Verslag 28 December 2016

Verslag 28 December 2016

Vanmiddag een gezegende tijd gehad in Sassenheim. We waren met 8 dappere strijders waarvan de jongste 4 jaar was!

We spraken een jongeman aan die vertelde een hernia te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken meerdere keren genezing over hem uit. Ook onze kleine held van 4 jaar sprak de hernia bestraffend toe. Iedere keer nadat we gesproken hadden kon de man iets verder bukken tot hij uiteindelijk met zijn vingers bij de grond kwam! Hij voelde geen pijn meer! Zijn vrouw stond een stuk verder op hem te wachten. De man ging zijn vrouw halen en voor haar mochten we ook bidden voor diverse klachten die niet direct testbaar waren. Dit stel vond deze ontmoeting zo bijzonder. Ze vroegen of we alles voor hen wilden filmen tijdens het bidden. Na het gebed konden we het evangelie delen. Ze zouden er beiden over na gaan denken.

Onze 4 jarige held was erg vurig! Hij vroeg meerdere malen aan mama: Wanneer gaan we voor zieke mensen bidden? Ik wil voor zieke mensen bidden!!! Wauw...wat een voorrecht als je hiermee opgevoed wordt!

We kwamen in gesprek met drie jongens. Een van hen nam plaats op de stoel. Hij bleek beenlengteverschil te hebben. Na gebed kwamen beide benen weer gelijk. De andere jongens wilden helaas niet gaan zitten. Wel konden we het goede nieuws met hen delen. Helaas wilden ze nog geen keuze maken. Wel namen ze materiaal in ontvangst.

Een andere jongen nam ook plaats op de stoel. Ook bij hem kwamen zijn benen gelijk in Jezus naam! Hij stond daarna erg open voor het evangelie en bad een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten. Hij eindigde het gebed met "Hallelujah!". Hij gaf zijn contactgegevens en nam een nieuw testament in ontvangst!

Ook een man die bij een oliebollenkraam werkte nam een nieuw testament in ontvangst.

Twee dames deelden bonnen uit om een gratis oliebol te komen halen. Een van de dames bleek pijn in haar schouder te hebben. We mochten verschillende keren bidden. De pijn verdween niet direct. Wel ervoer ze warmte in haar schouder. Ze vertelde bekend te zijn met wat wij deden. Haar moeder was namelijk overleden, zag Jezus en kwam weer terug. Nu hield haar moeder zich ook onder andere bezig met het genezen van de zieken. Ze gaf haar mailadres om contact te houden.

Er stond een jongen te collecteren. We deden wat in de collecte en kwamen met hem in gesprek. Hij was erg open! Hij was niet met het geloof opgevoed en wist er heel weinig van. Hij had ooit "The Passion of the Christ" gedeeltelijk gezien en was voornemend deze film nog een keer volledig te gaan kijken. We konden erg veel met hem delen en mochten ook voor hem bidden. Na het lange gesprek gaf hij ook nog zijn contactgegevens.

Een zus had af en toe rugpijn. Ze ervoer Gods kracht tijdens het gebed dus we vertrouwen erop dat de rugpijn wegblijft.

Er fietste een jongeman langs die belangstellend naar ons keek. Even later kwam hij vragen wat we aan het doen waren. Toen hij hoorde in Wiens naam wij bezig waren vertelde hij ook Christen te zijn. Hij vertelde last te hebben van scoliose en had altijd pijn. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing over hem uit. Hij vertelde dat hij tijdens het gebed de pijn weg voelde zakken!

Een aantal van ons stonden in de buurt van een viskraam. We vertelden hen wat we gingen doen waarop een van de verkopers ook een Geestvervulde Christen vertelde te zijn. Even later kwam hij een portie kibbeling brengen.

We hadden een lang gesprek met een oudere man die vertelde twee keer een bijna-dood-ervaring te hebben gehad. Van de eerste keer wist hij zich niets meer te herinneren. De tweede keer kwam hij in een witte omgeving. Hij stond voor een deur, maar deze deur bleef dicht. We konden veel met deze man delen. Helaas was hij erg beschadigd door mensen in de kerk waar hij vroeger kwam. Hij vertelde dat hij door het gesprek wat hij met ons had toch weer over het geloof na moest gaan denken. We mochten ook nog bidden voor het zere been van de man.

Een vrouw was van haar paard gevallen waardoor ze onder andere last had van een gevoelloze arm. Tijdens het gebed voelde ze wat dingen gebeuren.

We spraken een meisje van 11 jaar die vertelde veel te worden gepest. Ze vond het interessant wat we te vertellen hadden en we mochten onder andere bidden dat ze op een goede middelbare school terecht zou komen waar ze niet meer gepest zou worden. Ze gaf haar adres zodat we een Bijbel op kunnen sturen!

Een Hindoestaanse dame was erg open. We hadden een goed gesprek met haar. De jongeman die bij haar was had geen rust in zijn ogen. We vertelden hem over Jezus. Onder andere dat Hij hem rust wil geven.

Al met al was het weer een gezegende actie! De laatste van 2016!

God is goed!!!