2017-12-16

2017-12-16

Gisteren een bijzondere dag gehad in Mol en Geel in België.

We waren met 7 dappere strijders uit Rwanda, Nigeria, Suriname en Nederland  🙂

Na het onderwijs gingen we op elkaar oefenen. Een zus kwam van haar nek en rugpijn af in de machtige naam van Jezus.
Een andere zus werd bevrijd van een boze geest waarna ze ook genezing ontving.

We besloten eerst bij het station te gaan staan in Mol. Het was hier heel erg rustig. We hadden wat korte gesprekken en mochten voor een jongeman bidden dat hij een baan zou krijgen. Ook deelden we wat materiaal uit.

Onderweg naar het station waren we de kerstman tegengekomen. Deze kerstman had al jaren last van zijn enkel. We legden hem verschillende keren de handen op en spraken genezing uit. De pijn werd minder en minder. We konden het een en ander met hem delen, maar hij hield er wat andere denkbeelden op na. Zijn vrouw had zijn enkel weleens ingestraald, maar dat had nauwelijks geholpen. Helaas moest hij er weer vandoor, maar hij zei dat als we hem nog een keer zouden tegenkomen, dat we dan nogmaals voor hem mochten bidden. Aan het einde van de tijd dat we in Mol waren kwamen we hem weer tegen. We legden hem nogmaals de handen op en nu genas zijn enkel volkomen! We wezen hem uiteraard op Jezus en het feit dat ieder mens Hem nodig heeft. Ook gaven we hem nog wat materiaal mee.

Een van ons had tijdens het gebed voor de outreach een beeld van een vis doorgekregen. Hij besloot samen met nog iemand naar een viswinkel te gaan waar ze voor een persoon konden bidden.

Omdat het zo rustig was bij het station besloten we naar de kerstmarkt in Geel te gaan. Onderweg naar onze auto's liepen we langs een kroeg waar mensen buiten stonden te roken. We kwamen met hen in gesprek en ze namen al snel plaats op de stoel. Beenlengteverschil werd opgeheven en twee mannen kwamen van hun rugpijn af in Jezus naam. Ook baden we voor bevrijding bij een verslaafde man die zich na het gebed goed voelde. Een van de mannen die van zijn rugpijn genezen was, werd door Gods liefde aangeraakt en voelde zich ineens anders. Hij voelde zich licht vertelde hij. We deelden het evangelie met allen. De een stond er iets meer voor open dan de ander. Een van had erge dingen gedaan en wilde zijn zonden wel belijden, maar dit wilde hij niet op straat doen. We vertelden hem dat hij dat ook thuis kon doen, maar dat het heel belangrijk is dat hij berouw heeft en zich moet bekeren. We gaven hem een nieuw testament en vervolgden onze weg.

De volgende tussenstop was bij een supermarkt, omdat iemand van ons daar wat moest kopen. De rest sprak buiten de supermarkt wat mensen aan. Hier nam ook weer een man plaats op de stoel voor gebed. Hij had vergroeiingen in zijn lichaam waardoor hij pijn had. Na gebed werd de pijn direct minder. We deelden het goede nieuws met hem en ook deze man nam een nieuw testament in ontvangst.

Hierna gingen we naar de kerstmarkt in Geel. We kwamen in gesprek met een groepje jongens die een korte broek aan hadden, terwijl het ijskoud was. Ze vertelden van een christelijke spelletjesvereniging te zijn voor de jeugd. Het bleek al snel dat deze vereniging alleen uit naam christelijk was. We konden veel met hen delen en ze stonden zelfs open voor een kringgebed.

We zagen een man lopen met een kruk. Hij had iets aan zijn voet. Hij stond niet open en vertelde op zijn eigen manier te geloven. We vroegen of we kort een hand op zijn voet mochten leggen. Aarzelend stemde de man toe. Een van ons legde een hand op zijn voet en sprak genezing uit in de naam van Jezus. De man was stomverbaasd toen alle pijn verdwenen was. Hij had nu weer iets om over na te denken.

Een andere man die achter een kraampje stond vertelde wel gelovig te zijn opgevoed, maar door alle nare dingen die er gebeurd zijn door zogenaamde gelovigen, vertelde hij niet meer te geloven. We vertelden hem dat het vreselijk is wat mensen elkaar soms aandoen. Vooral als dit gebeurd door mensen die zogenaamd God zouden moeten vertegenwoordigen. We moeten echter niet naar mensen kijken, maar naar God. God is nog steeds goed. Het grappige was dat de man dit beaamde. Hij vertelde eerst niet meer te geloven, maar sprak nu uit: Inderdaad, God is nog steeds goed. Hij geloofde dus meer dan hij dacht. Hierna kwam er klant en vervolgden we onze weg.

Het was weer mooi!
God is goed!!!