2018-01-13

2018-01-13

Het was weer een mooie middag gisteren in Papendrecht. We waren met 9 dappere helden.

Vroeger waren we een zogenaamd Christelijk land. Vandaag de dag komen we mensen tegen die nog nooit van Jezus gehoord hebben of niet weten wat Hij zo'n 2000 jaar geleden op aarde kwam doen.

We hadden nog maar net de auto's geparkeerd toen we een vrouw zagen lopen. We vroegen aan haar hoe het met haar ging. Ze vertelde last te hebben va haar knie. We legden en hand op haar knie en spraken genezing uit in de naam van Jezus. Haar knie werd warm en soepel. De vrouw vertelde ook een gelovige te zijn waarop wij haar vertelden dat ook zij geroepen is om het evangelie te verkondigen, de zieken te genezen etc.

Omdat we al veel vaker in Papendrecht geweest zijn, komen we regelmatig dezelfde mensen tegen. Zo ook twee jongens met wie we in gesprek kwamen. De een deed zoals gewoonlijk erg stoer en vertelde ons onder andere dat satan hem altijd helpt. Naarmate het gesprek zich vorderde werd hij toch wat milder en konden we toch normaal met hem praten. Zijn vriend stond vanaf het begin wat meer open en bad zelfs een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten.

Ook twee andere jongens waren geinteresseerd en baden dit gebed met ons.

Er was vandaag een broer mee die eens mee wilde kijken. Hij mag binnenkort aan de jeugd in zijn kerk wat onderwijs geven over het genezen van de zieken.

Een van ons had een doos met in cadeaupapier verpakte Max Lucadoboekjes bij zich. Verschillende mensen namen dit cadeau dankbaar in ontvangst.

We kwamen in gesprek met een vrouw die in Jezus geloofde, maar zich nog niet had overgegeven. We konden veel met haar delen over het belang van overgave.

Een vrouw liep een aantal keer voorbij waarop we haar aanspraken. Het bleek een zus te zijn die ons op facebook volgt. We hadden een goed gesprek met haar en mochten voor haar bidden.

Er liep een vrouw die op zoek was naar de visboer, (deze visboer is een broeder van ons) maar kon hem niet vinden. We besloten een stuk met haar mee te lopen om te kijken of hij misschien niet om de hoek stond. De vrouw vertelde pasgeleden haar been gebroken te hebben en had nog veel pijn. Tijdens het meelopen mochten we voor haar bidden waarna de pijn direct verminderde.

Iemand van ons was even naar de Jumbo gegaan. Daar kwam ze een vrouw tegen die bijna flauw viel. Ze kon voor haar bidden en hielp haar met de boodschappen.

Een vrouw herkende onze banner en wilde graag gebed. Ze was ooit tot geloof gekomen, maar deed er al een tijd niets meer aan. Ze had hele nare dingen meegemaakt. Ze wilde graag weer een keuze voor Jezus maken! We hielpen haar hierbij en baden voor haar andere noden.

Aan het eind van de middag trakteerde er een van ons op Heerlijke loempia's. Er liep een dame langs en die riep: Lekker! We gaven haar een lekkere loempia en gaven haar ook nog wat anders mee.

Een dame had een auto ongeluk gehad. Ze had hier nog steeds last van. Naar vijf keer genezing uitgesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn! Ze vertelde regelmatig naar een christelijke tv zender te kijken. We vertelden haar het goede nieuws.

We kwamen in gesprek met een depressieve man. Zijn vrouw was bij hem weg en met zijn kinderen had hij geen contact meer. We hadden een goed gesprek met hem en mochten voor hem bidden. We zagen hem zelfs een aantal keren lachen!

Er liepen vele mensen langs met een rollator. Een van hen was een vrouw die haar been pas had gebroken. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit. Ze ervoer directe verbetering.

Van een groepje van vier jongens had er een beenlengteverschil. Jezus maakte zijn benen weer netjes gelijk. Hierna konden we veel delen aan het groepje. Ook een aantal anderen kwamen in Jezus naam van hun beenlengteverschil af.

Twee dames vertelden gelovig te zijn, maar wilden graag gebed voor hun vader (die er ook bij stond) dat hij ook tot geloof zou komen.

We waren in gesprek met iemand toen er een jochie tegen ons op botste en op de grond viel. Hij had pijn. We mochten voor hem bidden waarna alle pijn verdween. Hij was er een van een tweeling en zijn broertje stond er ook bij. We vertelden het goede nieuws en de jongen waren erg geinteresseerd. Beiden baden een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten en namen een boekje in ontvangst.

Een man liep mank. We vroegen hem wat er aan scheelde waarop hij antwoordde een versleten knie te hebben. We mochten diverse keren genezing uitspreken over zijn knie waardoor de pijn steeds minder werd. Hij woonde vlakbij en ging zijn vrouw halen die last van haar rug bleek te hebben. Helaas hebben we de man niet meer gezien.

Ook een nadere man had last van zijn knie en ook hij ervoer directe verbetering. Het bleek een broer te zijn. Hij wilde met ons in contact blijven waarop we hem onze gegevens gaven.

Een vrouw wilde geen gebed, omdat ze bang was dat ze zou gaan huilen. We spraken woorden van leven over haar uit waardoor ze alsnog bijna ging huilen/ Ze vond het erg bijzonder wat er gebeurde. Ze was ooit gelovig, maar deed er niets meer aan. We adviseerden haar het weer op te pakken en zich om te keren.

Twee vrouwen vertelden gelovig te zijn, maar hadden nog geen zekerheid ontvangen een kind van God te zijn. We vertelden hen het goede nieuws.

We hadden nog vele goede gesprekken met vooral jeugd en mochten voor vele mensen bidden.

God is goed!!!