Verslag 25 Februari 2017

Verslag 25 Februari 2017

Vandaag een koude, maar zeer gezegende dag gehad in Enschede. We waren met elf dappere strijders waarvan er twee voor het eerst bij waren. We verdeelden ons in twee groepen. Bij de meesten van ons verliep het begin erg stroef. Zo werden we ook weggestuurd bij het marktterrein. We vroegen aan de handhavers of ze misschien lichamelijke klachten hadden. De ene vertelde last te hebben van hielspoor. Helaas mochten we niet voor hem bidden.

Voordat we weggestuurd werden hadden al verschillende mensen plaatsgenomen op de stoel. Allen die beenlengteverschil hadden kwamen hier van af. Ook de klachten die hierdoor kwamen, zoals rugpijn, verdwenen.

We spraken een man aan in een scootmobiel. Hij vertelde moeilijk te kunnen lopen vanwege vernauwde bloedvaten. We mochten voor hem bidden en vroegen hem een stuk te lopen. Hij ervoer geen directe verbetering. Hij vertelde in Jezus te geloven, maar had geen zekerheid. We vertelden hem dat hij die zekerheid wel kon krijgen door het volbrachte werk van Jezus. De man vond het fijn met ons gesproken te hebben en vroeg of we er vaker stonden.

Een vrouw in een scootmobiel vertelde gelovig te zijn en vond het heel mooi dat we voor mensen aan het bidden waren. Zelf zat ze behoorlijk in de prak, maar vond het niets dat er op straat voor haar gebeden zou worden. We konden haar wel bemoedigen en vertelden haar dat we later alsnog voor haar zouden gaan bidden.

We zagen een vrouw lopen met een blindenstok. Ze vertelde maar 5% te kunnen zien. Na voor haar gebeden te hebben werd het zicht direct een stukje beter.

Een vrouw had al 10 jaar last van haar enkel. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing over haar uit in de naam van Jezus. Haar enkel genas ter plekke! Ze vroeg ons telefoonnummer om in contact te blijven.

Het laatste deel van de middag besloten we de andere groep op te zoeken. Daar was het tot dat moment ook best stroef geweest. Vanaf het moment dat we elkaar daar troffen kwam daar verandering in!

We hadden een heel lang gesprek met een Marokkaanse man. Hij vertelde vroeger een profvoetballer te zijn geweest in de Marokkaanse eredivisie. Hij had een moslim achtergrond en geloofde meer in de koran dan in de Bijbel. Toch praktiseerde hij zijn geloof niet. We mochten veel getuigen over de liefde van God door Zijn Zoon Jezus Christus en mochten we bidden tegen zijn nicotineverslaving. Ook baden we dat God aan ons de waarheid zou openbaren en gaven hem een getuigenisboekje en een DVD mee waar getuigenissen van ex-moslims op staan die door een droom of visioen tot geloof in Jezus als de Zoon van God zijn gekomen.

Tijdens het gesprek met deze man kwamen er in korte tijd drie mensen naar ons toe die een gesprek en of gebed wilden!

Een van hen was een oudere man met rugpijn. Hij wist dat hij beenlengteverschil had. Nadat het verschil door Jezus werd opgeheven ging de man staan en vertelde geen rugpijn meer te hebben! Het bijzondere was dat deze man hierdoor ook zijn hart opende voor de Here Jezus!

De tweede persoon die naar ons toe kwam was een jongen die erg op zoek was. Hij had verschillende religies onderzocht samen met zijn broer en wat hen het meeste bij gebleven was waren de wonderen van genezing die ze in verschillende filmpjes gezien hadden. Wij mochten hem vertellen over de God van wonderen Die een persoonlijke relatie met de mens wil. Deze jongen had last van zijn arm. We mochten voor hem bidden waarna hij directe verandering ervoer in zijn arm. Ook ontving hij een aanraking van de Heilige Geest toen we daarvoor baden. Na een lang gesprek wisselden we gegevens uit om in contact te blijven.

De derde persoon was een man die uitgezonden was naar Afghanistan. Hij had daar heel veel nare dingen gezien en wilde graag zijn hart bij ons luchten. We wezen hem op Jezus en mochten voor hem bidden.

We hadden nog diverse goede gesprekken en mochten voor wat mensen bidden.

Een lieve zus zorgde nog voor een Heerlijk ontvangst voor en na de actie! Na de actie hadden we ook nog een gebedsverzoek in de buurt. We kijken uit naar het resultaat!

God is goed!!!