Verslag 03 December 2016

Verslag 03 December 2016

Gisteren een mooie dag gehad in Ede. We waren in totaal met zo'n 16 dappere strijders waarvan er veel waren met geen of weinig ervaring. Met een voorstellingsronde kwamen er al bijzondere getuigenissen voorbij. Zo was een zus sinds kort genezen van borderline! Een andere zus zat jaren geleden nog in een scootmobiel en rolstoel. Ze had de vermoeidheidsziekte me en ook had ze fybromialgie. Van beiden is ze door God genezen!

Na het onderwijs van Karin en mij gingen we bij een aantal mensen kijken of ze beenlengteverschil hadden. Bij degenen die verschil hadden kwamen ze direct gelijk. Voor sommigen was dit voor het eerst dat ze dit zagen gebeuren of meemaakten. Ook voor de beheerder van het pand mochten we bidden. Hij had op diverse plekken pijn in zijn lichaam. Tijdens het gebed had hij onder andere het gevoel dat zijn been helemaal koud werd. Hij had 'smorgens zijn medicijnen ingenomen waardoor hij niet direct iets kon uittetsten. Toen we aan het eind van de middag terugkwamen vertelde hij veel minder pijn te hebben. Een andere broeder ontving de doop in de Heilige Geest en sprak voor het eerst in tongen.

We spraken een gelovige vrouw in een scootmobiel. Ze vertelde een bindweefselziekte te hebben. We mochten voor haar bidden. Tijdens het gebed vertelde ze dat haar hart warm werd.

Een Somalische jongeman vertelde aan het einde van zijn werkdag weleens last van zijn schouder te hebben. We vroegen of we hem de handen op mochten leggen en genezing uit mochten spreken. Hij vroeg waar het vanuit ging. We vertelden hem dat we mensen de handen opleggen in de naam van Yeshua. Hij begreep wat we bedoelden en vroeg of we Christen waren. Hij vertelde zelf moslim te zijn. Toch mochten we voor hem bidden en gaven hem een getuigenisboekje mee.

Verschillende mensen namen plaats op de stoelen om hun beenlengte te laten controleren, maar geen van allen had beenlengteverschil. Een van hen was een gelovige vrouw met, ik vermoed, haar zoon die downsyndroom had. We mochten beiden de handen opleggen en ze zegenen.

Een van ons kwam wat oude vrienden tegen. Een van die oude vrienden had last van zijn meniscus. We mochten hem de handen opleggen waarna zijn meniscus genas! We deelden nog wat en gaven ze wat materiaal mee.

Een man die het niet zo breed had en waarschijnlijk een zwerver was vertelde pijn in zijn voeten te hebben. We mochten voor hem bidden waarna de pijn direct minder werd. Zijn schoenen waren aardig versleten dus besloten er een aantal van ons met en voor hem nieuwe sokken en schoenen te gaan kopen.

We spraken een meisje die vertelde rugpijn te hebben. Na gebed werd de pijn direct minder.

Een vrouw vertelde antroposoof te zijn. We vertelden haar het goede nieuws en mochten genezing uitspreken over haar lichaam. Ze vertelde namelijk artrose te hebben. Ze geloofde niet dat dit direct kon verdwijnen en stond raar te kijken toen dit wel gebeurde! Ze had nu zeker wat om over na te denken. Het leuke was dat er terwijl er voor haar gebeden werd een stel stond mee te luisteren. Nadat ze bij ons wegging werd ze door dit stel aangesproken en getuigde ze van wat er gebeurd was.

We kwamen in gesprek met een wetenschapper en mochten bidden tegen zijn oorsuizen. Daarna vertelden we hem het goede nieuws. De man beredeneerde alles vanuit zijn wetenschappelijke denken. Gelukkig hadden wij zelf ook een wetenschapper bij ons die mooi kon getuigen van onze Heiland.

Twee mannen uit Groningen waren ook bezig om het goede nieuws te verkondigen. Ze nodigden ook mensen uit voor een evangelisatie evenement.

Een broeder die voor het eerst mee was zag voor het eerst iemand genezen door zijn handen heen. De man voor wie hij bad kwam van zijn rugpijn af in Jezus naam!

We spraken een vrouw die vertelde gelovig te zijn. Ze had pijn in haar hele lichaam. Na genezing uitgesproken te hebben verdween de pijn volledig! We vertelden haar dat het goed zou zijn dat ze hiervan zou getuigen in haar kerk deze zondag.

Een man had last van zijn knie. We spraken genezing uit en gaven een tik tegen zijn voet. De man testte uit of hij nog last had door door zijn knie heen te buigen. Hij vertelde geen last meer te hebben.

Een paar van ons hadden “de goede personen test” meegenomen waarmee ze verschillende mensen het evangelie uit mochten leggen. Een gezin was erg nieuwsgierig. De vrouw werd door God aangeraakt toen ze het goede nieuws hoorde. We mochten veel delen en gaven het gezin een Johannes evangelie mee.

We kwamen in gesprek met een jongen die heel erg open stond voor het goede nieuws. Hij opende zijn hart voor Jezus en nam een nieuw testament in ontvangst!

We mochten bidden voor een vrouw die met krukken liep. Ze vertelde dat na het gebed de pijn weg was. Ze had nog wel wat last van angst want ze durfde niet zonder haar krukken verder te lopen.

Een jongedame vertelde theologie te studeren en wilde misschien een keer met ons mee om te kijken wat en hoe we alles doen.

We hadden nog aardig wat gesprekken en mochten nog voor verschillende mensen bidden (ook voor familie van mensen over de afstand heen) zonder direct zichtbaar of tastbaar resultaat.

God is goed!!!