2018-03-10

2018-03-10

Zaterdag een mooie middag gehad in Papendrecht. We waren met 5 dappere helden waarvan er een voor het eerst mee was. Het was Heerlijk weer! Toen we klaar waren met de outreach begon het te regenen! Dank U Vader!!!

De broer die voor het eerst mee was had al jaren last van zijn knie. Hij zou zelfs een nieuwe knie moeten krijgen. We controleerden eerst of hij beenlengteverschil had. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Na gebeden te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen netjes gelijk. Daarna spraken we volledige genezing uit over zijn knie. Alle pijn en stijfheid moest wijken! Voorheen kon hij nooit op zijn knieën zitten. Nu ging hij moeiteloos en zonder pijn op zijn knieën! Een zeer goede houding!

Hierna ging deze broeder zelf aan het werk en mocht voor diverse mensen bidden en deelde het goede nieuws. Een van hen was een vrouw met rugpijn. Ze was afgelopen week door haar rug gegaan. Ze bleek ook beenlengtverschil te hebben. Onze broer zag voor het eerst in zijn handen benen gelijk komen in de naam van Jezus. De rugpijn was hierna echter nog niet weg. Een keer of vijf spraken we tot de rug van deze vrouw. De pijn werd minder en minder. De pijnscore ging van een 6 naar een 3. De vrouw vond het erg bijzonder. We vertrouwen erop dat deze genezing door zal zetten. We probeerden het evangelie nog met haar te delen, maar hier had ze niet zoveel interesse in. Wel nam ze een getuigenisboekje in ontvangst.

Tijdens het bidden en het gesprek met deze vrouw stond er een jongedame te kijken wat we aan het doen waren. We spraken haar aan en kregen verschrikkelijke dingen te horen die ze mee had gemaakt. Hierdoor had ze behoorlijk wat klachten gekregen. Ze was heel erg open en we mochten verschillende keren voor haar bidden en woorden van de Vader over haar uitspreken. De pijn in haar lichaam verdween en op andere vlakken ervoer ze ook directe verbetering. Ze vertelde in een christelijke instelling te zitten en leerde de laatste tijd dingen vanuit de Bijbel. We deelden het goede nieuws met haar en vroegen haar of ze een eerste stap naar God wilde zetten. Ze wilde graag haar leven aan God geven, maar vond het eng om ons op straat na te bidden. We vertelden haar dat het niet per se op straat hoeft, maar dat ze dit ook op haar kamer kan doen. We gaven wat materiaal mee en ons mailadres, zodat er nazorg verleend kan worden.

Onze broeder mocht ook nog voor een andere vrouw bidden. Deze vrouw zat met haar dochter en haar buurman op een bankje en las de teksten van de Healingstationbanner hardop voor. We vroegen haar of ze ergens last van had. Ze bleek van veel dingen last te hebben. We spraken niet direct met haar over het geloof, maar wel dat we een oplossing voor haar hadden. Ze vertelde later in het gesprek dat ze dacht dat we een soort zalfjes aan het verkopen waren. Aan de antwoorden die ze gaf begrepen we dat ze bekend was met de Bijbel. Ze bleek nare ervaringen gehad te hebben met kerken en mensen. Ze had zich van God afgekeerd en vertelde in zonde te leven. We waren een luisterend oor voor haar en mochten haar bemoedigen en uiteindelijk zelfs voor haar bidden. Ze ervoer een rust over haar komen en kreeg direct weer het verlangen om terug te gaan naar haar eerste Liefde: Jezus! We konden nog veel met haar delen en vertelden haar niet langer naar mensen te kijken, maar naar God. Mensen kunnen immers altijd teleurstellen, God nooit! Ze nam dankbaar een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde haar weg.

Er kwam een vrouw in een scootmobiel voorbij gereden. We vroegen haar wat ze mankeerde. Ze had van veel dingen last: fibromyalgie, artrose, depressie, suikerziekte etc. Helaas was ze in een niet zo goede stemming en wilde ze op dit moment geen gebed. Wel vroeg ze of we een kaartje hadden. We gaven haar een kaartje en een getuigenisboekje en vertelden haar dat ze ons kan bellen en dat we ook op huisbezoek kunnen komen.

Een oud collega van me zag me staan en kwam naar me toe om te vragen hoe het met me gaat. Voor deze collega heb ik verschillende keren mogen bidden in de periode dat hij nog bij hetzelfde bedrijf werkte. Jezus genas hem toen van zijn ontstoken ogen. Hij had in diezelfde week druppels gehad van de huisarts, maar die hielpen niet. Jezus hielp wel! Nu hadden we een kort gesprek en vroeg ik of ik mocht controleren of hij beenlengteverschil had. Helaas wilde hij dit niet en ging hij meteen weg.

