2018-01-27

2018-01-27

Wat een Glorietijd was het gisteren in Alkmaar! We waren met zo'n 18 dappere strijders waarvan er een paar achterbleven op de locatie in het centrum om onder andere te bidden en mensen te ontvangen. Zo'n 4 dappere helden gingen voor het eerst mee de straat op en stonden er versteld van toen ze zagen dat God ook hen gebruikte om mensen te genezen en aan te raken! Wat heb ik genoten zeg!

Op de locatie aangekomen deelde ik eerst kort wat onderwijs over het verkondigen van het evangelie en het genezen van de zieken. Ook brachten we dit meteen in praktijk door onder andere bij een aantal van ons te kijken of ze beenlengteverschil hadden. Bij diegenen die verschil hadden kwamen hun benen weer netjes gelijk. Een zus vertelde hierdoor weer recht te staan. Ook ontving ze een diepe rust na het gebed. Een andere zus ervoer directe verlichting van rugpijn. Ze had ook zelf nog een geweldig getuigenis. Ze vertelde progressieve ms gehad te hebben en had vijf maanden in een rolstoel gezeten. God had haar hiervan genezen!

Op straat hadden we veel gesprekken, mochten we voor veel mensen bidden en namen er aardig wat mensen plaats op de stoelen.

De eerste persoon met wie we in gesprek kwamen was meteen geinteresseerd. Hij had last van rugpijn. Hij nam plaats op de stoel om te kijken of hij beenlengteverschil had. Na gebed kwamen zijn benen gelijk en was de rugpijn weg! We dachten dat het een moslim zou zijn dus om hem niet af te schrikken baden we in de naam van Yeshua. Na zijn genezing ontvangen te hebben konden we van alles delen over Jezus. De man stond erg open, geloofde nu door het wonder wat hij meegemaakt had en wilde zich bekeren! Hij bad een gebed met ons na, deelden contactgegevens uit voor nazorg en discipelschap en gaven hem een nieuw testament mee. Hij vertelde ons dat hij contact op zou nemen want zijn vrouw bleek ook rugklachten te hebben.

Even later kwamen we met een moslima in gesprek. Ze vertelde een auto ongeluk gehad te hebben waardoor ze pijn had in heel haar lichaam. Een zus die voor het eerst mee was sprak verschillende keren genezing over haar uit en gebood in autoriteit alle pijn haar lichaam te verlaten! Alle pijn moest gehoorzamen voor de naam van Jezus! Toen ze aan kwam lopen liep ze nog krom, maar nu liep ze weer als een kievit! Hierna konden we het goede nieuws met haar delen. Er kwam een discussie uit voort waarop we besloten te bidden dat Jezus Zichzelf aan haar zou openbaren of Hij meer is dan een profeet.

Een man kwam erg onverschillig over in het gesprek wat we met hem hadden. Toen we hem verder in het gesprek vertelden over de liefde van God en dat Hij hem roept, werd de man zichtbaar aangeraakt.

We mochten genezing uitspreken over het gehoor van een man. Deze man had een gehoorapparaat. Na verschillende keren gesproken te hebben vertelde hij verbetering te ervaren.

Een aantal van ons die op de locatie in het centrum achter waren gebleven besloten een stukje te gaan lopen. Een van hen had last van haar ogen waarop de ander besloot herstel uit te spreken. Hij zei: Zicht, herstel in Jezus naam! Op datzelfde moment stond er een meisje een broodje te eten en hoorde wat er uitgesproken werd. Ze keek verbaasd waarop we haar aanspraken. Ze vertelde ons dat ze dacht: Hoor ik dat nou goed? We zeiden: Dat hoor je niet iedere dag he? Hierna konden we het evangelie met haar delen.

We kwamen in gesprek met een stel waarvan de vrouw rugpijn vertelde te hebben. Ze nam plaats op de stoel waar haar benen gelijk werden gebeden en waarna de rugpijn verdween! Ook voor haar man mochten we bidden. Hij had soms last van lichamelijke klachten door slijtage. Na deze gebeden stond vooral de vrouw erg open. Ze was katholiek opgevoed, maar kende God niet. We konden het evangelie met haar delen en spraken over geloof, bekering en doop. Ze vond het erg interessant en vroeg zelfs dat als ze het zou willen, waar ze dan gedoopt zou kunnen worden. Ze wilde eerst nog even alles laten bezinken voordat ze een keuze zou maken. We gaven haar een kaartje met contactgegevens.

