Verslag 14 Januari 2017

Verslag 14 Januari 2017

Vandaag een zeer gezegende tijd gehad in Capelle a/d Ijssel met Lighthouse Citychurch. Een kerk die niet alleen de geestelijke honger van de mens wil stillen, maar ook actief is met het uitdelen van eten en drinken. Na Heerlijke aanbidding en onderwijs ging een deel van de mensen mee de straat op. Vele mensen hadden vandaag haast en hadden geen tijd om het goede nieuws aan te horen.

Een vrouw vertelde een storend geluid te horen waardoor ze al drie weken erg slecht geslapen had. Ze had ook erge last van spanning. Toen ze hoorde dat we voor haar wilde bidden vond ze dat erg bijzonder. Ze vertelde vroeger borstkanker gehad te hebben. Toen ze in het ziekenhuis lag was er een groep mensen op haar kamer geweest om voor haar te bidden. Uiteindelijk is ze gelukkig genezen van deze rotziekte. Door het gebed en het horen van het goede nieuws zagen we deze vrouw opklaren. Ook haar beenlengte werd opgeheven in Jezus naam. Ze geloofde in God, maar wilde Jezus helaas nog niet aanvaarden. We gaven haar materiaal mee en wisselden contactgegevens uit.

We spraken een meisje aan die even snel een sigaret stond te roken in haar pauze. Ze was namelijk aan het werk. Ze vertelde belijdenis gedaan te hebben, maar wist dat ze niet goed bezig was. Ze wist dat het roken en het overmatig drinken van alcohol niet goed voor haar was en dat God haar hiervan wil bevrijden. We ervoeren ook echt dat er iets op haar drukte. We mochten voor haar bidden, haar bemoedigen en terug bij Jezus brengen.

Iemand van ons kwam een oude bekende tegen die ze heel lang niet gesproken had. Het ging niet zo goed met deze persoon. Ze had veel verdriet en ook had ze last van evenwichtsstoornissen. Ze stond erg open. We mochten voor haar bidden waarna ze begon te manifesteren. Na het gebed was ze helder en wankelde ze ook minder.

Een jongeman liep wat onrustig rond. Hij was aan het schelden tegen z'n vriendin en bleef ons aankijken. We spraken hem aan waarna hij op de stoel ging zitten. Hij vertelde van wat dingen last te hebben. We mochten voor hem bidden en spraken ook rust over hem uit. Zijn vriendin had ook last van wat dingen. Zo sliep ze al drie weken niet goed. We lieten onze jonge broer van 13 jaar, die voor het eerst mee was, voor haar bidden. Even later mochten we ook kijken of ze beenlengteverschil had wat ook zo bleek te zijn. Na gesproken te hebben in Jezus naam kwamen haar benen weer netjes gelijk.

We kwamen in gesprek met een meisje die vertelde dat haar ouders Jehova's Getuigen zijn. We deelden haar het goede nieuws waar ze erg open voor stond. Ze opende haar hart en bad met ons een gebed om een eerste stap naar God te zetten.

Een man vertelde last van galstenen te hebben. Hij moest komende week hieraan geopereerd moeten worden. We mochten voor hem bidden. Als ze met de operatie de galstenen niet meer zouden kunnen vinden dan zou hij ons bellen.

We zegen een man met krukken staan. Hij bleek maar een been te hebben. We vroegen of we voor hem mochten bidden dat hij een nieuw been zou ontvangen. Deze man vertelde al 40 jaar op een been te leven en hij was topsporter en trainer van topsporters met een lichamelijke beperking. Voor hem hoefde het dus niet. We vroegen hem of hij ergens in geloofde. Hij vertelde moslim te zijn. We vroegen of we mochten bidden of God ons de waarheid wilde laten zien. Dit vond hij prima! We gaan er dus vanuit dat hij een mooie droom van Jezus zal ontvangen of iets dergelijks.

We spraken een stel waarvan de man vertelde dat hij gelovig is. Hij deed er alleen niet zoveel mee. Zijn vriendin of vrouw geloofde niet. We mochten voor hen bidden dat ze Zijn Liefde zouden gaan ervaren en dat er een verlangen zal komen om zich volledig over te geven aan de Levende God.

We konden nog aan verschillende mensen het evangelie delen en mochten nog voor wat mensen bidden met name voor beenlengteverschil.

Toen we terug kwamen in de kerk mochten we ook nog voor wat mensen bidden.

Een man had al een tijd last van zijn vinger. Hij had een slapend gevoel. Na een paar keer gesproken te hebben kwam het gevoel volledig terug.

Een vrouw vertelde artrose te hebben. Ze had pijn in haar handen en ze waren ook helemaal stijf. Na een aantal keren gesproken te hebben verdween alle pijn en werden haar handen soepel.

Een andere vrouw had last van haar rug en schouder. Haar rug genas en haar schouder werd steeds iets beter. We vertrouwen erop dat dit zich zal doorzetten.

Een broeder vertelde regelmatig last te hebben van een trekkende kuitspier. Dit bleek te komen door beenlengteverschil wat door Jezus opgeheven werd.

We sloten af met getuigenissen, fellowship en een Heerlijke maaltijd!

God is goed!!!