2018-02-24

2018-02-24

Vandaag een mooie dag gehad in Terneuzen. We waren met 8 dappere strijders.

Na een hele fijne ontmoeting,aanbidding, een stuk onderwijs en een Heerlijke lunch was het tijd om de straat op te gaan.

We hadden vele gesprekken en mochten voor aardig wat mensen bidden.

Een jochie nam plaats op de stoel om zijn beenlengte te laten controleren. Hij bleek verschil te hebben. We spraken in de naam van Jezus tegen zijn benen waarna ze weer keurig gelijk kwamen. Hierna deelden we het goede nieuws met hem. Iets wat hij nog nooit gehoord had. Hij stond helaas niet open. Een van ons was echter met zijn vriend in gesprek. Deze jongeman was meer open en stond aandachtig te luisteren wat we hem te vertellen hadden.

We spraken een moeder met haar dochter die beiden pasgeleden tot geloof waren gekomen. We mochten hen bemoedigen en voor hen bidden. De moeder bleek beenlengteverschil te hebben. Na gesproken te hebben kwamen haar benen weer netjes gelijk. Haar dochter had soms wat last van haar schouder. Ook voor haar mochten we bidden. Op het moment had ze geen last.

Iemand van ons zag wat bekenden staan. Het was een groepje jeugd die ze kende vanuit haar kerk. Ze had zelf al op jonge leeftijd een keuze voor Jezus gemaakt en had hier nooit spijt van gehad. Ze bemoedigde dit groepje met haar getuigenis en adviseerde hun hetzelfde te doen.

Onze zus kwam nog een andere bekende tegen. Dit was een oude buurvrouw die moslima bleek te zijn. Er volgde een heel lang gesprek waarin we het grote verschil uit konden leggen. Uiteindelijk mochten we bidden dat ze een openbaring zou krijgen van de Waarheid.

Een Marokkaanse moslim las in zijn eigen taal wat er op een van onze banners stond. Hij vertelde een hernia te hebben en wilde hier graag van af. We legden hem de handen op en spraken verschillende keren genezing uit in de naam van Jezus. De pijn werd direct stukken minder. We vertelden hem over Jezus, maar daar had de man zo zijn eigen gedachten over.

We kwamen in gesprek met een Iraans stel. Beiden namen plaats op de stoelen waar hun beenlengteverschil werd opgeheven in Jezus naam. Beiden kwamen van hun rugpijn af! De vrouw was al een tijdje depressief. We spraken vrijheid over haar uit waarna ze een directe verandering ervoer. Ze straalde helemaal! Ze waren beiden nog niet zo lang in Nederland en de man moest binnenkort een examen doen in de Nederlandse taal voor zijn inburgeringscursus. Ook daar wilde hij graag gebed voor. Beiden kenden Jezus.

Toen we in gesprek kwamen met een jongedame vertelde ze te geloven en naar de kerk te gaan. Deze kerk bleek in Rotterdam te zijn. We vroegen haar of ze het niet omslachtig vond om wekelijks naar Rotterdam op en neer te rijden. Toen vertelde ze dat ze niet wekelijks ging, maar een keer per jaar met pasen. We konden met haar delen waar het echt om gaat.

Een oudere man stond een beetje rond zich heen te kijken. Het leek er op dat hij op een gesprek stond te wachten. We spraken hem aan en deelden het een en ander. De man had een erg negatief beeld van God en de kerk doordat mensen God niet zo goed hadden vertegenwoordigt. We vertelden hem over de ware aard van God en dat we niet naar mensen moeten kijken. Verderop in het gesprek gaven we de man en hand en baden we voor hem. De man werd zichtbaar geraakt.

We spraken een vrouw die door haar rug was gegaan. We mochten haar de handen opleggen en spraken herstel over haar uit. Ze ervoer dat er iets gebeurde. Hierna vertelden we haar het goede nieuws.

In een gesprek met een jongeman ervoeren we in het begin veel weerstand. Tijdens het gesprek veranderde de houding van de jongen echter en uiteindelijk werd hij zelfs blij.

Een van ons was een Poolse broeder en was pasgeleden bevrijd en tot geloof gekomen. Hij had vele gesprekken met onder andere andere Polen. Hij kon veel mensen bereiken met zijn getuigenis en vertelde hen over de levende relatie met God die mogelijk is door het offer van Jezus. Twee weken geleden had hij ook mensen aangesproken die we nu weer tegenkwamen. Deze mensen stonden erg open voor het goede nieuws en God is zichtbaar met hen bezig.

Een andere broeder van ons besloot wat te drinken te gaan halen bij de supermarkt. In de rij bij de kassa begon er een vrouw tegen hem te praten onder andere over haar lichamelijke kwalen. Onze broer is zelf ook in het verleden genezen door Jezus en kon hier direct van getuigen. De vrouw liep mee naar buiten en nam plaats op een van de stoelen. Na gebed in Jezus naam ervoer ze direct grote verbetering!

We kwamen in gesprek met een jongedame met propjes in haar oren. Ze vertelde altijd last van pijn en steken te hebben in haar oren. Ze was verschillende keren geopereerd, maar dat had niets geholpen. We mochten voor haar bidden. Na een keer bidden vertelde ze een diepe rust te ervaren! Dit vond ze erg apart en ze had dit nog nooit meegemaakt. Na nog een paar keer gebeden te hebben was de pijn in haar oren volledig verdwenen! Ze stond erg open voor het evangelie. We konden veel met haar delen over onder andere geloof, bekering en doop en gaven haar wat materiaal en onze gegevens mee. Ze zou hier zeker wat mee gaan doen!

God is goed!!!