Verslag 10 December 2016

Verslag 10 December 2016

Gisteren een mooie dag gehad in Waalwijk. We waren met 5 dappere strijders. We hadden mooie en lange gesprekken.

We spraken een vrouw met haar dochter. De vrouw was open, haar dochter in eerste instantie niet. Ze was al vaker aangesproken door christenen en die waren nogal veroordelend geweest over haar kledingkeuze. Toen ze ervoer dat wij niet met veroordeling kwamen, kwam ze steeds wat meer open. We konden veel delen en gaven ze materiaal mee. Ze zouden erover na gaan denken.

Twee Polen dachten eerst dat we met religie kwamen. Iets waar ze helemaal klaar mee waren. Toen we vertelden over een levende relatie met de Waarachtige Schepper van hemel en aarde, veranderde het gesprek. We mochten zelfs voor een van hen bidden en mochten hem een nieuw testament meegeven in het Pools.

Een groep jongens bleef aandachtig luisteren. We vertelden hen het evangelie en vroegen hen of ze een keuze voor Hem wilden maken. In eerste instantie wilden ze dat wel, maar toen we ze uitnodigden om samen een gebed met ons te bidden werd het ze te heet onder de voeten en hadden ze ineens haast. Wel konden we ze nog wat materiaal meegeven.

Een oudere vrouw zat in een scootmobiel. Ze had van veel dingen last en vertelde een wandelende tijdbom te zijn. We mochten haar de handen opleggen en spraken volledige genezing over haar uit. Ze moest helaas direct weer weg want haar dochter kwam eraan. Een uur later kwamen we haar echter weer tegen. Ze vertelde dat ze veel minder stramheid ervoer in haar lichaam. We mochten nog een keer voor haar bidden. Ze vertelde dat haar rug helemaal warm werd en dat de stramheid verdween. Ze geloofde al wel in Jezus.

Twee zussen waren een beetje down. Na verschillende keren leven uitgesproken te hebben kwam er blijdschap voor in de plaats! Beiden straalden! Ook lichamelijk werd er wat ervaren. De ene zus voelde van alles stromen door haar lichaam, wat ze nog nooit eerder ervaren had.

Een man uit Roemenie stond met een muziekinstrument geld te verdienen. Hij vertelde christen te zijn. We zegenden hem financieel. We zagen dat hij een stok bij zich had en vroegen wat hij had. Hij bleek een hernia te hebben met uitstralende pijn naar zijn benen. Na verschillende keren gebeden te hebben vertelde de man geen pijn meer te hebben.

We hadden een lang gesprek met een dakloze. Hij had veel meegemaakt: zijn bedrijf failliet, zijn vrouw had hem verlaten en met zijn kinderen had hij ook geen contact meer. Wel had hij God leren kennen in de moeilijkste tijd van zijn leven. We mochten hem bemoedigen en zegenden hem nog financieel.

We hadden lange en open gesprekken met diverse jonge stellen. Een aantal van hun waren zo open dat ze een eerste stap naar God wilden zetten. We mochten samen met hen bidden en ze baden ons ook na. Ook namen ze een nieuw testament in ontvangst. Helaas wilden ze nog niet hun gegevens delen om in contact te blijven.

Ook met wat oudere mensen hadden we mooie gesprekken, waaronder twee mannen van 81 jaar. Ze hadden beiden een katholieke achtergrond, maar door alle narigheid die ze onder andere in de oorlog gezien hadden, vroegen ze zich af of God wel bestond. We konden veel met ze delen.

We vroegen aan een man in een scootmobiel of we voor hem mochten bidden. Hij zei: Altijd! We kwamen in gesprek en hij en zijn vrouw bleken ook gelovigen te zijn. Ze dachten eerst dat we thuis voor hen wilden gaan bidden, maar we legden uit dat we als gelovigen de opdracht hebben gekregen om op zieken de handen te leggen. Het stel vond het prima en de vrouw vertelde helemaal warm te worden van binnen tijdens het gesprek. Ze vroeg of we een speciale gave hadden. We vertelden hen dat dat niet zo was en dat we gewoon gehoorzaam zijn aan de opdracht. De man in de scootmobiel bleek reuma te hebben. We mochten meerdere keren genezing uitspreken. Hij ervoer geen directe verbetering. We vertrouwen erop dat het zijn uitwerking zal hebben in de naam van Jezus!

God is goed!!!