Verslag 25 Mei 2017

Verslag 25 Mei 2017

Gisteren een mooie dag gehad in het Limburgse Hoensbroek tijdens een grote markt. We waren met 10 dappere strijders uit Nederland en Belgie.

Over heel de dag gezien was er niet veel openheid bij de mensen. Vele mensen wilden geen gebed. Toch zijn er weer geweldige dingen gebeurd!

Van tevoren was er contact geweest met een Amerikaanse zus die in Hoensbroek woonde. Ze kwam voor gebed vanwege de pijn in haar knieen. Na eenmaal gesproken te hebben verdween alle pijn. Ze vertelde zelf ook laatst voor een collega gebeden te hebben. Deze collega klaagde over rugpijn waarop onze zus vroeg of ze haar hand op de rug van haar collega mocht leggen. De collega was stomverbaasd toen alle pijn uit haar rug verdween.

Een jongeman liep met een band om zijn knie. We mochten hem de handen opleggen waarna er directe verbetering kwam.

Er werd een man bij ons gebracht die last van zijn hart had. Ook had hij last van kortademigheid. Nadat we voor hem gebeden hadden voelde de man een diepe rust over hem komen.

We spraken een gelovige man die vertelde een ongeluk te hebben gehad op zijn werkplek. Hij had last van zijn rug, knieen en ook bleek hij beenlengteverschil te hebben. Tijdens het gebed werden zijn knieen helemaal warm. Het voelde allemaal erg goed vertelde de man.

Een vrouw zat in een scootmobiel. Ze had copd en artrose. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit in Jezus naam. Daarna nodigden we haar uit om een stuk te gaan lopen. Ze vertelde geen pijn meer te hebben. Ze vertelde gelovig te zijn, maar na dieper doorvragen kende ze Jezus niet persoonlijk. Ze wilde Jezus wel aanvaarden in haar leven, maar had nog weinig adem over om dit uit te spreken. We gaven haar wat materiaal mee en de vrouw zou dit thuis gaan doen. Haar man had een vlek op zijn longen waardoor hij kortademig was. Ook voor hem mochten we bidden waarna hij direct meer lucht kreeg. Ook de pijn in zijn been moest wijken in de naam van Jezus.

Aan het einde van de middag besloten we een stuk over de markt te gaan lopen. Aan de zijkant zat een groep mannen uit onder andere Congo. Ze zaten bij elkaar te drinken en te blowen. We vroegen of er iemand pijn had. Dit bleek niet het geval te zijn. Hierna vertelden we het goede nieuws. Er kwam voornamelijk een discussie uit. Toch konden we veel delen aan deze mannen. Een van hen had ooit heel dicht bij God geleefd. Dit was volgens hem de beste periode in zijn leven geweest. Toch maakte hij de keuze om weer de wereld in te gaan en mee te doen met zijn vrienden. We moedigden hem aan om weer terug naar God te gaan.

We kregen een woord van kennis voor een man. Hij stond eerst wat vijandig te kijken naar ons. We liepen op hem af en vertelden hem dat we wisten dat hij veel meegemaakt heeft. De man kwam open en nam zelfs plaats op de stoel. We mochten veel delen en voor hem bidden. Nadat hij het goede nieuws gehoord had wilden hij graag een relatie met Jezus! Hij nodigde Jezus uit in zijn leven waarna hij helemaal opklaarde. Hij was niet meer bij ons vandaan te slaan. Uiteindelijk ging hij totaal veranderd weg. Ook nam hij een nieuw testament in ontvangst.

Een aantal jongeren waren ook geinteresseerd en namen ook een nieuw testament in ontvangst.

Een man liep met krukken. Hij had al verlamde benen vanaf zijn geboorte. We mochten voor hem bidden. Hij ervoer geen directe verbetering in zijn benen. Wel vertelde hij helemaal warm te worden van binnen en begon hij te stralen. Hij vertelde gelovig te zijn en had een relatie met Jezus. We vertelden hem over de doop in water en de doop in de Heilige Geest, welke hij nog niet ontvangen had. We mochten hiervoor bidden en over de waterdoop zou hij na gaan denken.

Er kwam een manke vrouw aangelopen die op haar tenen liep. Ze bleek hielspoor te hebben. We mochten haar de handen opleggen waarna ze volledig genas! Na haar bemoedigd te hebben liep ze normaal weg waarop een aantal mannen zeiden: Kijk die nou eens lopen!

We spraken een vrouw die helemaal klaar was met Jehova's getuigen en Katholieken. Ze had met deze mensen gesproken en kwamen met allemaal regels en wetten. Wij vertelden haar onder andere het goede nieuws dat er weer een relatie met God mogelijk is. Dit was zo anders voor haar. Ze wilde de Here Jezus graag aanvaarden, maar wilde dit graag thuis doen.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden zonder direct merkbaar of zichtbaar resultaat. Ook werd het goede nieuws aan de mensen gedeeld middels een rebus. Al met al was het weer een mooi dag!

God is goed!!!