Er liepen twee dames langs die naar onze banner keken en met elkaar overlegden. Het bleken moeder en dochter te zijn en waren beiden gelovigen. De moeder had last van versleten knieën. Ze nam plaats op de stoel. Een van onze zussen die voor het eerst mee was legde deze vrouw de handen op waarna alle pijn verdween! De vrouw werd helemaal emotioneel en wilde meteen met ons op de foto. Een man stond op een afstandje te kijken en vroeg zich af wat we aan het doen waren. Nadat we hem dit verteld hadden wilde hij ook graag gebed tegen duizeligheid. Hij vertelde al verschillende keren door de politie te zijn aangehouden, omdat ze dachten dat hij dronken was. Na het gebed konden we het een en ander met hem delen. Hij vroeg om een telefoonnummer van een van ons, zodat hij ons binnenkort kan bellen.

Van drie jongens nam er een plaats op de stoel om zijn beenlengte te laten controleren. Deze Iraanse jongen had een groot verschil. Een zus die voor het eerst mee was zag voor het eerst door haar handen een wonder geschieden! Deze jongen vertelde Jezus al te kennen. Zijn vrienden echter nog niet. Ze hadden het wonder wel zien gebeuren. We vertelden de gelovige dat hij nu de taak heeft om het goede nieuws met zijn vrienden te delen.

Een van de zussen die voor het eerst mee was had de smaak goed te pakken en stormde soms op mensen af. Ze nam een vrouw mee naar de stoelen om voor haar te bidden. Ze bleek namelijk vaak steken te hebben in haar rug. Ook deze vrouw bleek beenlengtverschil te hebben. Nadat haar benen gelijk kwamen ervoer ze directe verbetering. We wilden nog verder gaan met bidden, maar haar man was erg ongeduldig. We konden nog kort iets met haar delen.

Twee meiden namen plaats op de stoel waarvan er een scoliose had. Na genezing uitgesproken te hebben in de naam van Jezus genas haar rug! Ze kon eerst bijna niet bukken, maar na gebed ging dit zonder problemen! Ze waren hierdoor erg open en we konden vel met hen delen!

Een vrouw durfde nog niet voor zich te laten bidden. Ze was wel erg geintereseerd en wilde van alles weten.

Toen kwam er ineens een man op ons aflopen. We spraken hem aan en wilden met hem bidden. Hij bleek een boze geest in zich te hebben en begon te blaffen. Een hond, die een stukje verder liep begon met hem mee te blaffen. De man liep weg. We spraken bevrijding over hem uit in Jezus naam waarop het blaffen aan het einde van de straat stopte.

We kwamen in gesprek met een stel waarvan de vrouw pijn had in haar knie. We legden haar de handen op en bevolen de pijn haar knie te verlaten. De pijn verdween! Toen de man hoorde in welke naam dit was gebeurd werd hij boos en riep hij dat wij misleid zijn.

Zo'n vijf mensen baden vanmiddag een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten.

Een vrouw wilde niet stoppen, maar was wel geïnteresseerd. We besloten met haar mee te lopen om zo het goede nieuws te delen.

Twee van ons liepen rond en baden of God iemand naar hen toe wilde sturen. Op dat moment kwam er een jongeman aangelopen die om een vloeitje vroeg. We vertelden hem iets beters te hebben, waarop hij vroeg: heb je een sigaret voor me? We hadden natuurlijk iets veel beters voor hem. We hadden een goed gesprek met hem en konden veel met hem delen. Hij werd zichtbaar geraakt en moest een traantje wegpinken.

Op de locatie kwamen ook nog mensen langs voor een praatje en gebed, waaronder een moeder met haar dochter. We konden uitgebreid het evangelie delen en voor hen bidden. Er kwam verandering in de ogen na het gebed! De dochter wilde graag naar een jongerenavond. Dit kwam goed uit want op deze locatie hebben ze een christelijke jongerengroep.

Al met al weer een Heerlijke middag!
God is goed! Halleluja!