2018-03-24

2018-03-24

Gisteren een zonnige middag gehad in Houten. We waren met 7 dappere strijders.

We spraken een man aan die met een stok liep. Hij had ooit een hersenbloeding gehad en had daardoor verlammingsverschijnselen. Hij vertelde dat zijn ene been niet weet wat zijn andere doet en doelde daarmee ook op een Bijbelvers. We begrepen dus dat hij bekend was met de Bijbel. De man vertelde katholiek te zijn. Hij had hoop, maar was niet zeker van zijn redding. We deelden het goede nieuws met hem en baden voor hem. Hij vroeg ook gebed voor zijn kinderen.

Er kwam een vrouw aangereden in een scootmobiel. Ze vertelde pijn in haar lichaam te hebben en had ook last van haar longen. We deelden de blijde boodschap met haar en mochten voor haar bidden. Na het gebed vertelde ze geen pijn meer te voelen, maar ze dacht dat dit ook kon komen door de pijnstillers die ze in had genomen.

Aan vele jeugdigen konden we het goede nieuws verkondigen. Twee jochies hoorden de blijde boodschap aan en zouden hierover na gaan denken. Ook namen ze een getuigenisboekje in ontvangst. Ze vonden dit erg gaaf, omdat ze op de foto's in het boekje wat DJ's herkenden.

Een jongeman vertelde zelf ook een wedergeboren Christen te zijn en vond het geweldig wat we aan het doen waren. Toen we vroegen of we nog ergens voor konden bidden zei hij dat alles goed gaat in zijn leven. Wel zagen we hem roken. We vertelden hem dat we zuinig moeten zijn op ons lichaam en vroegen hem of hij daarmee wilde stoppen. Helaas wilde hij er nog niet van af.

We kwamen in gesprek met een man die in het begin van het gesprek helemaal niet openstond. Naarmate het gesprek vorderde mochten we toch voor hem bidden en konden we zelfs het evangelie met hem delen.

Er liep een stel langs waarvan de vrouw in een rolstoel zat. Ze had haar been in het gips. We vroegen wat ze precies had waarop ze antwoordde dat ze gecompliceerde meervoudige breuk had. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit in de naam van Jezus. Alle pijn verdween! De vrouw vertelde ook last te hebben van een depressie. Ook hier mochten we voor bidden. De vrouw werd aangeraakt door de liefde van God! We vertelden haar het een en ander en vroegen of ze een Bijbel thuis hadden. Ze bleken inderdaad een Bijbel te hebben, waarop we hen adviseerden om hier weer in te gaan lezen en God te zoeken.

Iemand van ons had wat moestuintjes van de Albert Heijn bij zich en gaf deze aan wat kinderen waarmee ze in gesprek kwam. We konden het goede nieuws met hen delen, waarop ze samen met ons een gebed baden om een eerste stap naar de Vader te zetten. We gaven hen allen een getuigenisboekje en een Nieuw Testament mee.

Ook verschillende andere mensen namen getuigenisboekjes en Nieuwe Testamenten in ontvangst.

Een postbezorger was druk aan het werk. We kregen het toch op ons hart om hem aan te spreken en vroegen of hij een nood had. Hij vertelde last te hebben van een hernia. De pijn in zijn rug was al zo goed als weg, maar hij had nu voornamelijk pijn in zijn benen. We mochten een keer of vijf spreken tegen zijn lichaam in de naam van Jezus. De pijn werd minder, maar verdween niet direct volledig. Hij vertelde uit Sudan te komen en moslim te zijn. Helaas moest hij snel weer verder met zijn werk. We konden hem nog wel een getuigenisboekje meegeven. Een paar minuten later sprak iemand anders van ons hem nog een keer aan en mocht diegene ook nog een keer voor hem bidden. De pijn week nu wel direct in de naam van onze Koning!

We kwamen in gesprek met een vrouw die in het begin van het gesprek niet open stond. Ze had allerlei vragen over waarom er ziekte is etc. We konden veel antwoorden geven op haar vragen waardoor ze steeds meer open werd. Ze vertelde last te hebben van een spierziekte. We getuigden tegen haar over diverse wonderen die we in het verleden hebben meegemaakt en mochten uiteindelijk zelfs voor haar bidden. Ze werd hierdoor zichtbaar geraakt!

Er liep een man al verschillende keren voorbij onze banner en stoelen, en vertelde dat zijn vrouw last had van haar rug. Enige tijd later zagen we ze beiden zitten op een bankje en besloten we ze aan te spreken. De vrouw liep mee naar de stoelen en liet haar beenlengte controleren. Deze waren gelijk. Hierna besloten we voor haar rug te bidden in de naam van Yeshua. Het was een moslim-stel dus vandaar dat we besloten om het in deze naam te doen. Het was moeilijk te testen, omdat de vrouw voornamelijk last had bij het opstaan. Helaas hadden ze haast en konden we niet veel meer met hen delen. Wel namen ze een getuigenisboekje in ontvangst.

We konden nog aan diverse mensen het evangelie delen en mochten nog voor een aantal mensen bidden, waaronder een vrouw met slapeloosheid en een man met slokdarmkanker.

God is groot!!!