Verslag 12 November 2016

Verslag 12 November 2016

Vanmiddag een gezegende tijd gehad in Friesche Leeuwarden. We waren in totaal met zo'n 8 dappere strijders. We hadden voor het eerst de Healingstation banner in Friesche taal bij ons.

Twee ouderen kwamen vlakbij ons op een bankje zitten. Ze vertelden streng katholiek opgevoed te zijn. Door alle ellende in de wereld hadden ze hun geloof verloren. We vertelden hun dat al deze ellende juist komt doordat er zoveel mensen geen levende relatie met God hebben. Ook vertelden we nog meer waarheid vanuit het Woord. De man had nog maar voor 2% zicht. We mochten voor hem bidden.

Een dame had last van borderliner en reuma. Haar vriend gebruikte drugs. We konden veel delen en voor beiden mochten we ook bidden. De dame werd erg blij na het gebed!

Twee dames stonden nieuwsgierig te kijken wat we aan het doen waren. Ze wilden geen gebed. Wel kwam er een mooi gesprek op gang. Ze vertelden 's avonds wel te bidden, maar voor de rest deden ze niets met het geloof. We mochten uitgebreid vertellen dat er veel meer is dan dit.

Een vrouw uit Curacao liep achter een rollator. Ze vertelde een hernia te hebben. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit in Jezus naam. Ze vertelde dat het goed voelde na het gebed. Ze bleek ook een wedergeboren Christen te zijn.

Een andere zus voelde zich erg zwak. Een korte tijd nadat we voor haar gebed hadden voelde ze zich weer stukken sterker.

Een broer die vandaag voor het eerst mee was werd erg bemoedigd toen hij voor het eerst iemand door zijn handen zag genezen. Het was een man die pijn in zijn nek had. Deze pijn straalde uit naar zijn ogen. Na een keer gebeden te hebben was de pijn direct volledig weg! De man was enorm verbaasd evenals de broer die bad. De man vertelde Jezus op afstand gehouden te hebben. Wij vertelden hem dat Jezus juist een innige band met hem wilde. Dit deed hem zoveel! Hij was zichtbaar geraakt en moest alles even laten bezinken.

Bij een vrouw werd haar beenlengteverschil opgeheven in Jezus naam.

We kwamen in gesprek met een Hindoestaans stel wat vlakbij ons op een bankje kwam zitten. De communicatie was wat lastig, maar voor het grootste gedeelte kwamen we eruit. De man had verband om zijn enkel. Waarschijnlijk was zijn enkel gekneusd. We mochten voor hem bidden. Na het gebed liep hij een aantal keer heen en weer en vertelde geen pijn meer te hebben. Zijn vrouw vertelde toen dat ze last van haar rug had. Ook haar rugpijn verdween in de naam van en door de kracht van Jezus Christus! We gaven ze nog wat materiaal mee waarna ze blij hun weg vervolgden.

Hieronder nog een later ontvangen bericht van een zus die er ook bij was:

Ik vond het fijn om er zaterdag bij te kunnen zijn; ik heb een heel fijn gesprek met een meneer gehad die zei dat hij ongeveer 11 jaar geleden naar een Alpha cursus wilde gaan, maar er werd hem verteld dat hij er niet meer bij kon. Hij zei: "Ik ben heiden". Z'n vriendin geloofde wel heb ik begrepen. Ik vroeg of ik voor hem mocht bidden en nee, dat hoefde niet. Hij vroeg mij even een grote doos vast te houden zodat hij z'n tas van de grond kon pakken. Dit ging erg moeizaam. Dus ik vroeg hem wat dat was. Dat was z'n knie......maar ja, hij had gezegd geen gebed te willen......toen heb ik gewoon naar de knie gewezen en genezing uitgesproken. De man keek mij aan en hij zei dat het helemaal straalde daar vanbinnen. Wow, hij werd er gewoon blij van en ik ook  😀. Ik ben nog een eindje met hem meegelopen en ik heb hem verteld dat onze ontmoeting geen toeval was en dat Jezus aan de deur van z'n hart klopt en heel veel van hem houdt.
Een flink aantal weken had hij nog in de Bijbel gelezen.......ik heb hem aangemoedigd om er weer in te gaan lezen........God is goed!

Later nog met een mevrouw gebeden die pijn had in haar linkerbeen: zere knieholte en de bloedvaten werkten niet goed. Aangesproken en het werd steeds beter; de pijn zakte steeds verder naar beneden tot in de voet...... Ze wilde gaan en ik kon het niet verder aanspreken...... Ze was katholiek zei ze......op mijn vraag of Ze Jezus in haar hart had aangenomen zei ze ja.

We hadden nog wat gesprekken en mochten nog voor een aantal mensen bidden.

God is goed! Ook in Friesland