Verslag 24 September 2016

Verslag 24 September 2016

Gisteren een mooie middag gehad in Sliedrecht. We waren met 6 dappere strijders waarvan er 1 voor het eerst mee was.

Het was erg druk vanwege het korenfestival. Er was helaas niet zoveel openheid deze keer.

We liepen richting een groep mensen die aan het oefenen waren met zingen. Het bleken allemaal broers en zussen van ons te zijn. Ze zongen gospel en proberen op deze manier de mensen te bereiken met het evangelie. We hebben nog een mooi kringgebed gedaan met deze kanjers!

We mochten bidden voor een vrouw in een rolstoel. Ze was samen met haar 2 dochters en vertrouwden allen op Jezus. Na het gebed durfde ze helaas niet te gaan staan om met ons een stukje te gaan lopen. We gaven haar een boekje mee en zou ons laten horen als ze wat zou ervaren.

Een man uit Gambia zit de laatste tijd veel bij de supermarkten met zijn trommeltje om geld op te halen voor een project in zijn thuisland. Het bleek ook een broeder van ons te zijn. We mochten hem zegenen door voor hem en zijn familie te bidden en door hem financieel te zegenen.

We spraken een meisje aan die erg open stond voor wat we vertelden. Ze geloofde (nog) niet, maar vertelde God wel een kans te willen geven. We mochten voor haar bidden en gaven haar een getuigenisboekje mee. Ook nodigden we haar uit om eens langs te komen in de oude school die onze gemeente huurt. Mochten mensen meer interesse hebben of gewoon een gezellig praatje dan kunnen ze daar terecht.

Een dame wilde heel graag een keer langskomen in de oude school. We wisselden gegevens uit, zodat ze opgehaald kon worden.

Een jongeman had zijn hand in het verband. Hij vertelde vorige week brand te hebben gehad in de keuken en probeerde dat met zijn hand/arm te verhelpen. Dit veroorzaakte echter derdegraads brandwonden bij hem op. We mochten voor hem bidden en gaven hem een getuigenisboekje mee.

We spraken een slechthorende vrouw die naar het koor aan het luisteren was. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit. De vrouw vroeg of we wat zachter konden spreken, zodat ze het koor nog kon horen.

We mochten vooral voor wat oudere mensen bidden, wat normaal gesproken niet vaak gebeurd.

Een man van 93 jaar zat in een scootmobiel en was al 7X geopereerd. We mochten voor hem bidden, maar de man kon niet echt wat uittesten. Hij vertelde geloofszekerheid te hebben en vertrouwde dus volledig op Jezus.

Een oude man zat op het rekje van zijn rollator. Zijn vrouw zat ernaast op het bankje. De man vertelde artrose te hebben. Hij had op dit moment geen last, maar we mochten toch voor hem bidden. Man en vrouw vonden dit erg bijzonder en vertelden het mooi te vinden dat wij dit deden. De vrouw had geloofszekerheid. De man echter niet. Hij wilde nog geen keuze maken, omdat hij daar nog niet aan toe was. Wel verrassend want de man was in de 80. Toch werd hij geraakt tijdens het gebed en de tranen kwamen in zijn ogen. We gaven hem nog een boekje mee en vervolgden onze weg.

Er was een andere oudere man die zeer geinteresseerd was en een eerste stap naar God zette door samen met ons Jezus uit te nodigen in zijn leven.

We spraken een man die vertelde last te hebben van zijn knie. We mochten hem de handen opleggen en voelden van alles gebeuren in zijn knie. We vroegen aan zijn vrouw of zij ook even wilde voelen en zij ervoer hetzelfde. De man vertelde gek genoeg niets te voelen.

God is goed!!!