2017-12-09

2017-12-09

Vandaag een mooie dag gehad in Almere.

Deze keer waren we zonder banners en stoelen, omdat we te laat gehoord hadden dat we een vergunning aan moesten vragen. De meeste gemeentes doen niet zo moeilijk, maar in deze gemeente zijn er al mensen die fikse boetes hebben gehad. We waren vandaag met 3 dappere strijders. Het was ijskoud op straat!

We kwamen in gesprek met een man die een beetje mank liep. We vroegen of hij een lichamelijke nood had. Hij vertelde een kunstbeen te hebben. Een aantal jaren geleden bleek hij een bacterie in zijn lichaam te hebben waardoor zijn been moest worden geamputeerd. We baden voor een scheppingswonder. We vroegen of hij ergens in geloofde. Hij vertelde katholiek te zijn opgevoed, maar deed er niets meer mee. Hij deed zijn best om zo goed mogelijk te leven. We vertelden hem het goede nieuws, maar de man wilde voor zichzelf leven. Ook was hij er niet van overtuigd dat Gods Woord de waarheid is. We baden voor hem dat God de waarheid aan hem zal openbaren.

Na dit gesprek kwamen een Surinaamse vrouw tegen. We vroegen aan haar of ze een lichamelijke of andere nood had. Ze vroeg meteen of we daar dan voor gingen bidden. Het bleek een zus van ons te zijn en stelde gebed zeer op prijs. Na verschillende keren voor haar gebeden te hebben begon ze over haar man die ziek thuis was. We stelden voor om met haar mee naar huis te gaan, zodat we voor haar man konden bidden. Thuis bij dit stel hebben we een zeer goede tijd gehad. We werden allemaal enorm bemoedigd door de geloofsverhalen die ter sprake kwamen. Ook hebben we voor dit stel gebeden evenals voor een aantal familieleden van dit stel. Bijzonder hoe God het vandaag weer geleid heeft!

God is goed!!!