2017-11-11

2017-11-11

Gisteren een bijzonder gezegende tijd gehad in Amersfoort. We waren met 8 dappere strijders.

We spraken een Turks stel. De communicatie verliep wat lastig. De vrouw vertelde fibromyalgie te hebben en had ook last van haar knie. Er was daar een soort rottingsproces bezig vertelde haar man. Na verschillende keren gesproken te hebben werd de pijn in haar knie een stuk minder. De man vroeg hoe wij dit konden doen. We vertelden hen het evangelie, waarop ze vertelden ook in Jezus te geloven. Ze hadden gekgenoeg toen ineens haast.

Een jongeman had een knieblessure opgelopen tijdens het voetballen. Jezus genas zijn knie volledig. We deelden de blijde boodschap, maar hij stond hier helaas nog niet voor open.

Vele mensen liepen langs de banners. Sommigen bleven staan en waren nieuwsgierig. Zo ook twee meiden die al een tijdje aan de overkant aan het kijken waren. Uiteindelijk besloten ze toch naar ons toe te komen en namen direct plaats op de stoelen. Beiden hadden last van een depressie. We spraken vrijheid over hen uit en deelden het goede nieuws.

Een vrouw was ook depressief en had veel narigheid meegemaakt. Ze ontving een diepe aanraking van God! We konden een hoop met haar delen en wisselden onze contactgegevens uit.

Er kwam een jongeman op de stoel zitten voor gebed tegen een vreselijke kater. We spraken genezing over hem uit in de naam van Jezus. Een vriendin van hem nam ook plaats op een van de stoelen. Ze bleek beenlengteverschil te hebben wat na gebed werd opgeheven. We merkten dat ze best open was voor wat we haar vertelden, maar ervoeren ook dat ze zich niet helemaal op haar gemak voelde, omdat haar vrienden erbij stonden die niet open waren en eigenlijk weg wilden.

Een van ons kreeg het op haar hart om rozen te gaan kopen om deze aan de mensen uit te delen en daarbij te vertellen dat God van hem houdt. Hier kwamen een aantal gesprekken uit voort.

We mochten bidden voor een vrouw met rugpijn. Zelf ervoer de vrouw geen directe verbetering, maar degene die haar de handen oplegde ervoer dat zijn hand helemaal warm werd.

Er waren ook verkopers bezig van verschillende energiemaatschappijen. We raakten met een aantal van hen in gesprek en konden veel delen. Een van hen had last van zijn heup. Hij was hieraan al geopereerd, maar bleef last houden. We controleerden eerst of zijn benen even lang waren. Hij had een behoorlijk verschil wat hij zelf gelijk zag komen. Hij was erg verbaasd. Hij ervoer hierdoor ook directe verbetering. We legden hem de handen op en spraken nog diverse malen genezing uit. Hij ervoer directe verbetering, maar het was nog niet volledig. We deelden onze contactgegevens uit en hij zou zeker contact opnemen. Hij vertelde vroeger jaren naar de kerk te zijn geweest. We vertelden hem dat je door naar de kerk te gaan geen kind van God wordt. Je wordt immers ook geen hamburger door iedere week bij de Mc Donald's te eten. We vertelden hem het goede nieuws. Ook vroegen we hem of hij een Bijbel had. Hij vertelde een kinderbijbel te hebben. We gaven hem een nieuw testament. Een van zijn collega's had wat anders verwacht. Hij dacht dat we masseurs waren. Een andere collega was ook een wedergeboren Christen en wilde graag gebed voor de juiste vrouw in zijn leven.

We vroegen aan een vrouw of ze ergens pijn had. Ze vertelde geen pijn te hebben en liep verder. Terwijl ze verder liep keek ze ons nog wel na, waardoor ze het paaltje niet zag die voor haar stond. Ze liep met haar knie tegen het paaltje aan. We vroegen of ze dan nu misschien ergens pijn had. Gelukkig had ze zich niet bezeerd.

Het bleef lang droog, maar aan het einde van de middag ging het toch regenen. Dit weerhield mensen er echter niet van om bij ons te blijven staan of naar ons toe te komen. Zo stond er een stel zelfs in de regen te wachten totdat er iemand van ons vrij was.

We hadden ook gesprekken met mensen die al in Jezus geloofden. Een van hen had specifieke vragen over genezing waardoor we haar konden onderwijzen.

We mochten nog met verschillende mensen het evangelie delen en mochten ook voor diverse mensen bidden. Ook deelden we een paar nieuwe testamenten en wat ander materiaal uit.

God is goed!!!