We spraken een oudere vrouw aan die met een rollator liep. Ze vertelde een zenuwziekte te hebben en had altijd pijn. Ze geloofde niet, maar mochten toch kort voor haar bidden en gaven haar een getuigenisboekje mee.

Onze lieve broeder de visboer stond er ook weer. We hadden een goed gesprek met hem en kregen nog een Heerlijke haring cadeau.

Een ouder stel zat op een bankje. De man vertelde last te hebben van zijn hart. De vrouw had last van een ingezakte ruggenwervel. Bij beiden mochten we de handen opleggen en spraken we genezing uit in de machtige naam van Jezus. Ze waren beiden bekend met de Bijbel. De man vertelde echter geen zekerheid te hebben. Hij had zijn best gedaan om zo goed mogelijk te leven. We vertelden hem dat we onze redding niet kunnen verdienen door onze goede werken. De man snapte dit en opende zijn hart voor Jezus! We baden met hem een gebed en hij vertelde nu dat Jezus nu in zijn hart zit!

Voor een ander ouder stel mochten we in eerst instantie niet bidden. De vrouw liep nogal moeilijk en vertelde al jaren pijn te hebben in haar rug en haar been. We vroegen of we voor haar mochten bidden waarop de vrouw "nee" zei. Haar man zei echter: "ja". Ze geloofden er niet zo in, maar de man zei: laten we het het voordeel van de twijfel geven. We konden een heel stuk met dit stel meelopen terwijl we voor de vrouw aan het bidden waren. De pijn werd minder en minder en verdween uiteindelijk volledig! De vrouw was erg verbaasd en vroeg: Blijft dit zo? We vroegen of ze bekend waren met de Bijbel waarop ze vertelden beiden te geloven. We vertelden hen over de geestelijke wereld en dat we in Jezus autoriteit hebben ontvangen. Ook legden we uit dat we pijn, ziekte etc.weg mogen sturen in de naam van Jezus zoals we een hond weg zouden sturen. We pakten de hand van de man beet, legden die op zijn vrouw en deden voor hoe wij tegen pijn, ziekte etc. spreken. De man zei: Dat kan ik wel! Genezen en bemoedigd vervolgden ze hun weg.

We mochten bidden voor een vrouw met een dwarslaesie. Ze vertelde te weten wat de Here Jezus voor haar gedaan heeft aan het kruis. We konden nog meer met haar delen waarna ze haar weg weer vervolgde.

Toen er een vrouw in een scootmobiel voorbij reed besloten we haar aan te spreken. De vrouw had ooit kanker gehad en had toen chemotherapie gehad. Hierdoor had ze een huidziekte gekregen. Hoewel ze vertelde bekend te zijn met de Bijbel wilde ze in eerste instantie niets van het geloof weten. We ervoeren dat er heel veel verdriet zat bij deze vrouw. Verder in het gesprek mochten we dan toch voor haar bidden. We spraken volledige genezing uit in de naam van Jezus en baden dat God Zich aan haar zou openbaren.

Ook een andere vrouw wilde in eerste instantie niets van hetgeen weten wat wij haar te vertellen hadden. Ze had veel meegemaakt de laatste tijd. Ze liep met een rollator, ze was moe, had longontsteking en ze had haar man verloren. Ze vertelde spiritueel te zijn en wilde haar man, die al zo'n drie maanden dood was, op gaan roepen. Ze was erg opstandig en we ervoeren dat ze demonisch gebonden was. We konden uiteindelijk toch het evangelie met haar delen en mochten zelfs voor haar bidden. De vrouw moest huilen en bedankte ons voor het gesprek en het gebed.

Een vrouw was ooit geopereerd en had platen in haar benen. Ze had hier pijn door. We baden dat deze ijzeren platen op zouden lossen en dat alles weer volledig zal zijn zoals God het gemaakt heeft. De vrouw vertelde dat de pijn bijna weg was.

Aan het einde van de middag kwamen we een zus tegen die 11 jaar geleden wonderbaarlijk door Jezus genezen was na 17 jaar posttraumatische dystrofie gehad te hebben. Haar dochter was er ook bij en vertelde ook last te hebben van een ziekte. We mochten voor haar bidden in de naam van Jezus en kijken uit naar het getuigenis!

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor verschillende mensen bidden.

God is groot!!!