Verslag 16 Juli 2016

Verslag 16 Juli 2016

Gisteren een gezegende middag gehad in Papendrecht. We waren met zeven dappere strijders, waarvan er een voor het eerst meeging.

Een jongeman duwde zijn vriend vooruit in een rolstoel. We vroegen wat hij had. Hij vertelde pas een ongeluk gehad te hebben en had zijn scheenbeen op meerdere plaatsen gebroken. We mochten voor hem bidden en gaven ze beiden een getuigenisboekje mee. Later zagen we dat de jongeman die in de rolstoel zat het boekje aan het lezen was.

We kwamen in gesprek met een oudere vrouw. Ze vertelde de Here Jezus ook persoonlijk te kennen. Ze had pasgeleden haar man verloren, die gelukkig ook de zekerheid had dat hij de eeuwigheid bij de Here Jezus door zou gaan brengen. We konden een luisterend oor zijn voor deze vrouw wat ze erg nodig bleek te hebben.

Een vrouw vertelde last van haar knie te hebben. We legden haar de handen op en spraken genezing uit over haar knie. De pijn verdween volledig!

Een andere vrouw bleek last te hebben van een gescheurd netvlies. De vrouw ervoer directe verbetering.

Het gebeurde twee keer dat er een gezin aan kwam lopen en dat een van de kinderen zei: “Papa, jij hebt toch rugpijn?” Helaas wilden beiden vaders geen gebed.

Er stonden wat mensen van het Algemeen Dagblad om abonnementen te verkopen. We kwamen met ze in gesprek en mochten voor hen bidden. Voor de dame baden we dat ze haar laatste abonnement zou verkopen. Een van de mannen vertelde last te hebben van een verpeesde spier. We mochten verschillende keren voor hem bidden. Hij ervoer dat de plek warm werd! Daarna mochten we het evangelie en getuigenissen delen.

Bij een vrouw kregen we diverse woorden van kennis waar ze last van bleek te hebben. Toch mochten we niet voor haar bidden.

Verschillende mensen namen plaats op de stoelen om hun beenlengte te laten controleren waaronder twee jongens. Een van hen bleek inderdaad verschil te hebben wat na gebed direct gelijk kwam. Hierna kwamen de jongens erg open. Een van hen vertelde op een Christelijke school te zitten en wel te geloven, maar niets van God te ervaren. Zijn vriend geloofde niet, maar was wel erg open. We vertelden hen het goede nieuws, deelden wat getuigenissen en baden voor hen. Een tante van een van de jongens was ook totaal veranderd vanaf het moment dat ze Jezus heeft leren kennen vertelde hij. Ze waren erg hongerig, namen wat boekjes mee en zouden er over na gaan denken.

Een stel zat al een tijdje te kijken wat we aan het doen waren en kwam vragen waar we voor stonden. We besloten eerst te kijken of er beenlengteverschil was. De dame had inderdaad een verschil wat direct werd opgeven. Daarna konden we veel delen. Ze stonden erg open en namen een getuigenisboekje in ontvangst.

We spraken een vrouw die vertelde pas een tia te hebben gehad. Ze vertelde dat er sindsdien een hypofyse tegen haar oog aan drukt. Komende week moet ze naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken, waar ze erg bang voor is. We mochten voor haar bidden en ze zou het ons laten weten als er niets meer te zien zou zijn. Ze geloofde wel, maar ervoer niets van God. We mochten haar vertellen dat God een relatie met haar wilt en dat als ze deze relatie aan zou gaan, ze Hem wel zou gaan ervaren in haar leven.

Een vrouw zat in een rolstoel en vertelde ons dat ze een hersenbloeding heeft gehad, waardoor ze verlammingsverschijnselen heeft. De vrouw was met haar man en beiden vertelden de Here Jezus te kennen. Voor de vrouw mochten we bidden.

We hadden nog een aantal gesprekken en deelden wat materiaal uit.

God is goed!!!