2018-03-03

2018-03-03

Gisteren een gezegende tijd gehad in Breda. Na een fijne ontmoeting en een Heerlijke lunch gingen we met zo'n 7 dappere discipelen de straat op. Later kwamen er nog een aantal langs om mee te kijken.

We spraken twee oudere mannen aan. Een van hen vertelde rugpijn te hebben. Hij nam plaats op de stoel waarna zijn beenlengteverschil gecontroleerd werd. De man bleek een verschil te hebben. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen netjes gelijk. De man stond op en vertelde geen rugpijn meer te hebben. Hij vertelde een wedergeboren Christen te zijn. Hij was gedoopt en sprak in tongen. De andere man had last van angsten en negatieve gedachten. We spraken bevrijding over hem uit en deelden het goede nieuws met hem. Aan het einde van de middag kwamen de mannen nog terug om onze contactgegevens te vragen.

Van twee jongen nam er een plaats op de stoel. Ook hij bleek een verschil te hebben in beenlengte. Ook zijn benen kwamen weer netjes gelijk. Hij vertelde moslim te zijn, maar niet in Jezus of Isa te geloven. We vertelden hem dat hij de eerste moslim is die we dat hebben horen zeggen. De jongen stond niet open. Zijn vriend echter stond aandachtig mee te luisteren en vond het erg bijzonder dat dit soort wonderen vandaag de dag nog steeds gebeuren.

Een aantal van ons waren er gisteren voor het eerst bij. Een van hen was een zus die nog niet zo lang geleden tot wedergeboorte is gekomen. Ze had afgelopen week voor het eerst de kracht van God door haar heen zien werken toen ze voor een van haar kinderen bad en de koorts binnen een half uur verdween. Gisteren zag ze voor het eerst op straat mensen genezen door haar handen heen. Een van hen was een jongen met rugpijn. Hij nam plaats op de stoel. Na twee keer gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn! De jongen was stomverbaasd en zei: Ik ben helemaal sprakeloos! Hij vertelde moslim te zijn, maar vond dit toch wel heel bijzonder. We deelden het een en ander met hem en mochten ook nog voor hem bidden dat Jezus de waarheid aan hem zou openbaren. Ook nam hij een nieuw testament in ontvangst.

Onze zus mocht ook bidden voor een jongeman met pijn in zijn schouder. Ook deze jongeman werd genezen in de naam van Jezus!

Later op de middag kwamen er nog een aantal bekenden met ons meekijken. Een van hen had heel veel pijn in haar lichaam. Na verschillende keren gesproken te hebben kwam er directe sterke vermindering van de pijn. Een ander had last van zijn schouder. Jezus nam alle pijn bij hem weg!

We kwamen in gesprek met een meisje die vertelde last te hebben van chronische vermoeidheid. Ze wilde graag gebed, maar niet op straat. Nadat ze weggelopen was baden we voor haar en kregen we een beeld waarin ze een heel blij gezicht had.

Twee gelovigen kwamen naar de banners toe om te vragen wat we aan het doen waren. Een van hen vertelde keelpijn te hebben en wilde hier graag van af. Na twee keer gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn!

Een vrouw liep met haar zoontje en vertelde ook wedergeboren te zijn. Ze vertelde een heilig leven te leven, maar zat alleen nog vast aan het roken. We geboden de geest van nicotine haar te verlaten in de naam van Jezus. Hierna leverde ze haar sigaretten bij ons in waarna ze vernietigd werden!

Twee jongemannen en een dame waren bezig met een onderzoek voor school. Ze moesten 120 mensen vinden voor het invullen van een enquete. We wilden hun helpen op voorwaarde dat ze ook naar ons zouden luisteren. Na de enquete ingevuld te hebben konden we het een en ander delen en voor een van hen bidden. Ook namen ze een nieuw testament in ontvangst.

Een groep jongeren was met een soort spel bezig waarin ze verschillende opdrachten moesten doen. Toen ze bij ons stonden vertelden ze dat ze de opdracht hadden dat er een van hen op zijn knieën moest om een vrouw ten huwelijk te vragen. We wilden hier wel aan meewerken als ze ook wat tijd voor ons vrij zouden maken. Helaas voor de jongen die een zus van ons ten huwelijk vroeg, was haar antwoord: "NEE". We mochten hierna voor een van hen bidden die last had van hoofdpijn en een kater. Ook konden we aan een aantal van hen een nieuw testament meegeven.

We kwamen een bekende broeder tegen van een van ons. Hij vertelde last te hebben van depressieve gedachten. We mochten voor hem bidden en spraken vrijheid over hem uit in de naam van Jezus. De broeder vertelde van alles te ervaren.

Verschillende andere mensen hadden last van lichamelijke klachten. Zo was er een jongeman die soms last had van zijn rug, zijn heupen en een allergie. We mochten voor hem bidden en gaven hem een nieuw testament mee.

Een man vertelde last van zijn rug te hebben. Hij was hieraan geopereerd, maar had nog steeds last. Na genezing uitgesproken te hebben vertelde de man dat het goed voelde. Hierna deelden we het goede nieuws met hem.

Ook aan een vriendelijke man konden we het evangelie delen. Hij voelde zich goed genoeg en dacht geen vergeving van zonden nodig te hebben. Hij had drie dochters geadopteerd en deed nog meer goede dingen. We mochten wel voor hem bidden dat God de Waarheid aan hem zal gaan openbaren.

We spraken een buitenlandse man aan die uit Iritrea bleek te komen. Hij vertelde gelovig te zijn, maar was niet op zijn eigen geloof gedoopt. We vertelden hem over het belang hiervan en gaven hem wat materiaal mee.

Een jongeman vertelde moslim te zijn. Hij was zo opgevoed, maar wilde zeker weten of het wel waar was wat zijn ouders hem hadden geleerd. Hij had zich verdiept in het Christendom en een aantal religies. Hij vertelde nog steeds overtuigd moslim te zijn, maar stond wel open en wilde maar een ding: Waarheid! We konden veel met hem delen en hij stelde oprechte vragen. Aan het einde van het lange gesprek stelden we voor om te bidden dat God de waarheid zal openbaren. Dit vond hij een heel goed plan.

Er liepen diverse zwervers langs die vroegen om onder andere gebed en geld voor een overnachting. Zo konden we een van hen zegenen met gebed, een nieuw testament, broodjes en twee overnachtingen.

We kwamen in gesprek met een man die vertelde Boeddhist te zijn. Wel nam hij een nieuw testament in ontvangst.

Een man bleek zoekende te zijn. Hij had al het een en ander onderzocht: Jehova's getuigen en Mormonen. Hij kon zich hier echter niet in vinden en maakte zich zorgen over waar hij terecht zou komen na de dood. We konden het een en ander met hem delen en mochten zelfs voor hem bidden. De man kwam na het gebed ineens open en zei: Dit is iets nieuws.

Al met al was het weer een mooie dag!

Alle eer aan onze Hemelse Vader <3