Verslag 05 November 2016

Verslag 05 November 2016

Gisteren een bemoedigende middag gehad in Hillegom. We waren met 5 dappere strijders. Later kwam er nog een andere dappere strijder een handje (opleggen) helpen. Moeder en dochter gingen voor het eerst mee.

Dochter was pas 2 maanden geleden tot geloof gekomen en was verlost uit een heftige situatie! Wat bemoedigend om te horen hoe Jezus ook haar een totaal nieuw leven gegeven heeft! En wat stoer dat ze meteen de straat op gaat om tegen de mensen te vertellen hoe goed God is en dat het Zijn verlangen is om de mens te redden en in relatie met hem te leven.

Een broeder die ook mee was had al wat meer ervaring met evangeliseren, maar had nog nooit iemand door zijn handen zien genezen. Hij verlangde er naar om Gods kracht te zien werken om de mensen te helpen. Deze middag zag hij het voor het eerst gebeuren!

Een zus had last van haar knie en rug. De broeder legde haar de handen op en sprak genezing uit. De knie genas direct. Van haar rug had ze deze dag geen last en we geloven dat deze pijn ook weg zal blijven.

We spraken een vrouw aan die vertelde pijn in haar onderrug te hebben. Ook had ze last van slijtage in haar knieën. De broeder keek eerst of ze beenlengteverschil had, wat inderdaad zo was. Hij sprak tot haar benen waardoor ze na enige tijd gelijk kwamen. Dit was voor het eerst dat hij dit door zijn eigen handen zag gebeuren. De vrouw voelde haar been uitgroeien. De rugpijn was nog niet direct weg. De broeder legde zijn hand op haar rug en beval haar rug te genezen in de naam van Jezus. Datzelfde deed hij bij haar knieën. De vrouw was stomverbaasd toen ze ervoer genezen te zijn. Ze vertelde te geloven dat het niet zoveel uitmaakt waar je in geloofd. Ze ging vroeger wel naar een kerk. Wij vertelden haar over de Waarheid=Jezus. Dat Hij het was Die haar genezen heeft en waarvoor Hij naar de aarde gekomen was. We mochten nog meer delen en nodigden haar uit voor een samenkomst.

Een oudere vrouw had pijn in haar been. Ook vertelde ze beenlengteverschil te hebben. Ze kwam voor haar klachten bij een fysio, maar wilde toch gaan zitten. Onze dappere broeder bad ook deze benen gelijk in Jezus naam. De vrouw vertelde het erg bijzonder te vinden dat wij dit deden en zo voor Zijn naam uitkomen. Ze vertelde er nog niet aan toe te zijn om haar leven aan Jezus te geven. Haar dochter zag het ook allemaal gebeuren en was onder de indruk.

Ook dappere strijdster Desiree van Groeningen was weer van de partij en zag benen gelijk komen in de machtige naam van Jezus!

Een moslim nam plaats op de stoel. Hij wist dat hij beenlengteverschil had. Hij deed zijn schoenen uit. We vertelden hem dat dat niet hoefde, maar hij vertelde dit uit respect te doen. Zijn benen kwamen gelijk in de naam van Yeshua. We vertelden hem hoe dit mogelijk was, maar hij wilde dit (nog) niet geloven.

Er liep een vrouw langs die mank liep. Ze vertelde te zijn gevallen en had pijn rond haar heup. We mochten voor haar bidden en vertelden haar het goede nieuws. Ze was open en bad met ons een gebed om een eerste stap naar God te zetten. Toen ze wegliep liep ze al een stuk beter.

We spraken een jongen aan die met een joint in zijn hand liep. Hij bleek uit Roemenië te komen. Hij vertelde orthodox te zijn en voornamelijk in het oude testament te geloven. Hij had geen geloofszekerheid en had er geen moeite mee dat hij een jointje rookte. We vertelden hem het goede nieuws dat Jezus gekomen is om hem te bevrijden en hem eeuwig leven te geven. We gaven hem wat Engelstalig materiaal mee en nodigden hem uit voor een samenkomst.

Broeder Ronald Plat was in de buurt en kwam ook nog een handje (opleggen) helpen en trakteerde ons nog op Heerlijke chocola van een Christelijke chocolaterie.

We hadden nog wat korte gesprekken en mochten nog voor wat mensen bidden zonder direct zichtbaar of tastbaar resultaat. Ook deelden we nog wat materiaal uit.

God is goed!!!