Verslag 16 September 2017

Verslag 16 September 2017

Zaterdag een gezegende dag gehad in Alkmaar. We waren met elf dappere strijders. We kwamen samen op een prachtige locatie in het centrum. Deze locatie is om de week open voor koffie en gebed. Twee dappere strijders bleven hier achter.

Toen we aankwamen parkeerden we de auto langs het water waar een onoverdekte boot met toeristen voer. Zo konden we het evangelie prediken aan velen tegelijk!

We spraken een groepje jeugd aan en vroegen hen of ze genezing nodig hadden. Een van hen vertelde zichzelf te genezen door middel van reiki. We vertelden hen het goede nieuws waarop een van de jongens vertelde satanist te zijn. Hij had gek genoeg wel de Bijbel gelezen en ook de koran. We mochten wel voor hen bidden dat God Zich aan hen zou openbaren en dat ze een verlangen zullen krijgen om hem te zoeken.

We kwamen in gesprek met een groep Polen. Na een kort gesprek liepen ze weer verder. Ik zag dat een van de jongens "Hardcore" in zijn nek getatoeëerd had. Ik sprak hem hierop aan en liet hem de foto's van mijn getuigenisboekje zien waar ik op de foto sta met bekende DJ's. Deze jongen had hierdoor meteen een klik met mij en nam blij het Engelstalige getuigenisboekje in ontvangst.

Bij diverse mensen mochten we de handen opleggen en genezing over hen uitspreken waaronder een jongen met een aangeboren syndroom, een klein meisje met een looprekje die last had van spasmes en een Duitse man die last had van zijn rug.

Een man antwoordde op onze vraag of hij wist dat er een God is die van hem houdt en een goed plan met zijn leven heeft, dat het bij hem allemaal een beetje vaag was. We deelden het goede nieuws en nodigden hem uit om een bakje koffie met een plakje cake te komen nuttigen op de locatie waar de andere twee dappere strijders waren. We hoorden later dat deze man inderdaad een bakje koffie is komen drinken. Ten tijde hiervan is er verder gesproken met deze man.

Er namen wat mensen plaats op de stoel om te laten kijken of ze beenlengteverschil hadden. Een van hen was een jongedame met een paar centimeter verschil. Het verschil werd opgeheven in de naam van Jezus. Hierna volgde er een lang gesprek met de jongedame en twee vrienden die bij haar waren. Voor de jongens konden we ook bidden voor hun rug en knieen. Beiden hadden op dat moment geen last dus konden ze niets uittesten. We konden het evangelie delen en mochten voor hen bidden dat God Zich aan hen zou openbaren en dat ze het verlangen zullen krijgen om Hem te gaan leren kennen. Hierna kwam er een groepje vrienden van hen aangelopen en die waren net door de andere groep op de stoel gezet.

Een vader met zijn twee dochters namen ook plaats op de stoel. Deze vader vertelde fysiotherapeut te zijn. Hij bleek beenlengteverschil te hebben. Toen we baden voelde hij zijn benen gelijk komen. De dochters stonden er bij en zagen het gebeuren. Ze waren helemaal verbaasd!

Een vrouw ging op de stoel zitten en haar man maakte een foto van haar. Hierna spraken we haar direct aan. Ze vroeg zich af van wie de stoel was en wat we aan het doen waren. We konden het goede nieuws met hen delen.

Twee Duitsers bleken broeders van ons te zijn. We vertelden hen wat we aan het doen waren en dat deze opdracht voor iedere gelovige is. Een van hen vertelde pijn in zijn knie te hebben. We vertelden zijn vriend dat hij nu zijn hand op de knie mocht leggen en mocht spreken in Jezus naam. De pijn verdween!

Een Duitse vrouw vertelde last van haar knie te hebben. Na tegen haar knie gesproken te hebben in de naam van Jezus ervoer ze directe verbetering. Helaas ging ze er snel weer vandoor.

We kwamen in gesprek met een paar Friezen. Ze vertelden bekeerd en gedoopt te zijn, maar waren nog niet gedoopt in de Heilige Geest. Hier mochten we voor bidden.

Verschillende mensen vertelden satanist of paganist te zijn of in de natuur te geloven en wilden niets horen over onze Liefdevolle Vader.

Een van ons was een tijdje geleden leerkracht geweest. We kwamen nu een van haar oud-leerlingen tegen. Deze dame had pijn in haar knie. We mochten haar de handen opleggen en geboden iedere pijn haar knie te verlaten in de naam van Jezus. Alle pijn verdween! Hierna stond ze open voor het goede nieuws wat we haar te vertellen hadden. Enige tijd later kwam haar moeder aangelopen en ook zij luisterde aandachtig naar het goede nieuws wat tot haar kwam.

We kwamen in gesprek met een moslima die met haar zoon was. We vertelden haar dat Jezus de Zoon van God is. De vrouw bleef volhouden dat Hij alleen een profeet is. In het gesprek vroeg ze aan ons wat we in onze handen hadden. Dat was onder andere een nieuw testament. Ze vroeg of ze deze mocht hebben. Ook haar zoon wilde er graag een hebben, maar helaas hadden we er niet meer bij ons. Ze zouden het samen gaan lezen. Aan het einde van het gesprek mochten we zelfs nog voor deze vrouw bidden!

Drie andere mensen namen ook een nieuw testament in ontvangst.

Een meisje vertelde te zijn mishandeld en was onder andere hierdoor erg depressief. We mochten leven en vrijheid over haar uitspreken waarna ze helemaal begon te stralen!

We zagen een jongedame een broodje eten. We kregen door dat ze niet lekker in haar vel zat. Ook kregen we door dat ze veel verdriet had en dat dit kwam door een stukgelopen relatie. Dit bleek allemaal te kloppen! Ze vertelde vaker mensen tegen te komen die haar over Jezus vertellen. We mochten haar bemoedigen in het gesprek waarvoor ze ons ook bedankte. We gaven ons telefoonnummer, zodat we in contact kunnen blijven.

We kwamen in gesprek met een man die last van zijn rug vertelde te hebben. We mochten hem de handen opleggen waarna er directe verbetering kwam. De man vertelde op zoek te zijn naar God. Hij had heel veel spijt van dingen die hij over God uitgesproken had in het verleden. We vertelden hem over de genade en vergeving van God door het offer van Jezus en mochten met hem bidden. Ook gaven we hem een kaartje met de gegevens van de koffiebar, zodat hij daar nazorg kan ontvangen.

Een ander man vertelde opgegroeid te zijn met religie. Hij had Jezus vaak aangeroepen. Hij stond erg open. we hadden een goed gesprek en mochten bidden voor de doop in de Heilige Geest.

Tot aan het einde van de actie bleef het droog. Toen we klaar waren begon het te regenen!

Het was al met al weer een zeer vruchtbare dag!

God is goed!!!