Verslag 27 Augustus 2016

Verslag 27 Augustus 2016

Wauw…wat een dag vandaag in Hoofddorp! Drie bedieningen kwamen samen: Prayerstation, Flowrisen en Gloriestoel. Over heel de dag waren we met zo’n 25 man!

Een Armeense vrouw vertelde hartritmestoornissen te hebben. Ook had ze last van angst. We mochten voor haar bidden. Ze vertelde ook Christen te zijn. Ze had geen vaste gemeente en vroeg of wij haar hierbij konden helpen. We wisselden gegevens uit en zouden in contact blijven. De vrouw was erg blij met deze ontmoeting!

We vroegen aan een Engels meisje of we ergens voor konden bidden. Ze vertelde dat ze katholiek was en we mochten bidden voor een zegen voor haar zelf en haar familie. Ze werd geraakt tijdens het gebed en pinkte zelfs een traantje weg.

We spraken een Iraanse man die vertelde zo’n 5 jaar geleden naar Nederland gevlucht te zijn. In Nederland was hij tot geloof in Jezus gekomen en even later ook gedoopt! Hij bleek wat beenlengteverschil te hebben. Na gebed werd dat opgeheven. We hadden een bemoedigend praatje met hem en gaven hem nog een Bijbel mee in zijn taal om weg te geven.

We hadden een lang gesprek met moslima en mochten zelfs voor haar bidden. Tijdens het gebed werd ze aangeraakt! Ze ervoer kippenvel op haar gezicht. Ze had weleens in de Bijbel gelezen, maar begreep daar weinig van. We vertelden haar dat ze daar de Heilige Geest voor nodig heeft. We deelden nog het een en ander en gaven haar een Johannes evangelie en een kaartje met een Christelijke website voor moslims mee.

Een zus vertelde pijn in haar voet te hebben. Na twee keer gesproken te hebben verdween de pijn.

We spraken een vrouw in een scootmobiel. Ze vertelde versleten knieen te hebben. Ze was erg veel afgevallen, maar wilde nog meer kilo’s kwijt. We mochten voor beide dingen bidden. Ze wilde graag naar de kerk, maar dat ging niet meer omdat ze geen auto had. We wisselden gegevens uit om een afspraak te maken, zodat ze opgehaald kan worden.

Een paar mensen uit Schotland herkenden wat we aan het doen waren en vonden het mooi om te zien. Ze hadden dit niet verwacht in Nederland vertelden ze. Volgens mij zijn er ook contactgegevens uitgewisseld.

Verschillende mensen baden een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten waaronder een Turkse vrouw en een man uit Curacao. Deze man kon trouwens slecht lezen. We gaven een Johannes evangelie aan hem en hij vertelde direct beter te kunnen lezen.

Een jongeman met een moslimachtergrond dacht dat hij zijn redding kon verdienen. We vertelden hem dat een rechter niet kijkt naar wat mensen allemaal goed gedaan hebben, maar dat ze straf krijgen voor de overtredingen die ze gemaakt hebben. Gelukkig is het offer van Jezus de oplossing. We konden het aan de ogen van de jongeman zien dat dit binnenkwam. We deelden nog wat dingen en gaven hem een kaartje mee van een Christelijke website voor mosilims.

Een vrouw was op haar heup gevallen. Hierdoor was er een groot beenlengteverschil ontstaan van zo’n 2 cm. Een zus die voor de tweede keer mee was zag voor het eerst door haar handen en woorden deze benen gelijk komen. Ze was bijna nog verbaasder als de persoon die genezing ontving. Geweldig om te zien!

Twee oudere vrouwen stonden, net als vele anderen vandaag, op een afstandje toe te kijken wat we aan het doen waren. We spraken ze aan en ze wilden hun beenlengte laten controleren. Een van hen had een verschil wat natuurlijk direct opgeheven werd. Beiden vertelden op Jezus te vertrouwen.

We spraken twee stevige mannen aan. De een vertelde Christen te zijn, de ander moslim. We vertelden aan de moslim over het offer van Abraham die zijn zoon moest offeren. Dit is een van de vele vooruitwijzingen over wat God later zou gaan doen met Zijn Zoon Jezus. Dit stuk staat ook in de koran. Hij beaamde wat we hem vertelden en vond het bijzonder om een persoonlijk getuigenis van een van ons te horen. Hij vertelde toen zelf dat hij enkele dagen geleden een zelfde soort getuigenis te hebben gezien van iemand op tv.

Een oude vrouw liep achter een rollator. Ze had pijn. Na gebeden te hebben vertelde ze geen pijn meer te voelen.

Een dame kwam uit een winkel en vroeg of ze een boekje van ons mocht hebben, zodat ze deze aan haar collega kon geven.

We spraken drie meisjes aan. Een van hen kende Jezus en was al eens genezen van keelpijn toen haar moeder voor haar gebeden had. Bij dit meisje en een van haar vriendinnen kwamen hun benen gelijk na gebed. We deelden nog wat en gaven ze wat boekjes mee. Het gelovige meisje kwam later terug en vroeg tot hoe laat we er zouden staan. Ze had haar moeder namelijk gebeld en die wilde ook graag gebed. Enige tijd later kwam haar moeder aan. De moeder kreeg ineens last van hevige hoofdpijn en duizeligheid. Een van ons had hier al een woord van kennis over gekregen. Na lang en veel gesproken te hebben kwam er dan eindelijk verandering in haar situatie. De pijn in haar handen, knieen en hoofd verdween en ook werd ze bevrijd van een boze geest! Ze wilde graag gediscipeld worden en wisselden daarom onze contactgegevens.

Een moslima in een scootmobiel vertelde borstkanker te hebben. We mochten voor haar bidden.

Een andere moslima had beenlengteverschil. Nadat dit opgeheven werd had ze nog steeds rugpijn. We legden onze handen op haar rug en geboden de pijn haar rug te verlaten in de naam van Jezus, waarna het ook verdween. Ook mochten we bidden tegen haar astma. Ze werd aangeraakt en ervoer warmte van de Heilige Geest! We deelden het goede nieuws met haar en ze wist er al aardig wat van vertelde ze. Ze had namelijk Christelijke vrienden gehad in het verleden.

Een in Duitsland wonende moeder en haar dochter namen ook plaats op de stoel. De benen van de dochter kwamen gelijk waarna haar rugpijn verdween. Ze was erg blij en bad daarna een gebed met ons om een eerste stap naar God te zetten.

We kwamen een Poolse? vrouw tegen die we vorig jaar ook al tegen waren gekomen. Ze had rugpijn. Na verschillende keren gebeden te hebben was ze pijnvrij! Ze vertelde te geloven, maar vond het moeilijk uit te leggen wat ze geloofde. Ze vertrouwde op Jezus, maar ook op Maria. We vertelden haar de waarheid uit het Woord en gaven haar een Bijbel mee.

We hadden nog verschillende gesprekken, mochten voor mensen bidden en deelden materiaal uit. Wat een Heerlijke dag!

God is goed!!!