besloot te bidden. Er kwam een diepe rust en vrede over haar heen. Er volgde direct weer een scan waarop geen tumor meer te zien was! De artsen stonden voor een raadsel want dit was medisch gezien onmogelijk!

Een jongedame uit Bosnië vertelde moslim te zijn. Ze woonde in het noorden van het land, maar woont nu tijdelijk hier vanwege een opleiding die ze in de buurt doet. We konden het goede nieuws met haar delen en mochten voor haar bidden. Ook gaven we haar onze contactgegevens.

We boden een vrouw in een rolstoel gebed aan, maar dat wilde ze absoluut niet. Een dame die achter haar zat keek wel geinteresseerd. Ze wilde graag een getuigenisboekje en we kwamen met haar in gesprek. Ze vertelde in het verleden niets te willen weten van God, maar in de loop van de tijd was dit veranderd en ze was nu opzoek naar God. We konden veel delen met haar. Ze vertelde ook depressief te zijn en wilde graag gebed hiervoor. Tijdens het gebed werd ze geraakt en begon ze te huilen.

Beneden bij de supermarkt zit altijd een Bulgaarse man met de straatkrant of iets dergelijks. Hij vertelde last te hebben van zijn hart en diabetes. We mochten hem de handen opleggen en spraken volledige genezing uit in de naam van Jezus. De man was al gelovig.

Met een man in een scootmobiel konden we het hele evangelie delen. De reden dat hij in een scootmobiel zit is dat er tijdens een operatie aan zijn rug dingen fout waren gegaan. We mochten voor hem bidden, waarna de man ging staan. Dit ging goed, maar om het beter uit te testen moest hij een stuk gaan lopen en dit wilde hij niet.

We spraken een vader en zoon aan. De zoon had tijdens de geboorte klem gezeten en was hierdoor gehandicapt. De vader had last van zijn hoofd en schildklier. Voor beiden mochten we bidden. Ook deelden we het goede nieuws met hen wat hen erg ontroerde.

Toen we aan het einde van de middag richting huis gingen kwamen we een vrouw tegen in een scootmobiel. Het bleek een vrouw te zijn die we ongeveer twee jaar geleden hadden gesproken. Ook mochten we toen voor haar bidden. Ze had spierdystrofie. Ze was nog niet volledig genezen, maar vertelde wel grote verbetering ervaren te hebben! We legden haar nogmaals de handen op en spraken volledige genezing uit. Twee jaar geleden gaf ze haar telefoonnummer om contact te houden, maar we konden haar helaas niet te pakken krijgen. Komende week zullen we het nogmaals proberen.

We hadden nog met verschillende mensen gesprekken, waaronder de paashaas en de paashaasfotograaf, en mochten nog voor een aantal mensen bidden.

Bijna de hele middag scheen de zon en toen we klaar warren begon het te regenen.

God is goed!!!