Verslag (1) 11 Oktober 2017

Verslag (1) 11 Oktober 2017

Wauw! Vandaag echt een hele bijzondere dag gehad! We zijn met een grote groep dropouts ((ex)-probleemjongeren) naar een recreatiegebied geweest om hen een leuk uitje te bezorgen. We vertelden alle vier ons getuigenis over wat een puinzooi ons leven was en hoe Jezus ons leven heeft veranderd. Navayo wilde het hierna over het genezen van de zieken hebben, maar de Heilige Geest besliste anders. Hij deelde het evangelie en deed een oproep tot bekering. Vele jongeren kwamen naar voren en beleden hun zonden! Hierna baden we voor de doop in de Heilige Geest bij alle jongeren.

Toen was het tijd voor ontspanning. We gingen een lekker potje voetballen met elkaar. Ronald en ik zaten bij elkaar in het team bij twee Surinaamse jongens. De een had last van zijn knieën. Na gesproken te hebben verdween alle pijn. Ons team sloot de middag af met de meeste punten! Twee wedstrijden gewonnen en een verloren. Het team staat op de foto. Navayo kon niet tegen zijn verlies dus kwam er ook maar bij staan op de foto.

Na het voetballen gingen we het water in. Het meertje had de naam "Cola-kreek" vanwege de aparte kleur van het water.

Aan het einde van de dag hebben we een Heerlijke maaltijd genuttigd met elkaar. Na deze maaltijd kregen we een presentatie van stichting Rumas, die onder andere probleemjongeren helpt. Ze organiseren soms een soort van karakterweekenden (vergelijkbaar met de vierde musketier) en gaven ons een rondleiding door het recreatiegebied.

Ik kreeg in de ochtend al de gedachte om deze jongeren te dopen in water. Aan het einde van de dag was daar ook ruimte voor. We legden hen eerst uit wat de doop inhoud. Sommigen waren al gedoopt, maar hadden dat niet bewust gedaan. Sommigen waren alleen besprenkeld en anderen waren nog nooit gedoopt. Twintig mensen gingen uiteindelijk kopje onder in de "Cola-kreek! Hallelujah!

Een van de jongeren die al wedergeboren was getuigde in de ochtend ook van de verandering die Jezus in Zijn leven gedaan had. Deze broeder mochten we aan het einde van de dag aan het werk zetten om de zieken te genezen. Een stuk of zes jongeren kwamen naar voren voor gebed. Navayo legde onze broeder uit hoe hij moest spreken tot het lichaam en de pijn. Nadat hij dat gedaan had kwam onze broeder in actie waardoor zijn vrienden genezen werden van onder andere rugpijn en pijn in de knieën. Ook werd er een diep door de Heilige Geest aangeraakt.

Wauw...wat een dag! Mijn mooiste dag tot nu toe in Suriname!

God is zo ontzettend goed!!!