Verslag 26 Augustus 2017

Verslag 26 Augustus 2017

Vandaag een Heerlijke dag gehad in Houten! We waren met 6 dappere strijders. Deze keer een keer zonder banners en stoelen.

We hadden van tevoren gebeden dat we mensen tegen zouden komen die erg open zouden zijn en nog een klein zetje in de rug nodig hadden om tot Jezus te komen.

Bij het eerste gesprek was het meteen raak! Een ouder stel kwam aanlopen waarvan de vrouw een soort steunkous om haar arm heen had. We vroegen wat ze had. Zowel de man als de vrouw hadden beiden kanker gehad en waren hier gelukkig beiden van genezen. Er waren echter wat klieren weggehaald bij de vrouw waardoor ze nu last had van oedeem in haar arm. We mochten genezing uitspreken over haar arm in de naam van Jezus. Ze vond dit heel bijzonder en we waren niet de eerste die voor haar gebeden hadden vertelde ze. Ook de therapeut had namelijk al eens voor haar gebeden. Daarna vertelden we hen het goede nieuws. Ze waren erg teleurgesteld in mensen die God hadden moeten vertegenwoordigen, maar verschrikkelijke dingen hadden gedaan. We vertelden hen dat we niet naar mensen moeten kijken, maar naar God. Naarmate het gesprek vorderde kwam het stel steeds meer open. Uiteindelijk wilden ze heel graag dat de relatie tussen hen en God weer hersteld zou worden. Ze openden beiden hun hart voor Jezus. De vrouw werd diep geraakt en barstte verschillende keren in tranen uit. We gaven onze contactgegevens, zodat we ze verder kunnen helpen.

We hadden een gesprek met een Syrische vluchteling. De communicatie was erg lastig, maar uiteindelijk kwamen we tot de kern. Hij vertelde uit een moslimcultuur te komen, maar geloofde wel dat Jezus de Zoon van God is.

Een groepje jongeren was niet zo geinteresseerd. Ze kwamen later terug om te proberen onze actie te verstoren door muziek te draaien van "Je broer" - "Kind van de duivel". We begonnen tegen de muziek te bidden waardoor ze de muziek eer snel uitzetten.

We zagen een meisje van haar fiets vallen waardoor ze pijn had in haar knie. We baden twee keer voor haar waarna het direct beter ging.

We spraken met een stel die vertelden ook gelovig te zijn. Ze zaten in een PKN gemeente en organiseerden Alphacursussen. Ook hadden ze het verlangen om buiten de kerkmuren te stappen en waren ze al een keer op de markt gaan staan om het goede nieuws te verkondigen. Erg bemoedigend voor ons beiden om deze mensen te ontmoeten.

Er waren nog diverse goede gesprekken met mensen die er over na zouden gaan denken.

We komen helaas veel mensen tegen die beschadigd zijn door andere mensen of dingen die ze mee hebben gemaakt. Een van hen was een man met een botziekte in een scootmobiel. Hij wilde nog wel vertellen wat hij had, maar toen we hem vertelden wat we wilden doen werd hij steeds bozer. Hij begon zelfs te manifesteren.

Ook een ander begon te manifesteren. We vroegen alleen maar hoe het met hem ging waarna hij riep: "Je bent een psychopaat!"

Een dame die we spraken bleek een zus van ons te zijn. Ze had wat priveproblemen waarvoor we mochten bidden. Daarna begon ze spontaan voor ons te bidden.

We hadden nog wat mooie gesprekken en mochten nog voor verschillende mensen bidden waaronder een meisje met een gebroken pols, een vrouw met artritis en een dame met een hersenbeschadiging. Deze dame vertelde ook een wedergeboren christen te zijn en deed ook zendingswerk in Roemenie.

Al met al was het weer een Heerlijke dag vol van Zijn glorie!!!

God is goed!!!