Verslag 20 December 2016

Verslag 20 December 2016

Gisteren een gezegende dag gehad in Zwolle. We waren uiteindelijk met 9 dappere strijders verdeeld in twee groepen. Bij een aantal van ons was er nog nooit gekeken of ze beenlengteverschil hadden. Twee broeders bleken verschil te hebben wat na gebed in Jezus naam weer gelijk kwam.

We hadden een goed gesprek met een moslim. Hij wilde graag minder gaan zondigen. Hij dacht dat hij dit op eigen kracht kon gaan volbrengen. Ook kwam het erop neer dat hij zelf wilde boetten voor zijn zonden. Wij vertelden hem het goede nieuws dat Jezus alles volbracht heeft. Net toen we voor hem wilden gaan bidden kwamen er vrienden van hem langs en ging hij helaas weg.

Een man liep mank. Hij vertelde last van zijn rug te hebben. We mochten kijken of hij beenlengteverschil had wat bleek te kloppen. Na gebed in Jezus naam kwamen zijn benen weer netjes gelijk. De man stond op en was verbaasd toen hij geen pijn meer in zijn rug voelde! Hij vertelde ons ook op Jezus te vertrouwen. Toen hij wegliep huppelde hij een stukje  🙂

We mochten bidden voor een gelovige vrouw die vertelde geen hypofyse meer te hebben. Hierdoor had ze van veel dingen last. Ze had pijnstillers ingenomen dus ervoer op het moment geen pijn.

Een man zat in een rolstoel. Hij kon wel lopen, maar erg moeizaam. Dit kwam door pijn in zijn heupen die uitstraalde naar zijn benen. We mochten verschillende keren genezing over hem uitspreken waardoor de man directe verbetering ervoer. Ook hij vertelde een kind van God te zijn.

Het was erg koud dus besloten we warme chocolademelk te kopen. In de winkel vroegen we aan het personeel of er iemand pijn of ziekte had. De ene man vertelde dat zijn collega last van zijn rug had. Deze collega sprak alleen Turks dus moest alles worden vertaald. We wilden controleren of hij beenlengteverschil had, maar toen een vrouwelijke moslimcollega begreep in wiens naam wij dit wilden doen kapte zij helaas alles af. We gaven de man met rugpijn nog een hand om hem een gezegende dag te wensen (zij zullen zieken de handen opleggen) en gaven nog een dvd met Turkse ondertiteling aan zijn collega met getuigenissen van moslims die door een droom of visioen van Jezus tot geloof zijn gekomen. Even later mochten we na een kort gesprek met een andere moslim, hem ook deze dvd meegeven.

Een vrouw liep langs met haar dochter en hoorde ons bidden in de naam van Jezus. Het bleken zussen van ons te zijn die ook in de kracht van God wandelen. Haar dochter moest een tijd geleden eigenlijk aan haar amandelen geopereerd worden. De moeder was het daar niet mee eens en sprak tegen de amandelen van haar dochter waarna de dochter direct om een emmer vroeg. Haar amandelen kwamen er zo uit! Deze zus kwam ons helpen deze middag! Echt geweldig en bemoedigend!

Er liep een man nogal mank. Hij vertelde een likdoorn te hebben. We spraken genezing over hem uit in de naam van Jezus. Enige tijd later liep de man langs en leek al wat beter te lopen. Voor de rest wilde hij (nog) van niets weten. Hij wilde het ons laten weten als de likdoorn op korte termijn zou zijn verdwenen waarop we een getuigenisboekje aan hem konden geven.

Van de andere groep kregen we ook nog wat mooie verhalen doorgestuurd:

Een man wilde in eerste instantie niet van het geloof weten. Hij begreep niet dat God niets aan die oorlogen deed. We konden veel met hem delen waardoor hij later in het gesprek toch meer open kwam. Helaas kwam zijn vrouw hem ophalen.

We spraken een vrouw aan die ook in eerste instantie niets van het geloof wilde weten. Ze vond dat het onze waarheid was en niet die van haar. Toch bleef ze staan en konden we haar het evangelie uitleggen.

In het gesprek met een vrouw zagen we het verdriet in haar gezicht. Ze was verlaten door haar man. We mochten haar bemoedigen en troosten. Ook mochten we haar een Bijbel meegeven en raadden haar aan om in het Johannes evangelie te beginnen. Toen zij bijna wegreed vertelden we haar dat de hemelse Bruidegom klaar stond om een geestelijk huwelijk met haar aan te gaan. Ze vond het erg bijzonder!

We mochten ook nog bidden voor een oude man in een scootmobiel. Jezus was Zijn Zaligmaker en vond het goed dat wij met hem baden voor zijn zieke longen, een zwak hart en reuma. Al deze kwalen bestraft en de organen toegesproken in de Naam van Jezus te worden vernieuwd. De reuma ziekte bestraft en gebonden en weggestuurd en dat de kracht van God hem van zijn hoofd tot zijn voeten geneest. Hij was erg emotioneel na afloop en een van ons ervoer de kracht van de Heilige Geest. Hij reed weg. De volgende keer gaan wij zo'n iemand uitnodigen om in de Naam van Jezus van Nazareth te gaan staan en lopen.

God is goed!!!