Verslag 04 Maart 2017

Verslag 04 Maart 2017

Gisteren een gezegende middag gehad in Papendrecht. We waren met twee dappere strijders.

Bij aankomst zagen we meteen een man die mank liep. Het was de Vietnamese loempiaverkoper. We mochten uitgebreid voor hem bidden. Zijn beenlengteverschil werd opgeheven, zijn knie werd steeds buigzamer en uiteindelijk verdween alle pijn uit zijn benen! Hij liep nog steeds wat mank, maar we vertrouwen erop dat dat ook zal verdwijnen! We vertelden de man over Jezus, maar hij geloofde in Buddha. We vroegen hem of Buddha nog leeft waarop de man antwoordde dat hij al heel lang dood is. Hierna vertelden we hem dat Jezus leeft en een relatie met hem wilt. De man wilde er (nog) niet veel van weten en ging weg. Wel nam hij nog een getuigenisboekje in ontvangst die hij samen met zijn vrouw zou gaan lezen.

Enige tijd later hadden we trek in een loempia. Ik liep naar de loempiakraam en vroeg of ik kon pinnen. Dit kon niet en toen de man zag dat ik het was kregen we de loempia's gratis! Echt lief! Zijn vrouw vroeg of ik arts was. Ik vertelde haar dat dat niet zo was, maar dat wij op zieken de handen leggen tot genezing. Toen ik dat uitsprak kwam er net een vrouw bij me staan die ook een loempia wilde kopen. Ze hoorde waar ik het over had en zei: Als dat eens zou kunnen. Ik vroeg wat er met haar was. Ze vertelde een nekhernia te hebben. Ze was geopereerd, maar bij de operatie was een zenuw beschadigd. Hierdoor had ze veel pijn. Ik mocht voor haar bidden in de naam van Jezus. Ze geloofde zelf ook in Jezus en bad ook vaak voor andere mensen. Ze had pijnstillers ingenomen dus kon nog niet zeggen of er directe verbetering was. Ik gaf haar een getuigenisboekje met mijn gegevens en vroeg of ze me zou willen mailen.

We spraken een man aan met een aangezichtsverlamming. Hij had in de loop van de tijd al grote verbetering ervaren, maar het was nog niet helemaal goed. We mochten voor hem bidden. Daarna vertelden we hem het evangelie. Hij bleek behoorlijk beschadigd te zijn door gelovige/religieuze mensen.Hierdoor had hij ook een negatief beeld van God gekregen. We vertelden hem de waarheid over God en gaven hem een getuigenisboekje mee. Hij zette een stap om verder te gaan, maar draaide zich toch nog even om om te zeggen dat hij het heel fijn vond dat we voor hem gebeden hadden.

Een gelovige man vertelde er bekend mee te zijn met wat we aan het doen waren. Natuurlijk vanuit het Woord, maar ook een aantal van zijn kinderen hadden een Bijbelschool gevolgd waarbij ze regelmatig de straat op gingen om het evangelie te verkondigen, de zieken te genezen etc. We mochten elkaar bemoedigen en voor elkaar bidden.

God is goed!!!